Χρυσό μετάλλιο στους εθελοντές πυροσβέστες

Χρυσό μετάλλιο στους εθελοντές πυροσβέστες

Κύριε διευθυντά

Κατοικώ στην Παλαιά Πεντέλη κάτω από το Αστεροσκοπείο αλλά όπως οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής βρισκόμουν σε διακοπές. Ευτυχώς, δεν ήμουν μακριά και στις 18.30 κατάφερα να φθάσω στην περιοχή. Η οδός Ηρακλείτου προς Αναπαύσεως ήταν κλειστή. Εκανα αναστροφή και κατάφερα να φθάσω στην Κλεισθένους και Αναπαύσεως όπου αστυνομική δύναμη σταματούσε τα αυτοκίνητα. Στάθμευσα επί της Κλεισθένους και κατευθύνθηκα πεζός προς τους αστυνομικούς. Είδα ότι δεν έδιναν σημασία στους πεζούς, προσπέρασα και άρχισα να ανεβαίνω την Κλεισθένους προς Πεντέλη. Η ορατότητα ήταν περιορισμένη, στην αριστερή πλευρά του δρόμου υπήρχαν αρκετές εστίες. Επικρατούσε πανικός μεταξύ εθελοντών και ομάδων πυροπροστασίας που προσπαθούσαν να συντονιστούν και με υδροφόρα ή τζιπ με βυτίο νερού να πλησιάσουν τις εστίες.

Εκανα οτοστόπ σε περιπολικό και έφθασα έως τη Μονή Αγίου Τιμοθέου στην Κλεισθένους. Δεν μπορούσε να ανέβει πιο ψηλά γιατί το σύννεφο καπνού ήταν πυκνό. Ρώτησα εθελοντές και συνεργείο της ΕΡΤ πώς ήταν η κατάσταση στην Παλαιά Πεντέλη κάτω από το Αστεροσκοπείο, αλλά κανείς δεν γνώριζε. Πίσω μου στην Κλεισθένους η φωτιά είχε φθάσει σε αποθήκη με ξύλα και φιάλες υγραερίου και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Οι προσπάθειες των εθελοντών αξιοσημείωτες. Ετρεχαν να προλάβουν τη φωτιά αλλά ο δυνατός αέρας δεν το επέτρεπε. Η ώρα ήταν 19.30 και οι εκρήξεις από το υγραέριο ακολουθούσαν η μία την άλλη. Τρία ελικόπτερα έκαναν ρίψη νερού αλλά ήταν αδύνατον να σταματήσουν τη φωτιά. Βράδιαζε και τα εναέρια μέσα σταμάτησαν.

Πέρασα με δυσκολία τη Μονή και εκείνη την ώρα έφτασαν από την Παλαιά Πεντέλη τρία πυροσβεστικά. Ομάδα εθελοντών με τζιπ που μοίραζε μπουκαλάκια νερού με πήρε και από παράπλευρο χωματόδρομο με άφησαν πριν από τον Πύργο της Δ. Πλακεντίας. Σε 5 λεπτά κατάφερα να φθάσω στο σπίτι μας. Ευτυχώς, όπως όλα τα σπίτια κάτω από το Αστεροσκοπείο δεν είχε πάθει ζημιά.

Τη μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε το χάος που επικρατούσε και ο ανύπαρκτος συντονισμός μεταξύ Πυροσβεστικής, δήμων και εθελοντών. Στους τελευταίους αξίζει χρυσό μετάλλιο γιατί έκαναν αγώνα με πάθος. Νέα παιδιά οι περισσότεροι, από όλες τις περιοχές της Αττικής, είχαν έρθει για να βοηθήσουν. Οι όμοροι δήμοι επίσης είχαν στείλει υδροφόρες. Δεν ήταν λίγα και τα ιδιωτικά βυτιοφόρα. Η αστυνομία, τέλος, ήταν παντού αλλά δεν μπορούσε να κάνει περισσότερα από το να σταματάει αυτοκίνητα. Μέσα στην απελπισία της στιγμής πάντως, όλοι μπορούσαν να πάνε όπου ήθελαν και να βοηθήσουν στην κατάσβεση ή απλά να δουν την κατάσταση της περιουσίας τους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT