Συνεργατικό Σχηματισμό Καινοτομίας gi-Cluster: H καινοτομία γίνεται παιχνίδι όταν υπάρχει συνεργασία

Συνεργατικό Σχηματισμό Καινοτομίας gi-Cluster: H καινοτομία γίνεται παιχνίδι όταν υπάρχει συνεργασία

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H καινοτομία γίνεται παιχνίδι όταν υπάρχει συνεργασία! Τα μέλη του Συνεργατικού Σχηματισμού Καινοτομίας (ΣΣΚ) gi-Cluster αποχαιρετούν το 2022 και ετοιμάζονται για τη χρονιά που έρχεται έχοντας πετύχει συνέργειες που οδηγούν στην παραγωγή εξελιγμένων προϊόντων για την αγορά των Ψηφιακών Παιχνιδιών και της Δημιουργικής Βιομηχανίας.

Το συνεργατικό έργο gi-Next, στο οποίο συμμετέχουν 11 ελληνικές επιχειρήσεις (συμπεριλαμβανομένων start-ups και ΜμΕ), επικεντρώνεται στην παραγωγή ολοκληρωμένων ψηφιακών παιχνιδιών και οπτικοακουστικών προϊόντων, αλλά και πλατφορμών, πρωτοκόλλων και τμημάτων λογισμικού (components), τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αγοράς.

Στο πλαίσιο του gi-Next έχει ήδη ολοκληρωθεί ή βρίσκεται υπό ανάπτυξη λογισμικό για υπολογιστές, παιχνιδομηχανές, φορητές συσκευές, υβριδική τηλεόραση και εικονική/επαυξημένη πραγματικότητα, στο οποίο περιλαμβάνονται πλατφόρμες και εφαρμογές δημιουργικών και ψυχαγωγικών τεχνολογιών επόμενης γενιάς όπως:

  • Παιχνίδια-ψυχομετρικά εργαλεία για την ανίχνευση δυσκολιών στον έλεγχο της προσοχής και της μνήμης εργασίας για παιδιά δημοτικού και για άλλες μαθησιακές δυσκολίες.
  • Cloud-based πλατφόρμες αφοσίωσης πελατών (loyalty) για παιχνίδια και εφαρμογές και παιχνίδια για την εκπαίδευση προσωπικού στην εξυπηρέτηση πελατών.
  • Τεχνολογικές λύσεις για αγορές χωρίς μετρητά μέσα σε παιχνίδια και βιβλιοθήκες για τη διαχείριση και χρέωση παικτών σε διαγωνισμούς και αγώνες gaming.
  • Βιβλιοθήκες λογισμικού για την ανάπτυξη real-time multiplayer games και διαδικτυακά συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών (webGIS) με τρισδιάστατο περιβάλλον επισκόπησης.
  • Προηγμένοι αλγόριθμοι & υπολογιστικά μοντέλα για την εξομοίωση και προσομοίωση του πλήρους κύκλου πιθανοτικών παιχνιδιών μεγάλης πολυπλοκότητας.

Στο έργο gi-NeΧt συμμετέχουν οι εταιρείες Tamasenco, Trebbble, Lancom, mobileFX, Netlink, pixel.camp, Inte*learn, Prozero, Cicero, Consortis Geospatial και Prime Cognition World. Τα αποτελέσματα του έργου ενισχύουν σημαντικά τη στρατηγική ανάπτυξης και την εξωστρέφεια του Συνεργατικού Σχηματισμού Καινοτομίας, δημιουργώντας καινούριες θέσεις εργασίας στην Έρευνα & Ανάπτυξη και ευνοώντας τη διάδοση του μηνύματος για «Καινοτομία Made in Greece» και την προσέλκυση επενδύσεων.

O ΣΣΚ gi-Cluster υποστηρίζεται από το Φορέα Αρωγό Corallia του Ε.Κ. Αθηνά που τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Το έργο gi-NeXt υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης του ΕΣΠΑ 2014-2020 με τίτλο «Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, και συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT