«Χριστουγεννιάτικα καλαντίσματα» στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα

«Χριστουγεννιάτικα καλαντίσματα» στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα

«Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και φώτιση Αγία στης Ίμβρου τ’ όμορφο νησί να φτάσει η ευλογία»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ίμβρο μας, στον « βράχο της υπομονής μας, στο όνειρο της ελπίδος μας και το σκίρτημα της καρδιάς μας», σύμφωνα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ταξιδεύουν και εφέτος οι ευχές μας. Αγαπημένοι λογοτέχνες  που συνέγραψαν πρωτότυπες ιστορίες, που περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Χριστουγεννιάτικα καλαντίσματα για τα παιδιά της Ίμβρου», Εκδόσεις CHILD SERVICES, θα τις αφηγηθούν στα παιδιά του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα και θα συζητήσουν μαζί τους.

  • Η Φωτεινή Στεφανίδη, συγγραφέας και ζωγράφος, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, ώρα  00 μ.μ, θα διαβάσει το «Χριστουγεννιάτικο καράβι στο Αιγαίο» του Χρήστου Μπουλώτη  σε μαθητές και μαθήτριες της Ε΄Δημοτικού.
  • Ο Μάνος Κοντολέων, την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, ώρα 12.00 μ.μ θα διαβάσει το «Χριστουγεννιάτικο παραμύθι;» σε μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ ́ Δημοτικού.
  • Η Ελένη Δικαίου, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, ώρα 10.20 π.μ  θα διαβάσει το «Ένα δώρο για τα Χριστούγεννα» σε μαθητές και μαθήτριες της Δ’ Δημοτικού.
  • Η Ελένη Πριοβόλου, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ώρα 11.05 π.μ το κείμενο «Ο Αϊ-Βασίλης; -Αυτοπροσώπως!» σε μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ Δημοτικού.
  • Η Λίλη Λαμπρέλλη, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ώρα 12.00 μ.μ θα διαβάσει τον «Ασβό των Χριστουγέννων»  σε μαθητές και μαθήτριες της Β’ Δημοτικού.

Να σημειωθεί πως τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου το οποίο είχε παρουσιαστεί στον  Σύλλογο Ιμβρίων Αθηνών, τον Δεκέμβριο του 2013, είχαν προσφερθεί από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, στο Ελληνορθόδοξο Σχολείο των Αγίων Θεοδώρων, που είχε επαναλειτουργήσει την ίδια χρονιά μετά από πενήντα χρόνια σιωπής με τέσσερις μαθητές στις τάξεις του.

«Χριστουγεννιάτικα καλαντίσματα» στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα-1

Στο προλογικό του σημείωμα ο κ. Ελευθέριος Γείτονας, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, σημείωνε: «Τα κείμενα των συγγραφέων και οι δημιουργίες των ζωγράφων εναρμονίζονται με τις μεγάλες προσδοκίες των παιδιών να ζήσουν σ’ έναν κόσμο ονειρικό, ελεύθερο, δίκαιο και δημιουργικό. Τα παιδιά θα κατανοήσουν ότι η συλλογικότητα σε συνδυασμό με τον καταμερισμό δράσεων συγκροτούν ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό, που το απολαμβάνει ισόρροπα όλη η οικογένεια. Θα εγγράψουν στη μνήμη τους και θα θυμούνται για πάντα ότι πρέπει να ’ναι ξυπνητοί, όταν αγρυπνάει ο καιρός και η ιστορία. Θα μάθουν πως η ελπίδα των Ιμβρίων για επαναπατρισμό δεν χάθηκε. Έχουν κι αυτοί την πυξίδα τους. Προορισμός τους τώρα η Ίμβρος». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT