Ξεκίνημα ημέρας με Μότσαρτ, Μπαχ κ.ά.

Κύριε διευθυντά

Είμαι φοιτητής Πληροφορικής και τακτικός ακροατής του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ. Μαζί με μια μικρή παρέα συμφοιτητών μου –ακροατών κι αυτών του Τρίτου Προγράμματος– θα θέλαμε να παρακαλέσουμε θερμά τη διοίκηση του Τρίτου Προγράμματος να βάζει κατά τις πρωινές ώρες (7-9 π.μ.) μουσική από την περίοδο του Κλασικισμού (π.χ. έργα των Μότσαρτ, Χάιντν, Γκλουκ, Κ. Φ. Εμ. Μπαχ κ.ά.) και όχι έργα με έντονα και δραματικά συναισθήματα που προέρχονται από τον Ρομαντισμό, τον 20ό αιώνα ή τη μουσική από τον κινηματογράφο, τα οποία είναι καταλληλότερα για άλλες στιγμές μέσα στην ημέρα.

Ειδικά η μουσική της περιόδου του Κλασικισμού, λόγω της αισιοδοξίας και της φωτεινότητας που εκπέμπει, είναι η καταλληλότερη για ένα ευχάριστο και δημιουργικό ξεκίνημα της ημέρας. Είναι γνωστό ότι οι συνθέτες αυτοί εστίασαν στη σαφήνεια, στην έκπληξη, στην υψηλή αισθητική, στην ισορροπία της δομής, καθώς και στην αρμονία, απαραίτητα χαρακτηριστικά για τη δημιουργία μιας καλής διάθεσης.

Εξάλλου, κι αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στο εξωτερικό εφαρμόζουν αυτή την τακτική, βάζοντας κατά τις πρωινές ώρες μουσική από την περίοδο της Αναγέννησης μέχρι και τον Κλασικισμό, με θετικά αποτελέσματα σχετικά με την ακροαματικότητά τους.

Αγία Παρασκευή, Αττική

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT