K – Παρουσίαση: Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων – Ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική και ιστορία 30 χρόνων

K – Παρουσίαση: Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων – Ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική και ιστορία 30 χρόνων

4' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχοντας τις ρίζες της στα Χανιά, η Τράπεζα Χανίων πορεύεται με σιγουριά προς το μέλλον. Με στόχο την αμέριστη και ουσιαστική στήριξη κάθε Μικρομεσαίας επιχείρησης, κάθε πελάτη και κάθε επιχειρηματικής ιδέας που αξίζει να γίνει πραγματικότητα, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων αλλάζει. Παραμένει όμως ευέλικτη. Και συνεχίζει να δημιουργεί δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης με όλους τους πελάτες της. Αποτελεί ένα ίδρυμα που έχει καταφέρει να εδραιώσει την παρουσία του στον τραπεζικό τομέα. Από το πρώτο Κατάστημα που άνοιξε στην Κρήτη το 1995 και με οδηγό τις αξίες και την τοπική της ταυτότητα, η Τράπεζα ακολούθησε ανοδική αναπτυξιακή πορεία και σε σύντομο χρονικό διάστημα επεκτάθηκε και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μέσα σε μόλις επτά χρόνια λειτουργίας, η Τράπεζα άνοιξε το πρώτο κατάστημά της στην Αττική, ενώ σήμερα το δίκτυο έχει διευρυνθεί σημαντικά, μετρώντας 23 Καταστήματα, με τον πυρήνα της ωστόσο να παραμένει σαφώς στην Κρήτη. Το ανθρώπινο δυναμικό απαρτίζεται από 250 υπαλλήλους υψηλά καταρτισμένους. Είναι μέλος του FEBEA, της SEEGR, της Αναπτυξιακής Κρήτης και του ΕΦΕΠΑΕ.

Χορηγήσεις – Καταθέσεις

Παραμένοντας στο πλευρό των πελατών της, και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, η Τράπεζα Χανίων προβαίνει άμεσα σε στρατηγικές κινήσεις, προσφέροντας λύσεις που διευκολύνουν σημαντικά την ομαλή εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση, στηρίζει ενεργά τους δανειολήπτες και προσφέρει ευέλικτα προϊόντα δανειοδότησης για την κάλυψη κάθε ανάγκης ιδιωτών και επιχειρήσεων σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, καθώς και εγγυημένα δάνεια μέσω του προγράμματος Pan-EuropeanGuaranteeFund.

Επιπλέον, προχωράει σε συνεχείς απορροφήσεις του κόστους που προκύπτει από την αύξηση του επιτοκίου της ΕΚΤ, με πλήρη ενσυναίσθηση του ρόλου της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.
Παράλληλα η Τράπεζα έχει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο καταθέσεων και είναι σε θέση να μπορεί να προσφέρει προϊόντα προθεσμιακών καταθέσεων με ανταγωνιστικό επιτόκιο, έχοντας πάντα την εγγύηση του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ). 

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Ανάλογα ισχυρό είναι το ενδιαφέρον της Τράπεζας και για τον τομέα της τεχνολογίας. Παραμένοντας πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις τρέχουσες τεχνολογίες αιχμής, η Τράπεζα έχει ήδη ολοκληρώσει την αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης και αρχειοθέτησης εγγράφων με στόχο τον περαιτέρω περιορισμό του χρόνου ολοκλήρωσης των συναλλαγών, όσο και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της. Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια των δεδομένων και των διαδικτυακών συναλλαγών είναι απαραίτητη, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων βελτιώνει συνεχώς την πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής, ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια των διαδικτυακών συναλλαγών και η ποιοτική και γρήγορη εξυπηρέτηση των πελατών της. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τελευταία τριετία, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων βραβεύτηκε τέσσερις φορές για τις ψηφιακές της υποδομές και υπηρεσίες. Μετά τη βράβευση του e-banking και τη διπλή βράβευση της mobile εφαρμογής, η Τράπεζα απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία πρόληψης της απάτης (Fraud Prevention) στα Cyber Security Awards 2023.

Εταιρική κοινωνική ευθύνη

Η Τράπεζα Χανίων μέσα σε 30 χρόνια έχει δώσει σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε δωρεές, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Έχει συγκροτήσει ένα στοχευμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το οποίο προβλέπει ποικίλες δράσεις σε τρεις βασικούς πυλώνες: Κοινωνία, Πολιτισμός και Περιβάλλον. Καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της θέτει στο επίκεντρο της δράσης της τον άνθρωπο, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ενέργειες και πρωτοβουλίες, προσφέροντας έμπρακτα στην τοπική κοινωνία της Κρήτης.

Έχει στηρίξει έμπρακτα τοπικούς φορείς όπως οι Δήμοι, η Αστυνομία, η Εκπαίδευση, η Εκκλησία αλλά και οργανώσεις που στόχο έχουν τη στήριξη ευάλωτων πολιτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νέο πρόγραμμα «Green School by Τράπεζα Χανίων» που δημιουργήθηκε φέτος, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και στην εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών σχετικά με το περιβάλλον, δημιουργώντας πρότυπους βοτανικούς κήπους με ενδημικά και μελισσοκομικά φυτά στον χώρο του σχολείου.

Με την Κρήτη να βρίσκεται στην καρδιά της τουριστικής βιομηχανίας, η Τράπεζα Χανίων, ως ένα σύγχρονο τραπεζικό ίδρυμα που ανταποκρίνεται άμεσα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες, αναβαθμίζει τον ρόλο της στην αγορά ακινήτων, δημιουργώντας νέα Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ), με στόχο τη δημιουργία ενός πολυμετοχικού σχήματος. Με το διευρυμένο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο, η Τράπεζα έχει συμβάλει καθοριστικά στη βιωσιμότητα σημαντικών τοπικών και ιστορικών επιχειρήσεων και στην ανάδειξη και την προώθηση τοπικών προϊόντων, ενισχύοντας τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Η Τράπεζα έχει έναν όμιλο επιχειρήσεων με βασικό πεδίο δραστηριότητας στρατηγικούς τομείς για την οικονομία και το επιχειρείν. Τομείς όπως αυτοί της δημιουργίας νέων υποδομών για τις επιχειρήσεις (Επιχειρηματικό Πάρκο Χανίων), της μεταποίησης, της προβολής και της προώθησης αγροτικών προϊόντων (ΑΒΕΑ, ΒΙΟΧΥΜ, ΧΙΩΤΑΚΗΣ, ΒΕΓΑΚ, ΕΤΑΝΑΠ), των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Prime Energy) αλλά και του Real Estate (Κρητικά Ακίνητα). 

Μετατροπή σε ΑΕ

Αναγνωρίζοντας τις νέες προοπτικές και προκλήσεις στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον, η Τράπεζα Χανίων προχωρά δυναμικά στην επόμενη ημέρα, ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες μετατροπής της σε Ανώνυμη Εταιρεία. Παραμένοντας αταλάντευτα αφοσιωμένη στις τοπικές κοινότητες και στους πελάτες της, υλοποιεί το πλάνο μετασχηματισμού της με στόχο την εισαγωγή των μετοχών της στο Χ.Α. προς τα τέλη του 2024. Μια εξέλιξη που, μαζί με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα επιτρέψει την προσέλκυση νέων επενδυτών, την επέκταση του δικτύου της και την περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων και υπηρεσιών της, χωρίς να παρεκκλίνει από το αρχικό συνεταιριστικό της όραμα που στόχευε πάντα στον άνθρωπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT