Ας ξυπνήσουν πριν είναι αργά

Κύριε διευθυντά

Διάβασα το άρθρο σας με τίτλο «Αερόλιθοι και αδιέξοδα» («Κ», φ. 8.9.2024) και μελαγχόλησα. Αναρωτιέμαι κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι δεν θέλουν να ξέρουν την πραγματικότητα; Βέβαια είναι γνωστό πως η «εξουσία» (αιρετή και μη) συν τω χρόνω βλάπτει τους χαρακτήρες και παρατηρούμε το φαινόμενο ο αιρετός να πιστεύει ότι είναι «ελέω Θεού»! Αντε μετά να ‘χουμε την απαίτηση να κατανοεί τα αυτονόητα. Ετσι εξηγείται γιατί ενώ οι υποψήφιοι σε κοινοβουλευτικές εκλογές (και όχι μόνο) παρουσιάζονται σαν «αμνοί του Υψίστου», μόλις πατήσουν καλά στα της «εξουσίας πράγματα» αρχίζουν τα «αυθάδη», όπως «δεν θα υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος»! Σοβαρά;

Μαγκιές εκ του ασφαλούς της ασυλίας που προεκλογικά δεν τις τολμάει κανείς. Λοιπόν «γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» (Ιω. η΄ 31-36). Δεν ενδιαφέρεται ο πολίτης για την ενίσχυση βιογραφικών εκλεκτών της πολιτικής. Γέμισε η Ευρώπη από τα ίδια άτομα που περιφέρονται σε θέσεις-κλειδιά για να προσφέρουν στους πολίτες ανέχεια, ανασφάλεια, απαξίωση και αβεβαιότητα. Φυσικό είναι να αρχίσει να «τα παίρνει» ο πολίτης και άμα δεν βλέπει εναλλακτικές λύσεις γίνεται πιο «επιρρεπής στην παλαβομάρα»! Καλά θα κάνουν να ξυπνήσουν οι Ευρωπαίοι κυβερνώντες και ειδικά εκείνοι που τους έτυχε να μην έχουν σοβαρές αντιπολιτεύσεις. Το πολιτικό τίμημα θα είναι βαρύτατο για μια καθημερινότητα του Ευρωπαίου πολίτη που μοιάζει με καψόνι διαρκείας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι δρόμοι για τα «άκρα» ανοίγουν και καλά θα κάνουν να εγερθούν απ’ τον λήθαργο της αυτάρεσκης μακαριότητάς τους οι δημοκρατικά εκλεγμένοι. «Και όποτε ήρθαν “άκρα” έγιναν ευπρόσδεκτα (σε ημεδαπή και αλλοδαπή) γιατί είχαν αποτύχει πλήρως και παντού οι αιρετοί» («Προσοχή! Τα άκρα καιροφυλακτούν», Γράμματα Αναγνωστών, «Κ», 10.1.2019).

*Δρ Νομικής-Συγγραφέας, Αθήνα

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT