Εικαστική έκθεση: The Condition of (Im)-Possibility: The Invaders

Εικαστική έκθεση: The Condition of (Im)-Possibility: The Invaders

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με χαρά ανακοινώνουμε την εικαστική έκθεση:

The Condition of (Im)-Possibility: The Invaders, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης και ανεξάρτητης επιμελήτριας δρ. Εύας Κέκου.

Στην έκθεση συμμετέχουν διακεκριμένες/-οι καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας όπως οι:

Χλόη Ακριθάκη, Άγγελος Αντωνόπουλος, Αύγουστος Βεϊνόγλου, Γιώργος Δρίβας, Πέγκυ Κλιάφα, Χριστίνα Μήτρεντσε, Πάνος Παπαδόπουλος, Διαμαντής Σωτηρόπουλος, Τόλης Τατόλας, Πάνος Χαραλάμπους, Θάλεια Χιώτη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται στις 8 Φεβρουαρίου 2024, στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 25 Φεβρουαρίου, με επισκέψιμες ώρες Τρίτη έως Παρασκευή 11:00-19:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00-15:00 και Δευτέρα κλειστά.

Η έκθεση πραγματεύεται τη συνθήκη των άπειρων πιθανοτήτων σε ένα μαθηματικό αρχικά πλαίσιο, εντός του οποίου υπάρχουν άπειρες νέες δυνατότητες. Είναι δεδομένο ότι  οι αλλαγές που επήλθαν από τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων (πανδημία COVID-19, πολεμικές συρράξεις, φυσικές καταστροφές και κλιματική αλλαγή) μετέβαλαν και εντατικοποίησαν κάποιες φορές τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις δίνοντας μία νέα διάσταση. Το θέμα της έκθεσης είναι κάθε νέα συνθήκη, γεγονός ή περιστατικό που εισβάλλει ή μπορεί να εισβάλει δυνητικά στη ζωή μας. Μία κατάσταση/συνθήκη που βρίσκεται σε εξέλιξη και δε γνωρίζουμε, αν θα έχει συνολικά ένα θετικό ή αρνητικό πρόσημο. Δεδομένου του χαρακτήρα μετάβασης που διέρχεται η εποχή μας αλλά και η κοινωνία μας  και της αδυναμίας να αυτοπροσδιοριστεί, η έκθεση στοχεύει  να προβληματίσει αλλά και να διερευνήσει το χαρακτήρα αυτών των μεταβολών και το πώς γίνονται αντιληπτές.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λάβουν χώρα δύο εικαστικές performances.

Στα εγκαίνια θα παρουσιαστεί performance από τον Δημοσθένη Αγραφιώτη.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ημέρα Σάββατο στις 12:30, θα παρουσιαστεί performance από την Jennifer Nelson.

Ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24 Φεβρουαρίου 11.30 παρουσία των καλλιτεχνών, όπως και στις 25 Φεβρουαρίου 11.30, που είναι η τελευταία μέρα της έκθεσης.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων

Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας,

στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής

πληροφορίες:

210 72 32 604

210 72 24 028

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT