Οι απόφοιτοι του Pierce – The American College of Greece αποχαιρετούν τη μαθητική ζωή και ετοιμάζονται για νέα ξεκινήματα

Οι απόφοιτοι του Pierce – The American College of Greece αποχαιρετούν τη μαθητική ζωή και ετοιμάζονται για νέα ξεκινήματα

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με χαρά και προσμονή για τα νέα «ταξίδια» που τους περιμένουν στην εκπαίδευση και στη ζωή, οι νέοι απόφοιτοι του Pierce – The American College of Greece αποχαιρέτησαν το σχολείο τους στην Τελετή Αποφοίτησης του Pierce για το σχολικό έτος 2021-2022 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022.

Στην τελετή, συνολικά 254 τελειόφοιτοι της Γ΄ Λυκείου και του ΙΒ παρέλαβαν τα απολυτήριά τους, μπαίνοντας, αντίστοιχα, στη μεγάλη οικογένεια των αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, που αριθμεί περισσότερα από 62.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.

Ανοίγοντας την εκδήλωση με χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Δρ G. David Horner, ανέφερε: «Οι τελειόφοιτοι του έτους 2021-2022 πέρασαν τα τελευταία χρόνια της μαθητικής τους ζωής σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, επέδειξαν αποφασιστικότητα, προσαρμοστικότητα και αυτοπειθαρχία. Απέκτησαν νέες δεξιότητες και εξοικειώθηκαν με καινοτόμες μεθόδους. Τα παραπάνω αποτελούν πολύτιμα εφόδια, τα οποία θα τους φανούν χρήσιμα τόσο για να διατηρήσουν τις υψηλές ακαδημαϊκές τους επιδόσεις, όσο και για να διαμορφώσουν το μέλλον τους σε κάθε πτυχή της ζωής τους».

Στην τελετή, προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η πολυβραβευμένη σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Μαρία Ηλιού,  απόφοιτος και η ίδια του Pierce. Απευθυνόμενη προς τους τελειόφοιτους, ανέφερε: «Το πιο σημαντικό είναι να είστε πάντα ο εαυτός σας. Να κάνετε πράγματα που σας ταιριάζουν, στα οποία έχετε κλίση, για να περνάτε όμορφα και παραγωγικά τις μέρες σας. Να ανακαλύπτετε κάθε μέρα κάτι καινούργιο με ενθουσιασμό, να είστε καλά προετοιμασμένοι για να μπορείτε να αξιοποιείτε τις εμπνεύσεις της στιγμής, την τύχη, τις συναντήσεις με ανθρώπους που δεν φανταζόσασταν. Ένα γερό σχέδιο είναι απαραίτητο».

Οι απόφοιτοι του Pierce – The American College of Greece αποχαιρετούν τη μαθητική ζωή και ετοιμάζονται για νέα ξεκινήματα-1

Στη συνέχεια, δύο τελειόφοιτες, η Βασιλική Μανάκου και η Μαργαρίτα Μητροπούλου, οι οποίες ξεχώρισαν μέσα από διαδικασία συγγραφής έκθεσης, απευθύνθηκαν στους συμμαθητές τους, στους γονείς και τους καθηγητές, μιλώντας για τις εμπειρίες που έζησαν στο Pierce, αλλά και για το όραμά τους για το μέλλον.

Ειδικότερα, η Βασιλική Μανάκου ανέφερε: «Μαζευτήκαμε εδώ σήμερα, για να αποχαιρετήσουμε το Λύκειο, να κλείσουμε ίσως τον πιο ευχάριστο κύκλο της ζωής ενός ανθρώπου, να συγκινηθούμε με τα χρόνια που περάσαμε εδώ μαζί, να ξαναθυμηθούμε με λύπη τα χρόνια που χάσαμε λόγω της πανδημίας, να τα θεωρήσουμε, όμως, και ευκαιρία, καθώς μας υπενθύμισαν την αξία της φυσικής επικοινωνίας και παρουσίας που ο σύγχρονος κόσμος φαίνεται να ξεχνάει» ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας: «Καθώς τελειώνουμε το σχολείο, ας ανοίξουμε τα φτερά μας, ας αλλάξουμε εμάς και —άλλοι λίγο, άλλοι πολύ— ας αλλάξουμε τον κόσμο».

Με τη σειρά της, η Μαργαρίτα Μητροπούλου σημείωσε: «Προσωπικά, εδώ έμαθα πολλά περισσότερα από Αγγλικά και Μαθηματικά. Έμαθα να εκφράζω τις απόψεις μου με βεβαιότητα και σιγουριά και να μιλώ όταν βιώνω ή παρατηρώ αδικία. Έμαθα να βάζω το καλό των άλλων τόσο ψηλά, όσο το δικό μου, γιατί, σε τελική ανάλυση, το σύνθημα του σχολείου μας είναι “Non ministrari sed ministrare”, να υπηρετείς, να μην υπηρετείσαι. Έμαθα να είμαι σίγουρη για τις ικανότητές μου, οπότε όταν τα πράγματα γίνονται απαιτητικά, είμαι αποφασισμένη να ξεπεράσω τα εμπόδια και, ακόμα, φιλοδοξώ να βελτιωθώ σε κάθε δεδομένη ευκαιρία. Τέλος, έμαθα να είμαι γενναία, να τολμώ να ονειρεύομαι, να αγωνίζομαι για περισσότερα, να είμαι πάντα πρόθυμη να βελτιώσω τον κόσμο μας και να παλέψω για αυτό που θεωρώ σωστό. Τι άλλο χρειάζεται κάποιος για να νιώσει δύναμη;».

Και αφού, όπως και κάθε χρόνο, τα καπέλα των αποφοίτων «πέταξαν στον αέρα», η τελετή έφτασε στο τέλος της με γονείς, εκπαιδευτικούς και αποφοίτους να μοιράζονται το ίδιο χαμόγελο και την ίδια συγκίνηση για εκείνα που κατάφεραν αλλά και γι’ αυτά που πρόκειται να καταφέρουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT