Άλλο ένα εξαίρετο αφιέρωμα της «Κ»

Κύριε διευθυντά

Θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια για το αφιέρωμα στον Χαράλαμπο Κατσιμήτρο, στο τεύχος 37 «ΠΡΟΣΩΠΑ + ΙΣΤΟΡΙΕΣ» της «Καθημερινής», από εμένα, όντας μαρξιστή.

Κάνατε ένα σοβαρό βήμα για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και την κάθαρση της πολιτικής και κοινωνικής συνείδησης από τη μεθοδευμένη «επίσημη» ψευτιά και υποκρισία, γύρω από τα γεγονότα του Πολέμου ’40-41 και της Κατοχής.

Είσαστε μπροστά στην πρόκληση να κορυφώσετε αυτό το τιμητικό καθήκον. Αυτό μπορεί να γίνει με τη δίκαιη αντιμετώπιση και αποκατάσταση του συκοφαντημένου, αδικημένου, αποδιοπομπαίου στρατηγού Γεωργίου Τσολάκογλου. Που στιγματίστηκε, ως δωσίλογος, στο ίδιο τσουβάλι με τους Ράλληδες, καταδικάστηκε σε θάνατο και πέθανε καρκινοπαθής στη φυλακή.

∆εν προβαίνω σε αναλύσεις του θέματος. Το αφήνω σε εσάς. Σημειώνω μονάχα την υποθήκη του Διονυσίου Σολωμού: «Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό αυτό που είναι αληθές…». Και τη μαρξιστική προδιαγραφή: Συγκεκριμένη ανάλυση συγκεκριμένης κατάστασης…

*Συντ/χος ΕΤΕ, Ζάκυνθος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT