Charlie Bell: «Οφείλουμε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τους χάκερ»

Charlie Bell: «Οφείλουμε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τους χάκερ»

«Πάντα θα υπάρχουν bugs κι εμείς θα τα αντιμετωπίζουμε, γιατί, αν χάσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας, θα έχουμε πρόβλημα», τονίζει ο αντιπρόεδρος της Microsoft, Τσάρλι Μπελ.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας βετεράνος της κυβερνοασφάλειας. Ο Τσάρλι Μπελ θήτευσε για περισσότερα από 20 χρόνια στην Amazon, προτού περάσει το κατώφλι της Microsoft μόλις το 2021. Το βασικό του καθήκον στην εταιρεία που ίδρυσε ο Μπιλ Γκέιτς ακουμπά στον πυρήνα της κερδοφορίας της, καθώς αφορά ευθέως την εμπιστοσύνη των πελατών της.

Charlie Bell: «Οφείλουμε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τους χάκερ»-1Οι κυβερνοεπιθέσεις κοστίζουν 6 τρισ. δολάρια ετησίως στην παγκόσμια οικονομία, μια υπόθεση η οποία δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορη την ομάδα πίσω από τα Windows. «Τελικά, ποιος έχει το προβάδισμα; H Microsoft ή οι χάκερ;» ρωτήσαμε τον Μπελ κατά τη συνομιλία μας. «Στην καθημερινή μας μάχη μαζί τους μπορούν να συμβούν και τα δύο. Όμως δεν συνηθίζουμε να περιοριζόμαστε στην απλή επίλυση ενός προβλήματος όταν αυτό εμφανίζεται. Κάποια στιγμή, ο Τζον Λάμπερτ, ο φοβερός αυτός συνεργάτης μας, γύρισε και είπε: “Μισό λεπτό, πρέπει να δουλέψουμε την επίθεση ανάποδα”. Γιατί πρέπει να καταλάβεις τι ακριβώς θέλει να κάνει ο εισβολέας, να κατανοήσεις τις σκέψεις του και να δεις την επόμενη κίνηση. Σε αυτούς τους τύπους αρέσει να καινοτομούν, γι’ αυτό και προσπαθούμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά».

Ο αντιπρόεδρος της Microsoft περιγράφει το κυβερνοέγκλημα σαν μια ολόκληρη βιομηχανία, οργανωμένη, με εξειδίκευση και υψηλό οικονομικό κίνητρο. Γεγονός που αντικατοπτρίζεται στα θεαματικά νούμερα που μοιράστηκε μαζί μας:

• 43 τρισ. σήματα δυνητικών απειλών την ημέρα
• 70 δισ. μπλοκαρισμένες επιθέσεις τον χρόνο
• 10.000 κακόβουλα domains έχουν αφαιρεθεί μέχρι σήμερα
• 11.000 μάχιμοι στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. «Πάντα θα υπάρχουν προβλήματα, πάντα θα υπάρχουν bugs. Όσο ψηφιοποιούμε υποδομές και διαδικασίες, όλα καθίστανται δυνητικά όπλα στα χέρια των κυβερνοεγκληματιών, οι οποίοι κυνηγούν πάντα τους αδύναμους κρίκους της αλυσίδας», τονίζει το υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft, υπογραμμίζοντας τη σημασία της μεταφοράς δεδομένων στο cloud ως ένα σημαντικό βήμα αυτοπροστασίας μέσα σε αυτό το περιβάλλον.

Το βέβαιο είναι ότι ένας τεχνολογικός κολοσσός όπως η Microsoft έχει ιδιαίτερα υψηλό κίνητρο να θωρακίζει το λογισμικό της και να καταπολεμά τους χάκερ. «Γιατί, αν οι πελάτες δεν εμπιστεύονται τα προϊόντα μας, πολύ απλά την πατήσαμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT