Η ενημέρωσή μου υπήρξε άμεση

Κύριε διευθυντά

Στις 31/7/2024, η «Καθημερινή» δημοσίευσε επιστολή μου σχετική με τη διακοπή της ζωντανής ηλεκτρονικής αναμεταδόσεως του καναλιού της ERTNEWS, με την οποία είχα διατυπώσει το παράπονο ότι η ΕΡΤ δεν είχε απαντήσει σε δύο e-mails μου, το πρώτο από τα οποία είχε σταλεί στις 19/6/2024. Οπως αναμενόταν, η ΕΡΤ ανταποκρίθηκε αστραπιαία αυτή τη φορά με κλήση στο κινητό μου τηλέφωνο. Η ευγενέστατη συνεργάτις της ΕΡΤ, αφού μου ζήτησε συγγνώμη, μου εξήγησε ότι ο λόγος της διακοπής της ζωντανής αναμεταδόσεως των εκπομπών της ERTNEWS είναι η δέσμευση των ευρωπαϊκών καναλιών να μην επιτρέπουν τη ζωντανή αναμετάδοση των προγραμμάτων τους στο εξωτερικό όσο διαρκούσε το Euro του ποδοσφαίρου και όσο διαρκούν τώρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Στο σημείο αυτό, έχω μια ένσταση βασισμένη σε προσωπική μου έρευνα. Οπως με πληροφόρησαν φίλοι από την Ελλάδα, των οποίων τη βοήθεια ζήτησα, τα δύο κρατικά γερμανικά κανάλια το www.zdf.de και το www.daserste.de που αναμεταδίδουν επισήμως τους αγώνες, διακόπτουν τη ζωντανή αναμετάδοση στο εξωτερικό μόνον όταν μεταδίδουν τους αγώνες. Στον υπόλοιπο χρόνο μπορεί κανείς να δει ζωντανά το πρόγραμμά τους. Απλώς κάποιος τεχνικός πρέπει να είναι στη θέση του για να γυρίσει τον διακόπτη. Στην περίπτωση του καναλιού ERTNEWS ίσως δεν θα ήτο ούτε αυτό απαραίτητο. Υπόψη ότι και εκτός Ολυμπιακών Αγώνων τα γερμανικά κανάλια που ανέφερα ακολουθούν την πρακτική τής για ελάχιστα δευτερόλεπτα διακοπής αναμεταδόσεως εικόνας –ενώ ο ήχος δεν διακόπτεται– εφόσον πρόκειται για σκηνές ποδοσφαιρικών αγώνων. Είπαμε: Χρειάζεται κάποιος που να γυρίζει τον διακόπτη. Ισως γίνεται και αυτόματα. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.

*Φρανκφούρτη

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT