Alpha Bank: Ανθεκτικότητα και Συνέχεια: οι έννοιες-κλειδιά για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας

Alpha Bank: Ανθεκτικότητα και Συνέχεια: οι έννοιες-κλειδιά για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαδοχή κρίσεων μοιάζει να είναι η νέα κανονικότητα, καθώς τη μακρά ελληνική δημοσιονομική κρίση διαδέχθηκε και η πανδημία και, πλέον, οι νέες προκλήσεις στο μέτωπο του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης ως απότοκο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ελλάδα, αλλά και συνολικά η παγκόσμια κοινότητα, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μακρά περίοδο αστάθειας και αλλεπάλληλων προκλήσεων, που αναδεικνύουν την προσαρμοστικότητα και τη συνεχή αλλαγή ως βασικές προϋποθέσεις για την ανθεκτικότητα και την επιτυχία. 

Οι έννοιες της εξέλιξης και του μετασχηματισμού βρίσκονται στον πυρήνα του στρατηγικού πλάνου της Alpha Bank, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πελατών, αλλά και να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της εθνικής Οικονομίας, καθώς και στην πρόοδο συνολικά της Κοινωνίας.

Βασικός εταίρος των επιχειρήσεων και της κοινωνίας 

H Alpha Bank εισέρχεται στο 2023 έτοιμη να υποστηρίξει τα επενδυτικά και αναπτυξιακά σχέδια των ελληνικών επιχειρήσεων, ως η πρώτη τράπεζα στις επιχειρηματικές πιστοδοτήσεις στη χώρα, με το χαρτοφυλάκιο δανείων της να διαμορφώνεται πλέον σε περισσότερα από 31 δισ. ευρώ.

Έχοντας επιτύχει εντός του 2022 καθαρή πιστωτική επέκταση που υπερβαίνει τα 2,2 δισ. ευρώ –την υψηλότερη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών– χρηματοδότησε επενδύσεις σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας, όπως οι υποδομές και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι αστικές αναπλάσεις, καθώς και εξωστρεφείς παραγωγικές δραστηριότητες, όπως στους τομείς του τουρισμού και της αγροδιατροφής. Εδραίωσε, έτσι, τη θέση της ως βασικός χρηματοδότης των ελληνικών επιχειρήσεων –μικρών, μεσαίων και μεγάλων– συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο αποφασιστικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στην ανθεκτικότητα της εθνικής οικονομίας. Πέραν της ισχυρής πιστωτικής επέκτασης προς την ελληνική επιχειρηματικότητα, σημαντικός είναι ο δείκτης ικανοποίησης των πελατών που αξιολογούν θετικά την εξωστρέφεια της Τράπεζας, η διοίκηση της οποίας επισκέφτηκε το 2022 το σύνολο της χώρας, η προσήλωσή της στην παροχή νέων ψηφιακών εργαλείων, που απλοποιούν τις συναλλαγές ιδιωτών και επιχειρήσεων, αλλά και το υψηλό επίπεδο συμβουλευτικής που παρέχει με στόχο την ωρίμανση και την επιτυχή χρηματοδότηση και υλοποίηση επιχειρηματικών πλάνων. 

Αρωγός στον μετασχηματισμό της εθνικής Οικονομίας, με όχημα τη δική της αλλαγή και εξέλιξη

O Όμιλος συμμετέχει ενεργά στην εθνική προσπάθεια για τον μετασχηματισμό της Οικονομίας, συμβάλλοντας στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στηρίζοντας επενδυτικά σχέδια, μέσα και από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) και των λοιπών κοινοτικών και εθνικών χρηματοδοτικών εργαλείων. H Alpha Bank ήταν, μάλιστα, η πρώτη τράπεζα που συνέβαλε στην ωρίμανση και, εν τέλει, στην υπαγωγή της πρώτης μικρής επιχείρησης στις χρηματοδοτήσεις μέσω του ΤΑΑ, αποδεικνύοντας στην πράξη πως τα διαθέσιμα εργαλεία δεν αφορούν μόνο μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις.

Η ισχυρή θέση της Alpha Bank σήμερα είναι απόρροια της προόδου που έχει σημειώσει στο ταξίδι μετασχηματισμού που ξεκίνησε σχεδόν τρία χρόνια πριν – ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που στοχεύει σε μια τράπεζα πιο λειτουργική, πιο καινοτόμο και τελικά πιο ανθεκτική και πιο κερδοφόρα. Μια 360° στρατηγική που επιταχύνει την ψηφιακή αλλαγή και ενσωματώνει τα κριτήρια ESG στη δράση της, με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, δημιουργώντας αξία για την κοινωνία, τους πελάτες και τους εργαζομένους της.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον προκλήσεων, η Τράπεζα ενδυναμώνει τους ανθρώπους της, με συνεχή προγράμματα αναβάθμισης των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, αλλά και ενσωματώνοντας νέες ιδέες που φέρνουν στον Οργανισμό νέα στελέχη, υιοθετεί ένα σύγχρονο λειτουργικό μοντέλο που υιοθετεί ταχύτερες διαδικασίες και περιορίζει τη γραφειοκρατία και, βέβαια, συνεχίζει να επενδύει σημαντικά στην ψηφιακή τεχνολογία, με γνώμονα τον Πελάτη και τις μεταβαλλόμενες ανάγκες του. Έτσι, προσφέρει νέες υπηρεσίες και εισάγει στην αγορά σύγχρονα Fintech προϊόντα, δημιουργώντας ουσιαστικά μια νέα γενιά πρωτοπόρων τραπεζικών λύσεων, όπως μεταξύ άλλων το myAlpha Quick Loan, το bizpay και τις νέες πλατφόρμες εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων και Ιδιωτών.

Παράλληλα, έχει υιοθετήσει τους αυστηρότερους διεθνείς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης, ενώ ισχυροποιεί τη θέση των γυναικών στο Διοικητικό της Συμβούλιο και στις θέσεις ευθύνης, θέτοντας στο επίκεντρο της λειτουργίας της τη Βιωσιμότητα, τη Διαφορετικότητα, την Ισότητα και τη Συμπερίληψη. Στο επίκεντρο της κοινωνικής δράσης του Ομίλου βρίσκεται η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στην Υγεία, στην Εκπαίδευση και στον Πολιτισμό, γεγονός που ανέδειξε την Alpha Bank ως CSR Brand of the Year για το 2022. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT