To Happy Hour της Κοινωνίας των Πολιτών που έγινε θεσμός

To Happy Hour της Κοινωνίας των Πολιτών που έγινε θεσμός

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 “Με μεγάλη χαρά συναντηθήκαμε σήμερα με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών στη συζήτηση που διοργάνωσαν η Σχεδία και το HIGGS. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελούν στο πεδίο και οι δύο οργανισμοί, τους οποίους είχαμε την τιμή να στηρίξουμε από τα πρώτα βήματά τους. Η αποψινή συνάντηση ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με παλαιότερους και διαχρονικούς συνεργάτες μας για όλα τα κοινά και τα διαφορετικά που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, συνεισφέροντας ο καθένας από την πλευρά του, όλοι μας ωστόσο με επίκεντρο τον άνθρωπο ”, σχολίασε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, στην εκδήλωση του Happy Hour με εκπροσώπους από την Κοινωνία των Πολιτών.

Το HIGGS και η Σχεδία, είχαν την τιμή να φιλοξενήσουν στο καλοκαιρινό Happy Hour της Κοινωνίας των Πολιτών τον κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Ο κ. Δρακόπουλος μίλησε για το ΙΣΝ, τους στόχους και τις αξίες του, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς και για το πώς η συνεργασία και η αλληλεγγύη μπορεί να πετύχει σημαντικές αλλαγές, με κάθε φορέα να συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια.

Μετά τη σύντομη ομιλία του κ. Δρακόπουλου, ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση με τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, κατά την οποία εκφράστηκαν οι προβληματισμοί των ΟΚοιΠ αλλά και η ευγνωμοσύνη προς το ΙΣΝ που συνεχίζει απρόσκοπτα τη στήριξή του προς το οικοσύστημα. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συζητήσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους των φορέων και τον κ. Δρακόπουλο, προσφέροντας την ευκαιρία για περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων.

H ιδέα του Happy Hour της Κοινωνίας των Πολιτών, γεννήθηκε το 2023 και πραγματοποιείται κάθε δύο μήνες. Η εκδήλωση αποτελεί μια ευκαιρία για καινούργιες γνωριμίες, συζητήσεις για επίκαιρα θέματα, ανταλλαγές εμπειριών και διερεύνηση δυνητικών συνεργασιών. Η φαινομενικά απλή αυτή ιδέα βρήκε ανταπόκριση και υιοθετήθηκε από πολλούς εκπροσώπους Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚοιΠ), οι οποίοι μας τιμούν με την παρουσία τους και συμμετέχουν ενεργά στις συζητήσεις. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν συνοπτικά το έργο τους, εστιάζοντας σε νέες ιδέες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών αλλά και την αποσυμπίεση από την απαιτητική καθημερινότητα, σε μια χαλαρή και φιλική ατμόσφαιρα.

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του HIGGS αναφέρει: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που η εκδήλωση του Happy Hour της Κοινωνίας των Πολιτών έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός και που έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε σημαντικές προσωπικότητες όπως τον κ. Δρακόπουλος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που είναι στο πλευρό του HIGGS ως ιδρυτικός δωρητής από την αρχή της δράσης του. Η καθημερινή μας σύνδεση και η συνεχής εξέλιξη του σκοπού μας είναι ζωτικής σημασίας, καθώς είναι απαραίτητο να είμαστε ενωμένοι σε αυτήν την προσπάθεια. Έχοντας δυνατούς συμμάχους όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα”.

Ο κ. Χρήστος Αλεφάντης, ιδρυτής της Σχεδίας, αναφέρει ότι: “«Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», οι άνθρωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κεντρικού αφηγήματος για αναρίθμητες οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών. Σίγουρα, ως ιδρυτικός δωρητής και υποστηρικτής το ΙΣΝ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κεντρικού αφηγήματος του περιοδικού δρόμου «σχεδία». Είναι μια πραγματικότητα που επιβεβαιώθηκε και με την παρουσία του προέδρου κ. Ανδρέα Δρακόπουλου στην εκδήλωση στο «σχεδία home». Αυτή η αίσθηση μεταξύ των μελών της υπέροχης κοινωνίας των πολιτών ότι «δεν είμαστε μόνοι», ότι το «ΙΣΝ, οι άνθρωποι του Ιδρύματος είναι εκεί και μας ακούνε» δεν είναι απλά παρήγορη. Είναι βάλσαμο. Μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε στον κοινό μας αγώνα για μια δίκαιη, συμπεριληπτική κοινωνία”.

Το HIGGS και η Σχεδία εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και τον κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας για την παρουσία τους στο “Happy Hour” και που για άλλη μια φορά αποδεικνύεται αρωγός στο πλευρό των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT