Air Coolers: Μία έξυπνη εναλλακτική για να δροσίσεις το σπίτι σου!

Air Coolers: Μία έξυπνη εναλλακτική για να δροσίσεις το σπίτι σου!

Πέρα από τους ανεμιστήρες και τα κλιματιστικά, πλέον έχεις ένα ακόμα ιδανικό σύμμαχο κατά της ζέστης. Οι ψύκτες αέρα γεφυρώνουν το κενό μεταξύ ανεμιστήρα και κλιματισμού για να έχεις όση δροσιά θες!

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ψύκτες αέρα είναι μια νέα εξαιρετική πρόταση για να ρυθμίσεις το οικιακό σου κλίμα. Είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι οι ψύκτες αέρα βρίσκονται ανάμεσα στους απλούς ανεμιστήρες και τα κλιματιστικά προσφέροντας σου συγκριτικά πλεονεκτήματα για την χρήση τους. Τα air cooler δεν είναι τόσο δυνατά όσο ο κλιματισμός, αυτό τα κάνει ιδανικά για όσους δεν αντέχουν πολύ τον κλιματισμό αλλά όχι μόνο. Η χαμηλότερη ένταση τα κάνει πιο οικονομικά από τα air condition και επίσης προσφέρουν πιο ομαλή ψύξη της ατμόσφαιρας. Οι ψύκτες αέρα αξιοποιούν το δοχείο νερού με παγοκύστες ή χωρίς για να ψύχουν τον αέρα που μετά σπρώχνουν προς τα έξω για να χαμηλώσουν την θερμοκρασία του χώρου. Δεν λειτουργούν σαν τους ανεμιστήρες που εκτοξεύουν νερό, αλλά με την χρήση υδρατμών ελέγχουν την υγρασία και την ψύξη του χώρου.

Η λειτουργία τους σαν υγραντήρες είναι βασική. Ναι ο στατικός αέρας με υγρασία κάνει την ζέστη ανυπόφορη. Όμως ο αέρας που κινείται μεταφέροντας υγρασία είναι ιδιαίτερα δροσιστικός. Σημείωσε ότι η σωστή ποσότητα υγρασίας βοηθάει στην καλύτερη ποιότητα αέρα και έχει αρκετά πλεονεκτήματα για το δέρμα, την αναπνοή ακόμα και τον ύπνο.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα των air cooler είναι ότι μπορούν να λειτουργούν με ανοιχτά παράθυρα. Για την ακρίβεια λειτουργούν καλύτερα αν τοποθετηθούν σε ανοιχτό παράθυρο ώστε να επωφελούνται από την φυσική κίνηση αέρα προσφέροντας σου την ψύξη που θες.

Αντίθετα με τα κλιματιστικά δεν απαιτούν ειδικά χημικά και έτσι η συντήρηση τους είναι ευκολότερη και οικονομικότερη. Η απαραίτητη συντήρηση έχει να κάνει με τον καθαρισμό τον φίλτρων καθαρισμού αέρα και την αφαλάτωση του κάδου νερού. Διαδικασίες που γίνονται εύκολα από τον καθένα. Με ένα air cooler έχεις μια πολυσυσκευή. Είναι ανεμιστήρας, ψύκτης, υγραντήρας και ιονιστής. Πέρα από το να σε δροσίζουν φροντίζουν και την ποιότητα αέρα στο χώρο σου για καλύτερη ευεξία. Τέλος είναι φορητοί και έχουν χαμηλότερο κόστος κτήσης και λειτουργίας. Σου έχουμε μερικές προτάσεις για να διαλέξεις τον δικό σου ψύκτη αέρα!

1.Primo Ψύκτης Aέρα PRAC-80585

Air Coolers: Μία έξυπνη εναλλακτική για να δροσίσεις το σπίτι σου!-1

Ο Primo ψύκτης αέρα PRAC-80585 έχει ισχύ 65W και ροδάκια, για να τον μεταφέρεις εύκολα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Το δοχείο του χωράει 5Lt νερού, ενώ χάρη στις 3 ταχύτητες low – mid – high, ρυθμίζεις την ψύξη του χώρου, όπως ακριβώς θες. Στην συσκευασία περιλαμβάνονται 2 παγοκύστες για ακόμα καλύτερη ψύξη. Το ισχυρό του μοτέρ ψύχει άμεσα το νερό, δροσίζοντας αποτελεσματικά τον χώρο σου ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

  1. Honeywell Ψύκτης Aέρα CS10XE

Air Coolers: Μία έξυπνη εναλλακτική για να δροσίσεις το σπίτι σου!-2

Ψύκτης αέρα με ισχύ 100W και χωρητικότητα δεξαμενής 10lt. Διαθέτει πλενόμενο φίλτρο άνθρακα και χειριστήριο αφής και τηλεχειρισμό. Συνδυάζει τη δράση υγραντήρα, ανεμιστήρα και ψύκτη αέρα, ενώ λειτουργεί και σαν ιονιστής που φροντίζει για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο χώρο σου. Διαθέτει λεπτό σχεδιασμό για εύκολη τοποθέτηση στο χώρο σου και ροδάκια για εύκολη μετακίνηση. Καλύπτει χώρους 16 τετραγωνικών ενώ το μεγάλο δοχείο 10 λίτρων εγγυάται μακρά λειτουργία. Με 4 ρυθμίσεις έντασης το μοτέρ των 100W θα ψύξει όσο γρήγορα θες τον χώρο σου. Το φίλτρο άνθρακα κατά της σκόνης και τον οσμών πλένεται, για να διατηρείς την καθαρότητα του αέρα στα ύψη. Ενώ τέλος έχει εύκολο καθαρισμό του δοχείου νερού για να μην σε δυσκολεύει στην συντήρηση του.

  1. Sencor Ψύκτης Aέρα SFN 9021WH

Air Coolers: Μία έξυπνη εναλλακτική για να δροσίσεις το σπίτι σου!-3

Ψύκτης αέρα SFN 9021WH της Sencor με ισχύ 110W και 4 ξεχωριστές λειτουργίες. Σε μια συσκευή έχεις ανεμιστήρα, υγραντήρα και ψύκτη αέρα, ενώ λειτουργεί και σαν ιονιστής. Η μεγάλη του ισχύς ψύχει άμεσα το νερό, για να διαδώσει γρήγορα κύματα δροσιάς στο χώρο. Κι αν η ροή του αέρα δεν καλύπτει τα σημεία που θες, το μπροστινό πλέγμα περιστρέφεται για μην ξεφεύγει κανένα πεδίο από τη δράση του ψύκτη σου. Έχει τρεις ταχύτητες λειτουργίας, για να προσαρμόζεις την ένταση απελευθέρωσης του αέρα στις επιθυμίες σου. Διαμόρφωσε τα επίπεδα υγρασίας του χώρου σου και επίλεξε το βαθμό ψύξης, χάρη στο ειδικό κύκλωμα με αντλία νερού που διαθέτει αυτός ο ψύκτης αέρα! Τέλος το φίλτρο σκόνης είναι αφαιρούμενο και καθαριζόμενο. Χωρίς κόπο θα διατηρείς την καθαρότητα του αέρα κάθε φορά που ενεργοποιείς τη λειτουργία της συσκευής σου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT