Για την κατάργηση του «νυχτερινού»

Κύριε διευθυντά

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για κατάργηση του νυχτερινού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος και υποκατάστασή του από ένα νέο κατά τις πρωινές ώρες δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα σε όσα νοικοκυριά έχουν θερμοσυσσωρευτές και είναι αρκετές δεκάδες χιλιάδες.

Συγκεκριμένα δημοσιεύεται ότι το ισχύον νυχτερινό τιμολόγιο διάρκειας 8 ωρών (συνεχές ή διακεκομμένο) ανά 24ωρο θα αντικατασταθεί από ένα ημερήσιο διάρκειας 5 ωρών και διευρυμένο τα Σαββατοκύριακα. Η μείωση κατά τις καθημερινές της χρονικής διάρκειας κατά 37,5% θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους χρήστες θερμοσυσσωρευτών, αφού είναι βέβαιο ότι το μειωμένο αυτό ωράριο (5 αντί των ισχυουσών 8 ωρών) δεν είναι επαρκές για τη φόρτισή τους κατά τους χειμερινούς μήνες.

Είναι αναγκαίο το υπουργείο να λάβει υπόψη του όλες τις παραμέτρους και στις τελικές του αποφάσεις να προσαρμόσει τα χρονικά όρια του νέου «ημερήσιου» που θα αντικαταστήσει το παλαιό «νυχτερινό», ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT