Το JA Greece τιμά τους/τις εθελοντές/εθελόντριες συμβούλους επιχειρηματικότητας

Το JA Greece τιμά τους/τις εθελοντές/εθελόντριες συμβούλους επιχειρηματικότητας

4' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τιμητική εκδήλωση για τους/τις εθελοντές/εθελόντριες συμβούλους επιχειρηματικότητας διοργάνωσε το JuniorAchievementGreece στις 19 Οκτωβρίου, στο φιλόξενο χώρο των γραφείων του ΣΕΒ-σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, αναγνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν την καρδιά και την κινητήρια δύναμη των προγραμμάτων του Oργανισμού, από την πρώτη κιόλας μέρα της ίδρυσής του. Η πολύτιμη συνδρομή τους αυτά τα σχεδόν 20 χρόνια του JuniorAchievementGreece μεταφράζεται σε δύναμη και έμπνευση για την καλύτερη ποιότητα προγραμμάτων και μεγαλύτερων ευκαιριών στη νέα γενιά της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν εθελοντές/εθελόντριες στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, που υποστήριξαν ως σύμβουλοι επιχειρηματικότητας την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του JAGreece κατά το έτος 2022-23, αλλά και εθελοντές/εθελόντριες που συνέδραμαν το JA αναλαμβάνοντας άλλους ρόλους κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όπως κριτές σε διαγωνισμούς, κριτές σε εμπορικές εκθέσεις, ομιλητές/ομιλήτριες σε workshops και webinars. Επιπλέον, παρευρέθηκαν στελέχη επιχειρήσεων/οργανισμών που διευκόλυναν την εθελοντική δράση των εργαζομένων τους και τη διασύνδεση μαζί τους αλλά και μας υποστήριξαν έμπρακτα με ποικίλους τρόπους.

«Έχουμε μεγάλη χαρά για αυτή την εκδήλωση, καθώς ο ΣΕΒ αποτελεί «σπίτι» για το JAGreece. Εδώ γεννήθηκαν όλα, με την πρωτοβουλία του τότε Προέδρου μας, Οδυσσέα Κυριακόπουλου. Εμείς στεκόμαστε κοντά στον Οργανισμό και στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε το δίκτυο των εθελοντών μεντόρων, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία και μαθητές να επωφεληθούν από το Πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης και να υποστηριχτούν στην υλοποίηση της επιχειρηματικής ιδέας τους . Ο μέντορας είναι αυτός που εμπνέει και παρακινεί τα παιδιά να σκέφτονται ευέλικτα, τολμηρά, καινοτόμα και δημιουργικά, όπως θα κληθούν να κάνουν και ως επαγγελματίες στο μέλλον», ανέφερε στην έναρξη της εκδήλωσης η Ντόρα Οικονόμου, Διευθύντρια Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ΣΕΒ.

«Ο ρόλος του εθελοντή– μέντορα είναι εξέχουσας σημασίας στα προγράμματα επιχειρηματικής εκπαίδευσης και ειδικά, στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση». Είναι δε τεράστια η επιτυχία που αυτό το πρόγραμμα έγινε πλέον πανελλήνιος θεσμός. Οι μέντορες συνδράμουν το έργο των εκπαιδευτικών με την πολύτιμη πρακτική εμπειρία που διαθέτουν και με ρεαλιστικές προσεγγίσεις που απορρέουν από την εμπεριστατωμένη επαγγελματική τους γνώση. Λειτουργούν ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της θεωρητικής εκπαίδευσης που παρέχει το σχολείο και της πραγματικής αγοράς.  Η προσπάθεια των μαθητικών ομάδων συνεπικουρείται από την καλή συνεργασία μεντόρων και εκπαιδευτικών. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή στήριξή τους σε αυτήν την επιτυχημένη βιωματική διαδικασία μάθησης των παιδιών μας», τόνισε ο Αιμίλιος Κυριάκου, Πρόεδρος του Junior Achievement Greece και Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο JAGreece, διότι μέσα από τη δράση του προωθεί συστηματικά τη βιώσιμη ανάπτυξη φέρνοντας κοντά την επιχειρηματικότητα, άρα την οικονομία με την εκπαίδευση, και άρα την κοινωνία. Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, έχουμε ανάγκη από τέτοιες δράσεις για να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις και ανισότητες. Οι επόμενες γενιές έχουν δύσκολο έργο και δικαιούνται κάθε βοήθειας που μπορεί να γίνει εφόδιο στο να τα καταφέρουν. Το νέο βραβείο Βιώσιμης Ανάπτυξης για το Πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» που σχεδιάσαμε υπηρετεί ακριβώς αυτόν τον σκοπό. Να εισάγει τις έννοιες της βιώσιμης ανάπτυξης στους μαθητές τονίζοντας ότι αυτές πρέπει να ακολουθούν κάθε επιχειρηματικό πλάνο, ακόμα και εικονικό.  Ως Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, θα στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή και θα είναι χαρά μας να βραβεύσουμε τους πρώτους νικητές», δήλωσε κατά την ομιλία του ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, επικεφαλής του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Τον λόγο έλαβαν και εθελοντές/εθελόντριες μέντορες επιχειρηματικότητας που μίλησαν για την εμπειρία τους κατά τα προηγούμενα χρόνια και όσα έχουν αποκομίσει οι ίδιοι/οι ίδιες από την συνεργασία με τον Οργανισμό και την επαφή τους με τους εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του προγράμματος. Μας συγκίνησαν τα λόγια της κυρίας Ελένης Σκόνδρα, Life & Business Coach & GENERAL Manager της HECATA- Ιδρυτικού μέλους ΚΕΜΕΛ και μέντορα από το 2009, η οποία μοιράστηκε μαζί μας τόσο ιστορίες από αυτά τα χρόνια όσο και τις θεμελιώδεις αλλαγές που έχει παρατηρήσει στις νέες γενιές παιδιών. «Είμαι πολύ χαρούμενη που αυτά τα 18 χρόνια έχουν καταρριφθεί οι αρνητικές ιδέες γύρω από την επιχειρηματικότητα. Είναι σημαντικό να αποτιμήσουμε πώς η δική μας προσφορά βοηθάει – έστω και ελάχιστα – τα παιδιά και τις οικογένειές τους», σημείωσε.

«Η προσφορά των εθελοντών/εθελοντριών συμβούλων επιχειρηματικότητας όλα αυτά τα χρόνια, έχει ανεκτίμητη αξία. Με την εκδήλωση αυτή πραγματοποιούμε το ελάχιστο, τους απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία τους και την αφοσίωσή τους στη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος», δήλωσε ο CEO του JuniorAchievementGreece Αργύρης Τζικόπουλος. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στο θεσμό ανέφερε ότι «ξεκινήσαμε κυρίως με ιδιωτικά σχολεία και βάλαμε «στοίχημα» να εξαπλωθούμε στα δημόσια σχολεία και κυρίως σε αυτά της περιφέρειας. Έχουμε αυτή τη στιγμή φτάσει σε όλους τους δήμους της Ελλάδας και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Πιστεύουμε ότι το πετύχαμε, αλλά δε θα το καταφέρναμε χωρίς τους εθελοντές/εθελόντριες συμβούλους επιχειρηματικότητας και τη δέσμευσή τους στο όραμά μας. Κατάφεραν να στηρίξουν χιλιάδες παιδιά».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι στους/στις εθελοντές/εθελόντριες μέντορες, ως ένα μικρό δείγμα ευγνωμοσύνης. Τους επαίνους απένειμαν ο CEO του JAGreece Αργύρης Τζικόπουλος, ο Ιωάννης Σωτηρόπουλος, μέλος ΔΣ από ιδρύσεως του Οργανισμού και Vice President της Promoset AΕ και η Ελένη Σκόνδρα, Life & Business Coach & GENERAL Manager της HECATA- Ιδρυτικό μέλος ΚΕΜΕΛ.

Επιπλέον, το JAGreece προσέφερε συμβολικά δώρα από την «SchoolSynergySnacks», τη «startup» που δημιουργήθηκε από το ειδικό σχολείο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην «Εικονική Επιχείρηση» και πλέον λειτουργεί ως πραγματική επιχείρηση ΚοινΣΕπ δημιουργώντας θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT