Καθημερινή-CCIJ: Εργαστήριο για την ερευνητική δημοσιογραφία

Καθημερινή-CCIJ: Εργαστήριο για την ερευνητική δημοσιογραφία

Ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Συνεργατικής Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, Jeff Kelly Lowenstein, επισκέφτηκε τα γραφεία της Καθημερινής όπου πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος διάλογος με δημοσιογράφους πάνω στο αντικείμενο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εργαστήριο για την ερευνητική δημοσιογραφία πραγματοποιήθηκε στην Καθημερινή, στο πλαίσιο του προγράμματος “IQ Media” που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. 

Ειδικότερα, ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Συνεργατικής Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (CCIJ), Jeff Kelly Lowenstein, ο οποίος έχει διακριθεί για το ερευνητικό του ρεπορτάζ και το εκπαιδευτικό του έργο, επισκέφτηκε τα γραφεία του ομίλου και συναντήθηκε με ομάδα δημοσιογράφων με στόχο την ανταλλαγή απόψεων πάνω στην ερευνητική δημοσιογραφία. 

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, ο Jeff Kelly Lowenstein αφού παρουσίασε τα μέλη της ομάδας του CCIJ τα οποία προέρχονται από την Αφρική, τη Λατινική Αμερική, την Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, μοιράστηκε μέρος της δουλειάς που έχει γίνει στο Κέντρο, τις προκλήσεις και τις επιτυχίες που αντιμετώπισαν οι δημοσιογράφοι, αλλά και τα μαθήματα που πήραν στη διάρκεια της ερευνητικής τους διαδρομής. Παρουσίασε επίσης την έρευνα για την παγκόσμια βιομηχανία λοταρίας που ξεκίνησε το 2017 και εξακολουθεί να εμπλουτίζεται με βραβευμένες ιστορίες. Οι δημοσιογράφοι της Καθημερινής από την πλευρά τους κατέθεσαν τη δική τους εμπειρία ανοίγοντας έναν διάλογο πάνω στο αντικείμενο της ερευνητικής δημοσιογραφίας διερευνώντας παράλληλα τις δυνατότητες παραγωγής θεμάτων από κοινού. 

«Ηταν τιμή μου να περάσω χρόνο με δημοσιογράφους της Καθημερινής και να μοιραστώ τη συναρπαστική δουλειά που κάνει η ομάδα μας στο Κέντρο Συνεργατικής Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (CCIJ), δήλωσε ο κ. Jeff Kelly Lowenstein.

«Στο CCIJ επιδιώκουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για ζητήματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος φέρνοντας σε επαφή δημοσιογράφους δεδομένων με ερευνητές δημοσιογράφους και δημοσιογράφους με διαφορετική εξειδίκευση, οι οποίοι πραγματοποιούν σημαντικές έρευνες σε κρίσιμα θέματα. Είμαι αισιόδοξος ότι η αρχική συνάντηση έβαλε τις βάσεις για μια διασύνδεση διαρκείας μεταξύ των δύο οργανισμών»», πρόσθεσε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT