H Οικονομική Ολυμπιάδα 2024 και ο Εμμανουήλ Καραλής καλούν μαθητές Λυκείου να ξεχωρίσουν στο μάθημα των Οικονομικών!

H Οικονομική Ολυμπιάδα 2024 και ο Εμμανουήλ Καραλής καλούν μαθητές Λυκείου να ξεχωρίσουν στο μάθημα των Οικονομικών!

Ο Έλληνας πρωταθλητής του επι κοντώ προτρέπει μαθητές και καθηγητές να ανεβάσουν ψηλά τον πήχη και να συμβάλουν στον οικονομικό εγγραματισμό

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανείς δεν θα θέλει να κάνει κοπάνα από αυτή την πρό(σ)κληση!

Φανταστείτε μία διαφορετική εκπαιδευτική διαδικασία, γεμάτη έμπνευση και ενθουσιασμό: οι καθηγητές ως προπονητές. Οι μαθητές ως αθλητές και εν δυνάμει πρωταθλητές. Το μάθημα των οικονομικών ως άθλημα που σε προτρέπει να διαπρέψεις κερδίζοντας σημαντικά έπαθλα, γνωρίζοντας από κοντά έναν αθλητή-πρότυπο, εκπροσωπώντας τη χώρα σου σε διεθνή διαγωνισμό.

Στόχος ο οικονομικός εγγραμματισμός

Όλα αυτά υπόσχεται και μπορεί να πραγματοποιήσει η Οικονομική Ολυμπιάδα, αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα που στοχεύει στον οικονομικό εγγραματισμό, την έμπρακτη απόδειξη ότι τα οικονομικά μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ σημαντικό όχημα των μαθητών σε όλη τη μετέπειτα ζωή τους.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, πασίγνωστος και ως Manolo, το τρομερό παιδί του άλματος επί κοντώ που αποτελεί φωτεινό πρότυπο για εκατοντάδες νέους που τον ακολουθούν και τον θαυμάζουν, είναι ο ambassador της Οικονομικής Ολυμπιάδας 2024. Μέσα από τους προσωπικούς λογαριασμούς του σε Instagram και TikTok, καλεί τους επίδοξους πρωταθλητές των Οικονομικών να παραδειγματιστούν από τον ίδιο και να σπάσουν το ρεκόρ συμμετοχών στη φετινή Οικονομική Ολυμπιάδα: «Κάνε κι εσύ το δικό σου άλμα. Τα όνειρα δεν έχουν πήχη!».

Συμμετοχή και επιβράβευση

Η Οικονομική Ολυμπιάδα θα εξελιχθεί σε τρία στάδια, τον Σχολικό Γύρο, τον Περιφερειακό Αγώνα και τον Τελικό. Ο Σχολικός Γύρος ξεκινά στα μέσα Μαρτίου. Τα κίνητρα για τη συμμετοχή όσο περισσότερων σχολείων στην Οικονομική Ολυμπιάδα 2024 είναι πολλά και σημαντικά.

Στον Σχολικό Γύρο θα προκρίνεται ένα παιδί ανά τάξη, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες διάκρισης και το κίνητρο συμμετοχής.

Η επιβράβευση των συμμετεχόντων ξεκινά πολύ πριν από τον Τελικό και τα σημαντικά οικονομικά βραβεία. Οι διακριθέντες/θείσες μαθητές/τριες στους Περιφερειακούς Αγώνες, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία, μετά από κλήρωση, να παρακολουθήσουν από κοντά την αθλητική διοργάνωση Fly Olympia, που φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 16/6/24 με τα ταξιδιωτικά έξοδα των παιδιών από την περιφέρεια να καλύπτονται από τη διοργάνωση.

Στο ιστορικό στάδιο της Αθήνας, μετά από κλήρωση, τα τυχερά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον δημοφιλέστατο Manolo, στο πλαίσιο της δικής του προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ως φωτεινός ambassador της Οικονομικής Ολυμπιάδας 2024, θα ενθαρρύνει τα παιδιά για το επόμενο βήμα, τον Τελικό Γύρο.

Οικονομική Ολυμπιάδα στην Αρχαία Ολυμπία!

Η Εθνική Ομάδα, που θα μας εκπροσωπήσει στον Διεθνή Διαγωνισμό, θα συμμετάσχει σε πενθήμερο summer camp προετοιμασίας, ενώ η διεξαγωγή του, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία – τι πιο ταιριαστό για μία Ολυμπιάδα-, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς και γενναιόδωρες επιβραβεύσεις σε όλη την ενδιαφέρουσα διαδρομή!

Χορηγοί της καμπάνιας για την Οικονομική Ολυμπιάδα 2024 είναι οι εταιρίες Streem Global, ELLA Resorts και Inventio.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT