Η παγκόσμια προοπτική της Ελλάδας στο 1ο συνέδριο του Κόμβου

Η παγκόσμια προοπτική της Ελλάδας στο 1ο συνέδριο του Κόμβου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Τράπεζας, στο Μέγαρο Καρατζά, στην Αθήνα, Αιόλου 82-84, Σάββατο 25/11/2023

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κόμβος διοργανώνει το 1ο του ετήσιο συνέδριο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου. Το Συνέδριο αυτό προετοιμάζει το έδαφος για την ανάληψη πρωτοβουλιών στους άξονες των θεμάτων που σχετίζονται με την αποστολή του Κόμβου, την πρωτοβουλία για δράσεις που δίνουν διεθνή προοπτική στην Ελλάδα. 

Ο Πρόεδρος του Κόμβου καθηγητής Άγγελος Χανιώτης παρουσιάζει τον Κόμβο, τον σκοπό και τις δράσεις του. Θα ακολουθήσει συζήτηση επί των πρώτων δράσεων που προτείνει ο Κόμβος. Η πρώτη από αυτές αφορά στις Επιστήμες, τον παγκόσμιο ρόλο που παίζει η Ελλάδα σε αυτές και τη χαρτογράφηση και σύνδεση του απόδημου επιστημονικού δυναμικού με την Ελλάδα.

Ακολουθεί συζήτηση με θέμα την ενδυνάμωση των Ελληνικών νοικοκυριών για την λήψη κατάλληλων οικονομικών αποφάσεων. Στο πλαίσιο της συζήτησης αυτής ο Αντιπρόεδρος του Κόμβου καθηγητής Μιχάλης Χαλιάσος παρουσιάζεται το πρόγραμμα ΕΝ.Ν.ΟΙ.Α, που αφορά στην Ενδυνάμωση των ελληνικών Νοικοκυριών στις Οικονομικές αποφάσεις τους. 

Ο κύκλος των συζητήσεων κλείνει με τις συνέργειες που μπορούν να δημιουργηθούν στον τομέα της Υγείας, της βιοτεχνολογίας και των επιχειρήσεων, με σκοπό την αξιοποίηση του Ελληνικού επιστημονικού και ερευνητικού δυναμικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Την δράση αυτή συντονίζουν ο Γ. Γραμματέας ΔΣ του Κόμβου καθηγητής Κωνσταντίνος Δροσάτος και το μέλος του ΔΣ ερευνητής βιολόγος Νίκος Κυρπίδης. 

Παγκόσμιος Ελληνισμός χωρίς Ναυτιλία δεν νοείται. Έτσι στο συνέδριο αυτό, ο Ταμίας ΔΣ του Κόμβου, επιχειρηματίας Χάρης Αντωνίου, κάνει μια σύντομη παρουσίαση επόμενων δράσεων του Κόμβου σχετικά με τον χώρο της Ναυτιλίας.  

Στο συνέδριο, εκτός από τα εταιρικά μέλη του Κόμβου, συμμετέχουν εκπρόσωποι εταιρειών και οργανισμών, όπως η Accenture Greece, Actionaid Greece, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Endeavor Greece, HBio Cluster, Orgenesis Inc., Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης κ.α. 

Μέγας χορηγός της εκδήλωσης είναι η τράπεζα Πειραιώς. 

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη στο κοινό από τις 16:45, με υποχρεωτικές κρατήσεις μέσω του ιστότοπου του Κόμβου: https://komvos-node.orgφόρμα-εγγραφής-στις-εκδηλώσεις/ 

Όσοι δεν έχουν την δυνατότητα της φυσικής παρουσίας, θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση διαδικτυακά, μέσα από το κανάλι του Κόμβου: https://www.youtube.com/@komvos-node

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Τράπεζας, στο Μέγαρο Καρατζά, στην Αθήνα, Αιόλου 82-84, Σάββατο 25/11/2023, ώρα 17:00-20:30. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται επίσης με την χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΣΚΑΪ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT