H σειρά ντοκιμαντέρ «Charming Beijing» θα προβληθεί στην Ελλάδα

H σειρά ντοκιμαντέρ «Charming Beijing» θα προβληθεί στην Ελλάδα

Αφιέρωμα στην 50ή επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας.

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την 1η Ιουλίου 2022 θα προβληθεί επίσημα στην Ελλάδα το ντοκιμαντέρ «Charming Beijing»( Γοητευτικό Πεκίνο), στοχεύοντας σε ένα ευρύ τοπικό κοινό μέσω της τηλεόρασης και των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλοντας μια πολύχρωμη εικόνα της Κίνας και ενισχύοντας τη δημοτικότητα της κουλτούρας του Πεκίνου.

Το 2022 συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας. Στις 5 Ιουνίου, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και η Ελληνίδα Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου αντάλλαξαν συγχαρητήρια μηνύματα για τον εορτασμό της 50ής επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ο Πρόεδρος Xi επεσήμανε ότι εδώ και μισό αιώνα, η Κίνα και η Ελλάδα εμμένουν στην έννοια του ανοίγματος και των αμοιβαίων κερδών για να οικοδομήσουν από κοινού τη «Ζώνες και Δρόμοι», προωθώντας τη σοφία των αρχαίων πολιτισμών και το Ολυμπιακό πνεύμα, φέρνοντας απτά οφέλη στις δύο χώρες και στους δύο λαούς και στη διεθνή κοινότητα. Η κοινωνία έχει δώσει ένα παράδειγμα αμοιβαίας μάθησης μεταξύ των πολιτισμών. Η Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε ότι από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων πριν από 50 χρόνια, η Ελλάδα και η Κίνα έχουν συνάψει διμερείς σχέσεις που προάγουν τη συνεργασία και τη φιλία. Πιστεύουμε ότι οι δύο πλευρές θα καταβάλουν κοινές προσπάθειες για να προωθήσουν από κοινού την υλοποίηση του μεγάλου στόχου της προώθησης του διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών και της διατήρησης της παγκόσμιας ειρήνης.

H σειρά ντοκιμαντέρ «Charming Beijing» θα προβληθεί στην Ελλάδα-1

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, οι αλλαγές στη διεθνή κατάσταση έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και οι δίαυλοι επικοινωνίας έχουν αποκλειστεί σοβαρά. Ως επώνυμο έργο διεθνούς επικοινωνίας, το “Charming Beijing” έχει επιτύχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα στην Ουγγαρία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία, τη Σερβία και άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης τα τελευταία χρόνια και διευρύνει συνεχώς τον “κύκλο των φίλων” του τοπικού mainstream μέσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Έχει διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην προώθηση της συνεχούς εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στους τομείς των μέσων ενημέρωσης και του πολιτισμού.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Charming Beijing» «Γοητευτικό Πεκίνο» θα μεταδοθεί ταυτόχρονα στους τηλεοπτικούς σταθμούς ATLAS TV στην Θεσσαλονίκη και του ΚΡΗΤΗ TV στην Κρήτη από την 1η Ιουλίου. Συνολικά θα μεταδοθούν 52 επεισόδια και θα συνεχίσουν να μεταδίδονται μέχρι τον Οκτώβριο, με επίκεντρο την ιστορία, τον πολιτισμό, τη διαβίωση των ανθρώπων και περιεχόμενο ανάπτυξης, προώθηση των ανταλλαγών και της αμοιβαίας μάθησης μεταξύ των πολιτισμών και παρουσίαση της 50ής επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT