Η περιπέτειά μου με τα εμφυτεύματα

Κύριε διευθυντά

Μετά μια ατυχή εμπειρία που είχα με οδοντιάτρους των Αθηνών (τοποθέτηση εμφυτευμάτων), χρειάστηκε να ζητήσω διαγνωστική από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών για χρήση στο δικαστήριο.

Από τη Σχολή με πληροφόρησαν ότι για να γίνει η διαγνωστική πρέπει να κάνω καταγγελία στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΟΣΑ), να ζητήσω διαγνωστική, να πληρώσω 300 ευρώ και ακολούθως να μου εκδώσει παραπεμπτικό ο σύλλογος (ΟΣΑ) για διαγνωστική.

Εκανα την καταγγελία στον ΟΣΑ, ζήτησα διαγνωστική και περίμενα να με καλέσουν για εξέταση, να πληρώσω τα 300 ευρώ και να εκδώσουν το παραπεμπτικό.

Αντί να γίνει η παραπάνω διαδικασία, έλαβα email από τον ΟΣΑ που με πληροφορούσε ότι, σύμφωνα με τις καταθέσεις των ιατρών (δύο ιατροί συνεργάτες… εμπλέκονται στις εργασίες των δοντιών μου), δεν χρειάζεται να γίνει διαγνωστική. Μετά λίγες ημέρες με νέο email με πληροφόρησαν ότι η υπόθεσή μου τέθηκε στο αρχείο.

Δεν ξέρω αν υπάρχει προηγούμενο, αλλά να με αποκλείσουν από τη διαγνωστική και να θέσουν την καταγγελία στο αρχείο, χωρίς να τηρήσουν έστω την τυπική διαδικασία, χωρίς να δουν τι έχει γίνει στα δόντια μου, ειλικρινά δεν φανταζόμουν ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Υστερα από τα ανωτέρω, αναρωτιέμαι:

1) Η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών είναι «ιδιοκτησίας» του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών και αποφασίζουν κατά το δοκούν;

2) Πώς έκριναν χωρίς να με εξετάσουν τη μη παραπομπή μου για διαγνωστική;

3) Ποια είναι τα κριτήρια της παραπομπής για διαγνωστική;

4) Αφού ζητάω τη διαγνωστική για δικαστική χρήση, προκειμένου να βοηθηθεί το δικαστήριο να εκδώσει απόφαση –που φυσικά θα την πληρώσω– ποιος είναι ο λόγος που δεν μου δίνουν παραπεμπτικό;

Ζήτησα τη βοήθεια Ανεξάρτητων Αρχών καταγγέλλοντας τον ΟΣΑ:

– Στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στις 24/4/2024.

– Στον Συνήγορο του Πολίτη στις 24/4/2024.

Οπως και στο υπ. Υγείας – Δ/νση Ιατρών Επιστημόνων Υγείας στις 24/4/2024 και στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία επίσης στις 24/4/2024.

Μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει καμία απάντηση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT