Πρακτικός Οδηγός Εσωτερικής Διακόσμησης

Πρακτικός Οδηγός Εσωτερικής Διακόσμησης

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιπλώστε, διακοσμήστε και δώστε στιλ στον χώρο σας

Τι φαίνεται καλό και γιατί;

Η σύμβουλος σχεδιασμού Frida Ramstedt διευθύνει το κορυφαίο ιστολόγιο σχεδιασμού εσωτερικού χώρου της Σκανδιναβίας. Σε αυτό το βιβλίο αποκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχημένης εσωτερικής διακόσμησης και στάιλινγκ για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα σπίτι που ταιριάζει καλύτερα στον χώρο, το γούστο και τον τρόπο ζωής σας. Γεμάτο με πρακτικές συμβουλές, εμπειρικούς κανόνες και μυστικά του επαγγέλματος, το Πρακτικός Οδηγός Εσωτερικής Διακόσμησης θα σας βοηθήσει να σκέφτεστε σαν επαγγελματίας σχεδιαστής.

Νιώσε σαν στο σπίτι σου

Στο Πρακτικός Οδηγός Εσωτερικής Διακόσμησης , η σύμβουλος σχεδιασμού Frida Ramstedt εξηγεί και απλοποιεί τις θεμελιώδεις αρχές και δεξιότητες του εσωτερικού σχεδιασμού, δίνοντας εμπειρικούς κανόνες και κόλπα του κλάδου που θα ήταν χρήσιμα σε όλους, ανεξάρτητα από το γούστο τους στα έπιπλα ή το προσωπικό στιλ. Δείχνει πώς μικρές προσαρμογές μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο συνολικό αποτέλεσμα, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε μια σειρά από νέα αντικείμενα ή να αφαιρέσετε πράγματα και να ξεκινήσετε από την αρχή.

Αυτό είναι ένα βιβλίο στο οποίο μπορείτε να ανατρέξετε καθώς αρχίζετε να μετατρέπετε το σπίτι ή το διαμέρισμά σας· ένα βιβλίο που θα σας βοηθήσει να βρείτε τις δικές σας λύσεις αντί απλώς να σας ενθαρρύνει να αντιγράψετε τις ιδέες άλλων ανθρώπων.

Φωτισμός

Ακριβώς όπως το χρώμα και το βάψιμο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ένα οπτικό αποτέλεσμα ή μία ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο, έτσι και ο φωτισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο. Το πού τοποθετούμε τις λάμπες, κατευθύνουμε τις δέσμες φωτός και πώς συνδυάζουμε διαφορετικές εντάσεις φωτός μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά σε ένα δωμάτιο, μεταμορφώνοντάς το με το πάτημα ενός διακόπτη από μέρα σε νύχτα.

Πρακτικός Οδηγός Εσωτερικής Διακόσμησης-1

Συμβουλές σχεδίασης

Οι σχεδιαστές συχνά ομαδοποιούν αντικείμενα ώστε να τραβήξουν το μάτι και να τονίσουν το στιλ και την ατμόσφαιρα του εσωτερικού χώρου. Αυτές οι ρυθμίσεις ονομάζονται νεκρές φύσεις. Το να ομαδοποιήσετε πράγματα αντί να τα απλώσετε είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε ένα σχέδιο γεμάτο λεπτομέρειες να δείχνει πιο συνεκτικό.

Πρακτικός Οδηγός Εσωτερικής Διακόσμησης-2

Στιλ εναντίον άνεσης

Τα μεγάλα κομμάτια (καναπέδες, πολυθρόνες, τραπέζια σαλονιού) συχνά αποτελούν την κυρίαρχη ομάδα επίπλων στα καθιστικά ή τα οικογενειακά μας δωμάτια. Ο καναπές και οι καρέκλες εκπέμπουν ένα σημαντικό μήνυμα σχετικά με την αισθητική και τη λειτουργία που προσπαθούμε να πετύχουμε. Λόγω του μεγέθους τους, έχουν την τάση να πνίγουν τα άλλα στιλιστικά στοιχεία του χώρου και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό, όταν τα επιλέγουμε, να επιμένουμε στη θεματική που έχουμε διαλέξει ή τουλάχιστον να μην αφήνουμε τα πράγματα να κινηθούν προς μια κατεύθυνση διαφορετική από εκείνη που είχαμε προσχεδιάσει.

Πρακτικός Οδηγός Εσωτερικής Διακόσμησης-3

Πληροφορίες για τους συγγραφείς

Η Frida Ramstedt διατηρεί το Trendsenser.se – ένα από τα πρώτα και πιο διαβασμένα σκανδιναβικά ιστολόγια σχετικά με την εσωτερική διακόσμηση και το στάιλινγκ.

Έχει στο ενεργητικό της πολλά βραβεία και διακρίσεις, όπως το Interior Design Blog of the Year του Elle Decoration και το Great Blog της Aftonbladet. Δίνει συχνά διαλέξεις σε θέματα διακόσμησης και εργάζεται ως σύμβουλος εσωτερικής διακόσμησης τόσο για λογαριασμό ιδιωτών όσο και κατασκευαστικών εταιρειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT