Οι… άλλες «παρενοχλήσεις» των απέναντι

Οι… άλλες «παρενοχλήσεις» των απέναντι

Κύριε διευθυντά

Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου υφίστανται μονίμως την επικυριαρχία των τουρκικών δικτύων επικοινωνίας: το Turkcell παρεμβαίνει… απρόσκλητα σε κάθε επικοινωνία κινητών τηλεφώνων, με πρόσθετο δυσάρεστο αποτέλεσμα αυξημένες χρεώσεις εκτός συμβάσεων Ε.Ε., οι οποίες άλλωστε δεν συμπεριλαμβάνουν την Τουρκία. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί των Αθηνών αβίαστα υποκύπτουν στα πολύ ευκρινέστερα σήματα των εκπομπών της Σμύρνης, του Κουσάντασι, του Αϊβαλί. Οι ανατολικές ακτές της Λέσβου, Χίου, Σάμου ακούν μουσικές επιλογές και ειδήσεις κατ’ επιλογήν των Τούρκων γειτόνων μας.

Οποιο σκάφος διαπλεύσει τα στενά νερά του ΒΑ Αιγαίου από τη Λέσβο μέχρι και τη Ρόδο ενημερώνεται ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά από τουρκικούς σταθμούς, ενώ τα κινητά τηλέφωνα των επιβατών καλούν και καλούνται μέσω Turkcell.

Ευλόγως αναρωτιέται κάθε αιγαιοπελαγίτης, μόνιμος κάτοικος ή επισκέπτης: πού βρίσκονται οι πολυδιαφημιζόμενες, ισχυρές ελληνικές Vodafone και ΟΤΕ; Εχουν παραιτηθεί των τηλεπικοινωνιακών δικαιωμάτων τους στις περιοχές μας; Γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις ανάγκες και επανειλημμένες διαμαρτυρίες των νησιωτών; Ποιο υπουργείο ελέγχει τις παραλείψεις και τα κενά στις ισομερείς εθνικές υπηρεσίες που υποτίθεται ότι προσφέρουν;

*Χίος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT