«Σώσον Κύριε τον λαόν Σου »

Κύριε διευθυντά

Ανέγνωσα στον Τύπο τα όσα απαράδεκτα και προσβλητικά συνέβησαν κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, εις βάρος της χριστιανικής θρησκείας, της οποίας ιδρυτής και θεμελιωτής είναι ο Ιησούς Χριστός.

Τεκμήριον του εν λόγω ισχυρισμού αποτελεί και η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, με την οποίαν εκφράζεται «η θλίψη του, για τις προσβλητικές παραστάσεις για τον Χριστιανισμό και το ιερό Ευαγγέλιον» (βλ. σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» της 31.7.2024).

Επωφελούμεθα της ευκαιρίας να σημειώσουμε ότι η χριστιανική θρησκεία είναι θρησκεία εξ αποκαλύψεως, διότι ο Θεός αποκαλύπτεται. Αυτό είναι το θεμελιώδες δόγμα του Χριστιανισμού, ο οποίος δεν νοείται χωρίς τον Ιησούν Χριστόν. Σημειούται ότι ο Χριστός είναι η προσωποποίηση της αγάπης, της ειρήνης, της συγγνώμης και της ελπίδας.

Ο αείμνηστος Παναγιώτης Κανελλόπουλος στο σύγγραμμά του «Ο Χριστιανισμός και η εποχή μας» γράφει ότι «ο Ιησούς δεν ανήκει μόνο σε όσους ανήκουν στον Ιησού. Ανήκει σε όλους, ανεξαρτήτως αν έχουν θρησκεία τον Χριστιανισμό, ή άλλη θρησκεία ή καμία θρησκεία» (βλ. ανωτ. σελ. 30, έκδοση 2005, Βιβλιοπωλείον της Εστίας).

Ορθώς λοιπόν η αντίδραση για τις εν λόγω προσβλητικές παραστάσεις ήταν γενική, ανεξαρτήτως θρησκευτικού δόγματος. Η εποχή την οποία διανύουμε είναι κρίσιμη για τη διεθνή ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια.

Διά τον λόγον αυτόν, ας ψάλλουμε τον ψαλμόν: «Σώσον Κύριε τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου».

*Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, ε.τ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT