Η IT-Telesis πρωταγωνιστεί στον τεχνολογικό μετασχηματισμό

Η IT-Telesis πρωταγωνιστεί στον τεχνολογικό μετασχηματισμό

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2021 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για την Ελλάδα σαν έτος «ψηφιακής επανάστασης», καθώς μεγάλο μέρος των κρατικών υπηρεσιών και επιχειρησιακών διαδικασιών, ψηφιοποιήθηκαν και μετασχηματίστηκαν επιτυχώς με την βοήθεια της τεχνολογίας (digital transformation). Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση επηρεάζει και επηρεάζεται από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη όπως τις επιχειρήσεις, την τοπική αυτοδιοίκηση και την κεντρική κυβέρνηση και αποτελείται πλέον από θεσμοθετημένες πρακτικές που αποτελούν οδηγό για όλους. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν όλες οι σύγχρονες εφαρμογές που προωθούνται από τα κράτη όπως π.χ. η ηλεκτρονική τιμολόγηση και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, οι οποίες υπόσχονται σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους, αύξηση της διαφάνειας των συναλλαγών και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων εγκληματικών δραστηριοτήτων. Σε κάθε περίπτωση, ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία των έργων που αφορούν την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση είναι η αποδοχή τους από το ευρύτερο κοινό και ειδικότερα από τους τελικούς χρήστες των εφαρμογών. Συνήθως υπάρχει σκεπτικισμός, αρνητική στάση επί των επερχόμενων αλλαγών και μικρή ευελιξία από τους εμπλεκομένους φορείς. Για αυτόν τον λόγο πρέπει να υπάρχουν απτά αποτελέσματα (quick wins), να παρουσιάζεται επιτυχώς η μεγάλη εικόνα και να τονίζονται τα οφέλη από την εφαρμογή των νέων πρακτικών. Ειδικότερα για την Ελλάδα, εφαρμογές όπως το myData έχουν ξεπεράσει την φάση υιοθέτησης της τεχνολογίας (early adopters) και έχουν προχωρήσει σε καθολική χρήση, κάτι το οποίο δείχνει τον μεγάλο βαθμό προσαρμοστικότητας όλων των εμπλεκομένων μερών. 

Η σημαντικότερη πτυχή των εφαρμογών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι η ασφάλεια ροής των πληροφοριών. Στην σημερινή εποχή που τα δεδομένα αυξάνονται εκθετικά, η απόλυτη ασφάλεια μεταφοράς και χρήσης των δεδομένων/πληροφοριών αποτελεί πλέον μονόδρομο για όλους τους οργανισμούς. Η IT-TELESIS προχώρησε το 2021 σε υλοποίηση του ISO 27001:2013 (Σύστημα ασφάλειας πληροφοριών) και 20000-1:2018 (Παροχή υπηρεσιών πληροφορικής) διασφαλίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών και την ασφάλεια των δεδομένων των συνεργατών μειώνοντας παράλληλα το οικολογικό αποτύπωμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT