Εξοπλίζουμε έξυπνα το φοιτητικό σπίτι!

Εξοπλίζουμε έξυπνα το φοιτητικό σπίτι!

3' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φοιτητική ζωή είναι σίγουρα μια συναρπαστική και ενδιαφέρουσα εμπειρία για κάθε νέο και νέα. Κατά τη διάρκειά της θα υπάρξουν πάρα πολλές «πρώτες στιγμές» είτε θετικές είτε αρνητικές. Ωστόσο, έρχεται και με πολλές υποχρεώσεις όπως η φροντίδα του σπιτιού.

Η διατήρηση ενός φοιτητικού σπιτιού καθαρού και οργανωμένου δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο μπορεί να φαντάζει. Όμως είναι πέρα για πέρα μια απαραίτητη συνθήκη καλής διαβίωσης. Από την ηλεκτρική σκούπα και το πλυντήριο ρούχων μέχρι και το σίδερο, πάμε να δούμε όλες τις συσκευές που χρειάζεται ένας φοιτητής για την καθαριότητα του σπιτιού του.

Ηλεκτρική σκούπα

Το Α και το Ω ενός καθαρού σπιτιού είναι η ηλεκτρική σκούπα. Καθώς οφείλεις να διατηρείς τον χώρο σου καθαρό για μια υγιή αλλά και ευχάριστη φοιτητική ζωή, η πρώτη συσκευή που πρέπει να αποκτήσεις είναι η ηλεκτρική σκούπα. Προτίμησε μια σύγχρονος τεχνολογίας, ενεργειακά αποδοτική και εύχρηστη. Μεταξύ των τεχνολογιών που θα βρεις σε διάφορα μοντέλα στην αγορά είναι οι διαφορετικές σκάλες. Έχουν σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να αφαιρούν τη βρωμιά, τη σκόνη και τις τρίχες κατοικίδιων ζώων από πολλούς τύπους δαπέδων, όπως χαλιά, σκληρό ξύλο και πλακάκια. Οι ισχυρές τους δυνατότητες αναρρόφησης διασφαλίζουν ότι το πάτωμά σου θα… λάμπει!

Εξοπλίζουμε έξυπνα το φοιτητικό σπίτι!-1

Μην τρομάζεις με το πόση δουλειά πρέπει να… ρίχνεις καθημερινά. Αρχικά, μην σκέφτεσαι αυτές τις μεγάλες και δυσκίνητες σκούπες με τον κάδο. Μπορείς να βρεις στην αγορά δεκάδες αν όχι εκατοντάδες επιλογές σε σκούπες στικ ή κλασικές σκούπες που είναι πιο ελαφριές και εύκολες στον ελιγμό σε σχέση με τα παλαιότερα μοντέλα.

Μην ξεχνάς ότι στόχος σου είναι ένας υγιής χώρος διαβίωσης χωρίς αλλεργιογόνα και μικροσωματίδια για μια καλύτερη ποιότητα αέρα.

Ρομποτικές σκούπες

Ενώ οι ηλεκτρικές σκούπες είναι εξαιρετικές για σχολαστικό καθαρισμό, εάν βαριέσαι και μόνο στην ιδέα του να ασχολείσαι μέρα παρά μέρα με το σκούπισμα του χώρου σου, προτίμησε μια σκούπα ρομπότ. Μιλάμε για μια έξυπνη επιλογή που θα σου λύσει τα χέρια.

Εξοπλίζουμε έξυπνα το φοιτητικό σπίτι!-2

Το μόνο που έχεις να κάνεις εδώ είναι να τη ρυθμίσεις και να την… ξεχάσεις! Για την ακρίβεια, οι σκούπες ρομπότ μπορούν να προγραμματιστούν για καθαρισμό σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες της εβδομάδας. Ακόμα και σε καθημερινή βάση εάν το θέλεις. Άσε την να καθαρίζει ενώ εσύ διαβάζεις ή… παρτάρεις!

Βέβαια, θα πρέπει να έχεις εξασφαλίσει και ορισμένα πιο άνετα περάσματα σε κάποια δυσπρόσιτα σημεία του σπιτιού. Μπορεί να είναι εξοπλισμένες με κορυφαία συστήματα έξυπνης πλοήγησης και να χαρτογραφήσουν σπιθαμή προς σπιθαμή τον χώρο σου, αλλά οφείλεις να διασφαλίσεις και εσύ ότι δεν κολλήσει σε κάποια… περίεργη γωνιά.

Πλυντήριο ρούχων

Εάν έχεις περάσει σε κάποια σχολή εκτός της πόλης που διαμένεις, τότε ένα πλυντήριο ρούχων είναι μια από βασικότερες ηλεκτρικές συσκευές που θα χρειαστείς. Το να φέρνεις τα ρούχα σου στο πατρικό ή να ξενιτεύεσαι για να βρίσκεις τα πλησιέστερα πλυντήρια ρούχων είναι αρκετά κουραστική και χρονοβόρα υπόθεση. Ένα πλυντήριο ρούχων στο φοιτητικό σου σπίτι μπορεί να σου εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Εξοπλίζουμε έξυπνα το φοιτητικό σπίτι!-3

Το να έχεις ένα πλυντήριο ρούχων στο σπίτι σημαίνει ότι μπορείς να πλύνεις τα ρούχα σου και τα σεντόνια σου όποτε σε βολεύει. Άσε κιόλας που μακροπρόθεσμα θα σου εξοικονομήσει και χρήματα σε σύγκριση με εκείνα τα πλυντήρια σε καταστήματα με τα κέρματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μάθεις να βάζεις τα σωστά χρώματα και υλικά  ρούχων στα σωστά προγράμματα.

Σίδερο

Μπορεί να φαντάζει δύσκολο ή ακόμα και πολυτέλεια, αλλά το να δείχνεις ευπαρουσίαστος είναι σημαντικό. Ένα σίδερο λοιπόν είναι απαραίτητο. Είτε παρακολουθείς τα μαθήματα στη σχολή, κάνεις συνεντεύξεις για δουλειά ή βγαίνεις να διασκεδάσεις, τα σιδερωμένα ρούχα είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση.

Εξοπλίζουμε έξυπνα το φοιτητικό σπίτι!-4

Μην τρομάζεις από τη δουλειά που μόλις σου φορτώσαμε. Τα μοντέρνα σίδερα θερμαίνονται γρήγορα και γλιστρούν ομαλά πάνω από τα ρούχα, αφαιρώντας αποτελεσματικά τις ρυτίδες και τις ζάρες. Τα περισσότερα σίδερα διατίθενται με διαφορετικές ρυθμίσεις θερμότητας, καθιστώντας τα κατάλληλα για μια ποικιλία υφασμάτων, από ευαίσθητα μεταξωτά έως στιβαρά τζιν. Μικρά και ελαφριά, δεν πρόκειται να πιάσουν και πολύ χώρο για την αποθήκευσή τους.

Η προσθήκη των παραπάνω συσκευών στο φοιτητικό σου σπίτι όχι μόνο θα σου εξοικονομήσει χρόνο και προσπάθεια, αλλά θα συμβάλλει επίσης σε μια πιο άνετη και αποτελεσματική καθημερινή εμπειρία διαβίωσης. Γι’ αυτό, ξεκίνα να βρεις τις ιδανικές συσκευές για το δικό σου φοιτητικό σπίτι άμεσα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT