Δεν κατάλαβαν τη ρήση Πολάκη

Κύριε διευθυντά

Πολύς θόρυβος έγινε, διότι «είπε, λέει, ο Πολάκης, ότι αν στις εσωκομματικές εκλογές πάει να ψηφίσει “κανονικός κόσμος” δεν θα βγει ο νάρκισσος». Ο λαλήσας κατηγορήθηκε ότι κατατάσσει αυθαιρέτως τους ψηφοφόρους σε κανονικούς και μη.

Πολλές φορές παρασυρόμαστε και κρίνουμε με βάση όχι το τι ελέχθη, αλλά το ποιος το είπε. Εντούτοις «και τα σταματημένα ρολόγια δυο φορές το 24ωρο λένε τη σωστή ώρα».

∆υστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν απομακρυνθεί από τη λογική, με συνέπεια πολλές σχετικές συζητήσεις να ακολουθούν τον ίδιο δρόμο.

Ομολογητέον ότι τα πολιτικά μας πράγματα δεν διακρίνονται από ορθολογική συνέπεια με προεξάρχοντα παραλογισμό στην εσωκομματική εκλογή αρχηγού κόμματος, να γίνονται δεκτοί ψηφοφόροι μη μέλη του κόμματος που εκλέγει τον αρχηγό του, αλλά και «φίλοι» του κόμματος ή του υποψηφίου. Η παράλογη «πρωτοτυπία» είναι επικίνδυνη, αφού καθιστά την εκλογή προδήλως διαβλητή.

Στην περίπτωση της δηλώσεως του κ. Πολάκη, νομίζω ότι κάθε λογικός άνθρωπος θα αντιλαμβανόταν ως «κανονικούς» ψηφοφόρους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τους περαστικούς «φίλους» του κόμματος ή του υποψηφίου.

Θα έλεγα ότι αυτή τη φορά ο κ. Πολάκης μίλησε λογικά και όσοι δεν κατάλαβαν –ή κάνουν πως δεν κατάλαβαν– μένουν εκτεθειμένοι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT