Κ – Παρουσίαση: Attica Bank – Με το βλέμμα στο μέλλον, γιορτάζει 100 χρόνια λειτουργίας το 2024

Κ – Παρουσίαση: Attica Bank – Με το βλέμμα στο μέλλον, γιορτάζει 100 χρόνια λειτουργίας το 2024

3' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ριζικός μετασχηματισμός και το πλάνο εξωστρέφειας που έχει ακολουθήσει η Attica Bank κατέστησαν το 2023 μια χρονιά-ορόσημο για την τράπεζα, με σημαντικές προοπτικές να ανοίγονται μπροστά της. Το νέο έτος, που συμπίπτει με τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας της, σηματοδοτεί τη νέα, εξελιγμένη και ραγδαία αναπτυσσόμενη Attica Bank.

Η Attica Bank επιδιώκει να γίνει η τράπεζα πρώτης επιλογής των ιδιωτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ακολουθώντας έναν σαφή και ρεαλιστικό οδικό χάρτη. Εξελίσσεται σε έναν σύγχρονο, πιο ευέλικτο, αποδοτικό και πελατοκεντρικό χρηματοπιστωτικό οργανισμό, έτοιμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες προσδοκίες των πελατών.

Eπιβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη τόσο των παλαιών όσο και των νέων μετόχων

Η επιτυχής, ύψους 473 εκατ. ευρώ, Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου τον Απρίλιο του 2023 ενίσχυσε την κεφαλαιακή επάρκεια και τη ρευστότητα της τράπεζας, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη τόσο παλαιών και νέων μετόχων, Thrivest και Παγκρήτια, όσο και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Έτσι, τέθηκαν τα θεμέλια για την επικείμενη συμφωνία συγχώνευσης με την Παγκρήτια, με στόχο το 2024 να κατατεθεί το σχετικό αίτημα για τη συγχώνευση στις εποπτικές αρχές.

Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για την εκκαθάριση του ενεργητικού της Attica Bank από τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (ΜΕΑ). Έχει ήδη ολοκληρωθεί η πώληση του χαρτοφυλακίου Astir 1 στην AB CarVal, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της τράπεζας μια συμφωνία, η οποία ελάφρυνε ουσιαστικά τα βιβλία της από κόκκινα δάνεια και μάλιστα με έναν επενδυτή διεθνούς κύρους. Παράλληλα, η τράπεζα, έχοντας αποκτήσει το σύνολο των ομολόγων των τιτλοποιήσεων Metexelixis και Omega, είναι πλέον σε θέση να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ειδικά μετά τη νομοθέτηση του νέου Ηρακλή 3. Στόχος είναι η νέα τράπεζα που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση με την Παγκρήτια να έχει όσο το δυνατόν χαμηλότερο ποσοστό ΜΕΑ, επιταχύνοντας την πορεία της προς την οριστική εξυγίανση.

Σημαντικό ορόσημο στη διαδικασία ριζικής αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης της Attica Bank αποτελεί η επαναλαμβανόμενη λειτουργική κερδοφορία, την οποία πέτυχε ήδη από το 2023 και θέλει να εδραιώσει και τις επόμενες χρονιές. Η τράπεζα δημιουργεί πλέον οργανικό κεφάλαιο και, παράλληλα με την καταθετική βάση και την ισχυρή ρευστότητα ύψους 3 δισ. ευρώ, που διαθέτει, μπορεί να χρηματοδοτήσει ακόμη πιο αποτελεσματικά ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή, η εσωτερική αναδιάρθρωση με ένα νέο και ευέλικτο διοικητικό σχήμα, με έμπειρα στελέχη από την αγορά σε συνδυασμό με την ανάδειξη του ήδη υπάρχοντος ικανού στελεχιακού δυναμικού της Τράπεζας, συνέβαλαν αποφασιστικά στην επανίδρυση και στην επανατοποθέτηση της τράπεζας στην αγορά τη χρονιά που πέρασε. 

Κ – Παρουσίαση: Attica Bank – Με το βλέμμα στο μέλλον, γιορτάζει 100 χρόνια λειτουργίας το 2024-1
«Η Attica Bank, έχοντας σημαντική ρευστότητα και κεφάλαια, εκπληρώνει τον κρίσιμο ρόλο της στην ελληνική τραπεζική αγορά, με ιδιαίτερη έμφαση στον ακρογωνιαίο λίθο της, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», δήλωσε η κ. Ελένη Βρεττού, διευθύνουσα σύμβουλος της τράπεζας.

Νέα χρήσιμα, καινοτόμα προϊόντα για την εξυπηρέτηση των πελατών

Η νέα Attica Bank έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην έμπρακτη στήριξη των πελατών της με δημιουργία νέων, χρήσιμων και καινοτόμων εργαλείων και προϊόντων, όπως είναι η υπηρεσία Your Attica για άρτια τηλεφωνική τραπεζική εξυπηρέτηση όπως στο κατάστημα, η ομπρέλα χρηματοδοτικών εργαλείων για ξενοδοχειακές ΜμΕ, Attica Hospitality, τα ψηφιακά πορτοφόλια κ.ά. Αναπτύσσει συνεχώς την γκάμα των προϊόντων της για να προσφέρει ολοκληρωμένες τραπεζικές λύσεις, είτε πρόκειται για δάνεια, επενδύσεις, ασφάλειες, πληρωμές είτε εξατομικευμένες επιλογές. Επίσης, δίνει έμφαση στις ψηφιακές υπηρεσίες και σε νέα επενδυτικά προϊόντα, όπως το νέο Αμοιβαίο Κεφάλαιο σε συνεργασία με την 3Κ ή διάθεση εταιρικών ομολόγων από Έλληνες εκδότες κ.ά.

Η τράπεζα φιλοδοξεί να ανταποκρίνεται πιο γρήγορα πλέον στις ανάγκες και στα αιτήματα των πελατών, έχοντας μειώσει στο μισό τον χρόνο εκταμίευσης δανείων μέσα από νέες διαδικασίες και συστήματα. Είναι η τράπεζα που ακούει, συμβουλεύει και ανταποκρίνεται σε αυτό που της ζητάει ο πελάτης ανεξαρτήτως μεγέθους και προφίλ.

Όλα αυτά κάνουν την εξυπηρέτηση του κοινού πιο αποτελεσματική και πιο στοχευμένη, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας και ενισχύοντας τη δεξαμενή πελατών της. «Εξετάζοντας τις ανάγκες της αγοράς, δουλεύουμε για να συνεχίσουμε να είμαστε διαχρονικοί αρωγοί στην κάλυψη των αναπτυξιακών αναγκών ελληνικών επιχειρήσεων. Για τον σχεδιασμό της δημιουργίας νέων και εξειδικευμένων προϊόντων, είμαστε σε συνεχή επαφή με την αγορά και προχωρούμε σε σχετικές συνεργασίες. Η Attica Bank, έχοντας σημαντική ρευστότητα και κεφάλαια, εκπληρώνει τον κρίσιμο ρόλο της στην ελληνική τραπεζική αγορά, με ιδιαίτερη έμφαση στον ακρογωνιαίο λίθο της, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», δήλωσε η κ. Ελένη Βρεττού, διευθύνουσα σύμβουλος της τράπεζας. 

Προσφέρει μια νέα εναλλακτική επιλογή στους ιδιώτες και στις επιχειρήσεις

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως σήμερα εντοπίζονται ορισμένα σημαντικά κενά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ιδιαίτερα στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και σε εκείνες που μετά την κρίση εξυγιάνθηκαν και ανέκαμψαν. Υπάρχει επίσης ανάγκη για εντονότερο ανταγωνισμό, παρόμοιο με αυτόν που παρατηρείται στις πιο ώριμες ευρωπαϊκές αγορές. Σε αυτό το τραπεζικό περιβάλλον, η Attica Bank έρχεται να προσφέρει μια νέα εναλλακτική επιλογή στους ιδιώτες και στις επιχειρήσεις. Με ευελιξία, προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, σύγχρονη τραπεζική κουλτούρα αλλά και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, έχει όλα τα εχέγγυα να πετύχει αυτόν τον στόχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT