Black Friday: Πότε είναι φέτος – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Black Friday: Πότε είναι φέτος – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

4' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Black Friday έρχεται! Αν νομίζεις ότι αργεί τότε κάτι… υπολογίζεις λάθος. Με τον Οκτώβριο να βρίσκεται ήδη στα μέσα του και τον Νοέμβριο να φτάνει γρήγορα, η Black Friday πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά μας. Αν είσαι απ΄αυτούς που ζηλεύουν όλους εκείνους που λατρεύουν να κυνηγούν τις black friday προσφορές στα πρώτα δευτερόλεπτά τους αλλά δεν ξέρεις τον τρόπο, τότε… προσγειώθηκες στο κατάλληλο μέρος. Αν σχεδιάζεις λοιπόν να κάνεις έξυπνες αγορές και να εκμεταλλευτείς τις μεγάλες εκπτώσεις, τότε πρέπει να είσαι πανέτοιμος για τη μεγάλη μέρα. Ξέχνα ό,τι συνέβη τις περασμένες χρονιές, καθώς φέτος θα πιάσεις τη δική σου… black friday «λεία»!

Black Friday: Πότε είναι φέτος – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις-1

Αρχικά, ας τα πάρουμε όλα από την αρχή. Η Black Friday είναι στις 29 Νοεμβρίου 2024. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η «μαύρη Παρασκευή» γιορτάζεται την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου. Βέβαια, όπως γνωρίζεις από τα τελευταία χρόνια, είθισται και στην Ελλάδα, πολλές επιχειρήσεις και καταστήματα να ξεκινούν τις προσφορές τους αρκετές ημέρες νωρίτερα. Ακόμα και 3 εβδομάδες πριν! Μάλιστα, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να τις συνεχίσουν ακόμα και μέχρι τις πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου! Άρα, μην αγχώνεσαι, διότι θα έχεις χρόνο να… «τσιμπήσεις» στην καλύτερη δυνατή τιμή αυτό που περίμενες μια ολόκληρη χρονιά! Γίνε ο κυνηγός που… μπορείς να γίνεις.

Είτε πρόκειται για συσκευές τεχνολογίας είτε για οικιακά είδη και έπιπλα, η Black Friday αποτελεί την ιδανική στιγμή για να αποκτήσεις όσα επιθυμείς στις τιμές που θέλεις. Όμως, όπως όλα σε αυτή τη ζωή, θέλει τρόπο για να αποκομίσεις τα μέγιστα από τις προσφορές. Πάμε να δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις αλλά και όλα όσα οφείλεις να προσέξεις, αποφεύγοντας τυχόν κινδύνους.

Black Friday: Πότε είναι φέτος – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις-2

Η σωστή η προετοιμασία

Οι σωστές αποφάσεις, συχνά στη ζωή, έρχονται μέσω της σωστής στρατηγικής. Ε λοιπόν για να βγεις απολύτως κερδισμένος από τη φετινή Black Friday, χρειάζεσαι στρατηγική. Πάμε να σου πούμε ορισμένες συμβουλές για να πετύχεις τον… «μαύρο» στόχο σου.

  1. Φτιάξε λίστα με τις ανάγκες σου
    Πριν ξεκινήσεις την αναζήτηση των προσφορών, κάνε μια καταγραφή των προϊόντων που πραγματικά χρειάζεσαι. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγεις παρορμητικές αγορές που μπορεί να σε βγάλουν εκτός προϋπολογισμού. Εντάξει, σε αφήνουμε να… λοξοδρομήσεις λίγο. Άνθρωποι είμεθα άλλωστε και μπορούμε να αντιληφθούμε πως έαν «σκάσει» μπροστά στην οθόνη σου black friday προσφοράραααα, θα κλικάρεις το «προσθήκη στο καλάθι». Οκ. και εμείς το ίδιο θα κάναμε. Μην έχεις τύχεις. Απλά περιόρισε τον αυθορμητισμό σου σε μια αγορά. Αλλιώς, θα αρχίσεις να σπας κουμπαράδες.
  2. Έρευνα αγοράς
    Ενημερώσου για τις τιμές των προϊόντων που σε ενδιαφέρουν πριν από την Black Friday. Πολλές φορές οι εκπτώσεις δεν είναι τόσο μεγάλες όσο φαίνονται. Να σιγουρευτείς ότι θα κερδίσεις πραγματικά.
  3. Παρακολούθηση τιμών
    Χρησιμοποίησε online εργαλεία παρακολούθησης τιμών. Αρκετά μεγάλα καταστήματα διαθέτουν τέτοια εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να δεις την εξέλιξη της τιμής ενός προϊόντος ώστε να διασταυρώσεις το αν η έκπτωση που βλέπεις είναι πραγματική ή μη.
  4. Πρόσεξε τις… ψεύτικες προσφορές
    Αν και οι νόμοι είναι αυστηροί, δεν λείπουν κάθε χρόνο ορισμένοι που προσπαθούν να κερδίσουν τα μέγιστα. Ένα από τα… συνηθισμένα «κόλπα» είναι η ανύψωση των τιμών πριν την Black Friday. Μην μασήσεις. Τσέκαρε τα εργαλεία που σου είπαμε στο νούμερο 3.
  5. Διάβασε την πολιτική επιστροφών
    Προτού ολοκληρώσεις μια αγορά, βεβαιώσου ότι το κατάστημα προσφέρει δυνατότητα επιστροφής. Μπορεί να βρεις προϊόντα σε εξαιρετικές τιμές, αλλά αν δεν έχεις τη δυνατότητα επιστροφής, ίσως καταλήξεις με κάτι που δεν σου ταιριάζει. Γι΄αυτό μεγάλη προσοχή!
  6. Ασφαλείς συναλλαγές
    Όταν ψωνίζεις online, φρόντισε να κάνεις αγορές από αξιόπιστες ιστοσελίδες. Έλεγξε αν ο ιστότοπος είναι ασφαλής και απόφυγε να παρέχεις προσωπικά δεδομένα σε αμφιβόλου ποιότητας ιστότοπους. Προτίμησε τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ή καταστήματα από τα οποία έχεις αγοράσει και στο παρελθόν προϊόντα.
  7. Μην ξεγελαστείς από υπερβολικά χαμηλές τιμές
    Αν κάτι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, ίσως να μην είναι! Προσοχή σε αμφισβητούμενες ιστοσελίδες που προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλές τιμές σε ακριβά προϊόντα – μπορεί να πρόκειται για απάτη. Εάν δεις π.χ κάποιο iphone 16 να πωλείται μόνο για… 200€ τότε σίγουρα κάποιον λάκκο έχει η φάβα. Μην πέσεις μέσα του!
  8. Προσοχή στις άγνωστες ή νέες ιστοσελίδες
    Κάνε αγορές μόνο από καταστήματα που γνωρίζεις και εμπιστεύεσαι. Εάν μια ιστοσελίδα είναι άγνωστη ή δεν έχει αρκετές αξιολογήσεις, καλύτερα να την αποφύγεις.
  9. Εξακρίβωσε την ημερομηνία παράδοσης
    Κατά την Black Friday, οι παραγγελίες μπορεί να καθυστερήσουν λόγω του μεγάλου όγκου παραγγελιών. Βεβαιώσου ότι η ημερομηνία παράδοσης καλύπτει τις ανάγκες σου, ειδικά αν αγοράζεις δώρα για τις γιορτές.
  10. Χρήση κουπονιών και δώρων
    Μερικά καταστήματα προσφέρουν τη δυνατότητα χρήσης κουπονιών και gift cards. Έλεγξε εκ των προτέρων αν αυτά ισχύουν κατά τη διάρκεια της Black Friday και ποιες εξαιρέσεις μπορεί να υπάρχουν.
  11. Αγορές από φυσικά καταστήματα
    Αν προτιμάς να κάνεις τις αγορές σου από φυσικά καταστήματα, προετοιμάσου για μεγάλες ουρές. Έχε μια λίστα με τα προϊόντα που θέλεις και ένα εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που εξαντληθούν.
  12. Ενημερώσου για τα ωράρια καταστημάτων
    Κατά τη διάρκεια της Black Friday, πολλά καταστήματα ενδέχεται να ανοίξουν νωρίτερα ή να προσφέρουν αποκλειστικές προσφορές για συγκεκριμένες ώρες. Κάνε έρευνα για τα ωράρια των καταστημάτων που σε ενδιαφέρουν.

Προϊόντα που αξίζουν τη ματιά σου

  • Smartphones: Κάνε αναβάθμιση στο κινητό σου με εκπτώσεις σε μοντέλα όπως το iPhone, το Samsung Galaxy και το Xiaomi.
  • Οικιακές συσκευές: Βρες εκπτώσεις σε πλυντήρια, ψυγεία, και φούρνους, καθώς και μικροσυσκευές όπως καφετιέρες.
  • Tech Gadgets: Smartwatches, ακουστικά, gaming consoles και άλλα gadgets θα είναι σε πολύ χαμηλές τιμές.
  • Έπιπλα: Αν θέλεις να ανανεώσεις το σπίτι σου, μπορείς να βρεις μεγάλες προσφορές σε έπιπλα και είδη σπιτιού.
  • PC & Gaming Gear: Αν θες να αναβαθμίσεις τον υπολογιστή σου ή να βελτιώσεις το gaming setup σου, η Black Friday είναι η καλύτερη στιγμή.

Καλές και έξυπνες αγορές!

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT