Η λύση για το νυκτερινό ρεύμα

Κύριε διευθυντά

Οι υπερογδοηκοντούτηδες συνομήλικοί μου έχουν για κάθε πρόβλημα πάντα τη λύση του. ∆υστυχώς όμως κανείς δεν τους ερωτά και έτσι μένουν τα προβλήματα άλυτα. Γι’ αυτό αποφεύγω να προτείνω λύσεις προβλημάτων αλλά αντ’ αυτού απλά ερωτώ:

Παλαιά το νυκτερινό ρεύμα ήταν κατά 30% φθηνότερο του ημερησίου. Χιλιάδες νοικοκυριά έχουν ακόμα συνδεδεμένα θερμοσίφωνα, πλυντήρια, κ.λπ. στο νυκτερινό ρεύμα, το οποίο χρεώνεται σήμερα εξίσου με το ημερήσιο. Ετσι οι περισσότεροι που έχουμε σύνδεση στο νυκτερινό ρεύμα δεν έχουμε αποσυνδέσει από αυτό τα μηχανήματά μας. Το αποτέλεσμα είναι να χρησιμοποιούμε το ακριβότερο ρεύμα του 24ώρου.

Μια και λοιπόν σήμερα υπάρχει για το ημερήσιο ρεύμα μια σχετική περίσσια και είναι και κατά τα 2/3 φθηνότερο του νυκτερινού, γιατί να μην αναστραφούν οι ώρες και να προσφέρεται στο υπάρχον νυκτερινό δίκτυο ορισμένες ώρες φθηνότερο ημερήσιο; Μήπως θα στηρίζονταν έτσι πάρα πολλά νοικοκυριά και θα αποφεύγαμε την αρκετά ακριβότερη νυκτερινή αγορά ρεύματος από το εξωτερικό;

Το πότε ανατέλλει ο ήλιος και πότε ανάβουν τα κλιματιστικά είναι νομίζω πια γνωστό για να βρεθούν οι καταλληλότερες ώρες.

*Κηφισιά

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT