Ανταγωνισμός επί ίσοις όροις

Κύριε διευθυντά

Ευ αγωνίζεσθαι επί ίσοις όροις! ∆ιάβασα εις το φύλλο της «Καθημερινής» της 3.8.2024 άρθρο με τίτλο «Οχι στις διακρίσεις» της κ. Αρετής Γεωργιλή, η οποία δηλώνει ότι εκπροσωπεί κάποια οργάνωση Lean In Hellas, σχετικά με το θέμα της συμμετοχής εις τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αλγερινής πυγμάχου, το οποίο έχει προκαλέσει διεθνή θόρυβο.

Η αρθρογράφος έχει ξεφύγει εις την επιχειρηματολογία της και φθάνει εις το σημείο να γράφει ότι «ο λανθάνων φασισμός μιας συντηρητικής μερίδας της κοινωνίας θέλει να αποφασίζει για το τι θα είναι ή θα πρέπει να είναι κάποιος άλλος, πού θα αγωνίζεται, πώς θα μιλάει – και αύριο σε ποιο λεωφορείο πρέπει να καθίσει»!

Αγνοεί προφανώς ότι σε πολλά αθλήματα, όπως η άρση βαρών, η πάλη κ.ά., τα αγωνίσματα κατατάσσονται σύμφωνα με το σωματικό βάρος των αθλητών και τούτο για τον απλούστατο λόγο του ανταγωνισμού των αθλητών επί ίσοις όροις!

Εις την προκειμένη περίπτωση πώς είναι δυνατόν ο αγώνας να είναι δίκαιος και επί ίσοις όροις αφού η συγκεκριμένη αθλήτρια έχει ΧΥ χρωματοσώματα τα οποία της δίνουν «βιολογικό πλεονέκτημα»;

Γι’ αυτό και είχε αποκλεισθεί από τη Διεθνή Ενωση Πυγμαχίας από του να συμμετάσχει εις τους παγκόσμιους αγώνες πυγμαχίας!

Και αναφερόμενη η αρθρογράφος εις τις όποιες διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων γενικώς, φθάνει στο εντελώς ακραίο σημείο να γράφει: «αν ανοίξει το κουτί της Πανδώρας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα φαντάζουν resort»! Ελεος!

*Πρ. διοικητής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT