Στο Περιθώριο της Ιστορίας: H Μουσική των Ελληνοεβραίων Γυναικών στις αρχές του 20ου αιώνα

Στο Περιθώριο της Ιστορίας: H Μουσική των Ελληνοεβραίων Γυναικών στις αρχές του 20ου αιώνα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πολυβραβευμένος Αμερικανός εθνομουσικολόγος Christopher C. King εμφανίζεται σήμερα στις 19:00 στο Αμφιθέατρο Cotsen Hall, στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη σε μια μουσική διάλεξη αφιερωμένη στην άγνωστη και περιθωριοποιημένη ιστορία της μουσικής των Εβραίων γυναικών στην Ελλάδα. 

Πρωταγωνίστριες της σημερινής βραδιάς θα η Αμαλία, η Ρόζα και η Στέλλα: η Ρωμανιώτισσα Εβραία τραγουδίστρια από τα Ιωάννινα, Αμαλία Βάκα (Μάτσα) και οι σεφαραδίτισσες Εβραίες τραγουδίστριες από τη Θεσσαλονίκη Ρόζα Εσκενάζυ και Στέλλα Χασκίλ. Τη μουσική συνάντηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Μαριάννα Σκυλακάκη. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, του Γενικού Προξενείου των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και την Αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών.

Στη διάλεξη, ο κ. King θα παίξει αυθεντικούς δίσκους 78 στροφών αυτών των μουσικών και καλλιτέχνιδων, θα παρουσιάσει ένα οπτικοακουστικό πρόγραμμα και θα συζητήσει τη σχέση μεταξύ της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και των Εβραίων καλλιτεχνών που είτε έζησαν στην Ελλάδα, είτε έπαιξαν εκτενώς στη χώρα μας, πριν μεταναστεύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Θα ακολουθήσει επίσης ζωντανή εκτέλεση κάποιων κομματιών σε κάθε εκδήλωση, από μικρά σχήματα μουσικών και τέλος θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού. 

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στο παρακάτω link

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT