Dialectica: Ευκαιρίες στους νέους!

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Dialectica είναι μια πλατφόρμα διάχυσης γνώσης και πληροφοριών που συνδέει κορυφαίους παγκοσμίως θεσμικούς επενδυτές, συμβουλευτικούς οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις με εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς σε κάθε επιχειρηματικό τομέα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. H Dialectica, με γραφεία σε Λονδίνο, Αθήνα, Μόντρεαλ και Νέα Υόρκη, ιδρύθηκε το 2015 και πλέον απασχολεί περισσότερους από 250 εργαζομένους, αποτελώντας μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη. 

Dialectica: Ευκαιρίες στους νέους!-1Ενέργειες που ξεχωρίζουν

• Φιλοσοφία της εταιρείας είναι ότι όλοι εργάζονται για έναν κοινό σκοπό, μαθαίνουν καθημερινά ο ένας από τον άλλο και συμβάλλουν με ιδέες και προτάσεις σε οποιαδήποτε ομάδα. Έτσι, τα μέλη της διοίκησης δεν έχουν σταθερή θέση εργασίας. Αντίθετα, κάθε εβδομάδα ή και συχνότερα αλλάζουν θέσεις μέσα στο κτίριο, ώστε να περνούν χρόνο δίπλα σε κάθε ομάδα και να αλληλεπιδρούν με όλους τους εργαζομένους. 

• Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς η εταιρεία παρέμεινε στο πλάι των εργαζομένων της, φροντίζοντας με πολλαπλές δραστηριότητες για την ασφάλειά τους αλλά και για την ψυχική τους υγεία. Κανένας εργαζόμενος δεν τέθηκε σε αναστολή και δεν υπήρξε καμία δυσμενής μεταβολή για κανέναν. Αντιθέτως η Dialectica προχώρησε και σε αρκετές προσλήψεις από τον Ιούνιο του 2020 και μετά. Διοργάνωνε virtual μαθήματα yoga και capoeira, μοιραζόταν email με συμβουλές για αποτελεσματική εργασία από το σπίτι, διοργάνωνε virtual καφέ μεταξύ 4 εργαζομένων με τυχαία επιλογή, με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων, καθώς και εβδομαδιαίο virtual μεσημεριανό γεύμα 6 ατόμων, που επιλέγονταν με κλήρωση, με παραγγελία γεύματος -προσφορά από την εταιρεία. 

• Επίσης έστελνε προτάσεις δραστηριοτήτων εντός καραντίνας (δωρεάν εκπαιδεύσεις online, virtual tours, ταινίες, βιβλία, αθλητικά γεγονότα κ.λπ.) κάθε Παρασκευή προς όλους και διοργάνωνε Pub Quiz nights, ένα εβδομαδιαίο παιχνίδι γνώσεων μεταξύ των εργαζομένων μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Προσκάλεσε τέλος επιστήμονες Υγείας για διαδικτυακές ομιλίες στους υπαλλήλους, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν ψυχολογικά δυνατοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Κάποιες από τις παροχές της

• Η εταιρεία προσφέρει μια μεγάλη γκάμα παροχών στους εργαζομένους της, πέρα από ένα ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών  και μπόνους αποδοτικότητας. Μεταξύ άλλων, οι υπάλληλοι λαμβάνουν Ticket Restaurant, έχουν πρόσβαση σε συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και πρόγραμμα ιατρικής ασφάλισης, δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα και προγράμματα ευεξίας και επιπρόσθετες ημέρες έμμισθων αδειών. Ακόμη η εταιρεία προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Learning & Development.

• Πριν από την πανδημία, η Dialectica διοργάνωνε cocktail party κάθε Παρασκευή για να καλωσορίσει το Σαββατοκύριακο στο Roof Garden. Επιπλέον, κάθε μήνα επιλέγονταν τυχαία 10 εργαζόμενοι από διαφορετικά τμήματα και προσκαλούνταν σε δείπνο σε τοποθεσία- έκπληξη, με στόχο να γνωριστούν μεταξύ τους. Πλέον πολλές από αυτές τις δραστηριότητες διεξάγονται διαδικτυακά.


Πιστεύουμε στους ανθρώπους μας και επενδύουμε σταθερά σε αυτούς

Dialectica: Ευκαιρίες στους νέους!-2Η Dialectica ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015 από ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, με όραμα να απλοποιήσει και να εκσυγχρονίσει την πρόσβαση σε γνώση και πληροφορίες παγκοσμίως. Από τότε έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια. Έξι χρόνια γεμάτα επιτυχίες, χαρές αλλά και πολλές προκλήσεις που μας έκαναν καλύτερους και μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε τα ελληνικά σύνορα. Σήμερα, η εταιρεία μετράει πάνω από 350 άτομα σε Αθήνα, Λονδίνο, Μόντρεαλ και Νέα Υόρκη. Κοιτώντας πίσω, μπορώ να πω με σιγουριά πως το κλειδί της επιτυχίας μας ήταν και είναι οι άνθρωποί μας. Ταλαντούχοι νέοι που αποφάσισαν να ξεκινήσουν την καριέρα τους μαζί μας, έμπειροι επαγγελματίες που μας επέλεξαν για το επόμενό τους επαγγελματικό βήμα, Έλληνες του εξωτερικού που ήθελαν να γυρίσουν πίσω και η Dialectica τους βοήθησε να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, αλλά και ψηφιακοί νομάδες που ήθελαν να έρθουν να εργαστούν για εμάς. Όλοι αυτοί –οι άνθρωποι της Dialectica– αποτελούν την κινητήρια δύναμη της εταιρείας παγκοσμίως και βασική μας προτεραιότητα. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα της Dialectica, που ανέδειξε την εταιρεία ως Best Workplace για δεύτερη συνεχή χρονιά. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη και την ανέλιξή τους, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα ένα περιβάλλον εργασίας όπου ο καθένας θα νιώθει ασφαλής να είναι ο καλύτερός του εαυτός. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε η πρώτη τους επιλογή σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT