Όταν ο Γιώργος Βακιρτζής ζωγράφιζε για τον κινηματογράφο Αττικόν

Όταν ο Γιώργος Βακιρτζής ζωγράφιζε για τον κινηματογράφο Αττικόν

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«…Το μέγιστο καλό που μας χαρακτηρίζει, είναι το ότι δουλεύουμε για το εφήμερο. Η δόξα και η χαρά διαρκούν τόσο, όσο η κάθε δουλειά μας βρίσκεται στην αγορά. Έτσι, δεν θα στήσουμε ποτέ μόνοι μας μνημείο του εαυτού μας…»
Γιώργος Βακιρτζής – Μονόλογοι (1978-1985)

H Έκθεση εγκαινιάστηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2023 στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία και λειτουργεί έκτοτε με επιτυχία και με σημαντική προσέλευση ενδιαφερομένων, πολλοί από τους οποίους καταγράφουν τις παρατηρήσεις τους στο βιβλίο των επισκεπτών της.                             

Την Έκθεση έχουν μέχρι σήμερα επισκεφθεί τμήματα από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την ΑΣΚΤ, την Σιβιτανίδειο Σχολή, σύλλογοι Φίλων Μουσείων και Ιδρυμάτων και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.  

Το Σάββατο 18 Μαρτίου οργανώθηκε Ημερίδα με εισηγήσεις περί το θέμα της Έκθεσης από ειδικούς επιστήμονες και ιστορικούς για την τέχνη της ζωγραφικής στον κινηματογράφο, τον Γιώργο Βακιρτζή και τις ζωγραφικές του γιγαντοαφίσες για τους κινηματογράφους ΑΤΤΙΚΟΝ και ΑΠΟΛΛΩΝ  

Έχουν γίνει δώδεκα ξεναγήσεις (γενικές και ειδικές) και, αυτές θα συνεχιστούν και τις επόμενες Κυριακές 26 Μαρτίου, 2 & 9 Απριλίου.

Λόγω της επιτυχίας της, η Έκθεση παρατείνεται μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στους εκτός Αθηνών να τη συμπεριλάβουν στις Πασχαλινές εξορμήσεις τους. 

Για ειδικές ξεναγήσεις, πέραν των πιο πάνω, η επικοινωνία γίνεται με τον κ. Χρήστο Φ. Μαργαρίτη στο 6945 579900.

Ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].
Ιστότοπος https://athenscitymuseum.gr/

Λ ε ι τ ο υ ρ γ ε ί  την περίοδο 17 Φεβρουαρίου έως 15 Απριλίου 2023.
Καθημερινές (εκτός Τρίτης): 09.00 – 16.00 Σάββατο, Κυριακή: 10.00 – 15.00

Πλησιέστερο πάρκινγκ: Δημοτικό πάρκινγκ της Πλατείας Κλαυθμώνος (με είσοδο από οδό Δραγατσανίου, απέναντι από το Μουσείο)

Πλησιέστερος σταθμός Μετρό: «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», σε απόσταση 350 μέτρων από το Μουσείο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT