Κ – Παρουσίαση: Eurolife FFH – Αξία έχει να είμαστε καταλύτης για θετική αλλαγή στις ζωές των ανθρώπων

Κ – Παρουσίαση: Eurolife FFH – Αξία έχει να είμαστε καταλύτης για θετική αλλαγή στις ζωές των ανθρώπων

4' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος της Eurolife FFH, μέλους της Fairfax Financial Holdings Limited, είναι να αποτελεί καταλύτη για θετική αλλαγή στις ζωές των ανθρώπων, για αυτό και είναι στο πλευρό τους με κάθε τρόπο – τόσο μέσα από τα προϊόντα και τη δύναμή της στην ασφαλιστική αγορά, όσο και μέσα από σημαντικές πρωτοβουλίες για τους ανθρώπους της, τους συνεργάτες της και την κοινωνία συνολικά.

Με τη δύναμή μας στην ασφαλιστική αγορά

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να βρίσκεται δίπλα σε εκείνους που την εμπιστεύονται και να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις ανάγκες τους. Η συνέπειά της αυτή αποτυπώνεται στα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, τα οποία το 2022 ξεπέρασαν τα €608 εκατ., ενώ σημαντική αύξηση σημειώθηκε και στις αποζημιώσεις του 2022 προς πελάτες και ασφαλισμένους, οι οποίες ανήλθαν σε €447 εκατ., επισφραγίζοντας για ακόμα μία χρονιά την ηγετική θέση της εταιρείας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από το συνολικό ενεργητικό της Eurolife FFH, το οποίο για το 2022 έφτασε στα €3,32 δισ., καθώς και τα ίδια κεφάλαια, που ξεπέρασαν τα €520 εκατ.*

Με τις δράσεις μας για τους ανθρώπους μας και τους συνεργάτες μας

Για την Eurolife FFH, αξία έχει να βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων και των συνεργατών της, οι οποίοι και αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας της.

Επενδύει διαχρονικά σε ένα ολοκληρωμένο πλάνο ανάπτυξης των δεξιοτήτων των στελεχών της, με πάνω από 7.420 ώρες εκπαίδευσης να πραγματοποιούνται για τους εργαζομένους της μέσα στο 2022, σε συνεργασία με 29 εκπαιδευτικούς φορείς. Ξεχωριστή θέση για την εταιρεία κατέχει και το κομμάτι των ίσων ευκαιριών, γι’ αυτό και οι συνολικές ώρες εκπαίδευσης επάνω στην ισότητα και τη διαφορετικότητα ξεπέρασαν τις 1.100. Επίσης, ανταποκρινόμενη πλήρως στις νέες ανάγκες εργασίας που δημιούργησε η πανδημία, η εταιρεία έχει καθιερώσει για όλα τα στελέχη της το υβριδικό μοντέλο εργασίας, διατηρώντας τα εξαιρετικά επίπεδα υπηρεσιών που προσφέρει.

Σε «πρώτο πλάνο» όμως μπαίνουν και οι συνεργάτες της εταιρείας, κάτι που αποδεικνύεται μέσα από τις περισσότερες από 460 εκπαιδευτικές συναντήσεις που πραγματοποίησε για εκείνους το 2022, με το 85% να γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης – live learning, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη ευχέρεια στους συμμετέχοντες να το παρακολουθήσουν. Στις εκπαιδεύσεις έλαβαν μέρος πάνω από 10.540 επαγγελματίες και η διάρκειά τους ξεπέρασε τις 1.560 ώρες. 

Επιπλέον, το 2023 σηματοδότησε μια σημαντική εξέλιξη για το “Advanced Program in Management for Insurance Executives”, το εξαιρετικά επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιεί εδώ και χρόνια η Eurolife FFH σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Στο πλαίσιο του προγράμματος ξεκίνησε κύκλος εκπαίδευσης με τίτλο «Βασικές Αρχές Management και Αποτελεσματικής Διοίκησης για Στελέχη Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης» ειδικά για τους συνεργάτες της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα, μια πρωτοβουλία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη από ασφαλιστική εταιρεία.

Κ – Παρουσίαση: Eurolife FFH  – Αξία έχει να είμαστε καταλύτης για θετική αλλαγή στις ζωές των ανθρώπων-1
Μία από τις πιο μακροχρόνιες δράσεις της εταιρείας είναι αυτή που υλοποιεί σε συνεργασία με τη HOPEgenesis ενάντια στην υπογεννητικότητα. Η Εurolife FFH βρίσκεται σταθερά τα τελευταία χρόνια δίπλα στις οικογένειες στις ακριτικές περιοχές της χώρας μας.

Με τις δράσεις μας για την κοινωνία

Η Eurolife FFH, ως ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιείται, βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους μέσα από τα κοινωνικά της προγράμματα, τα οποία υλοποιεί μαζί με οργανισμούς με τους οποίους μοιράζεται τις ίδιες αξίες. Αγγίζοντας διαφορετικούς πυλώνες αλλά έχοντας πάντα τον άνθρωπο στο επίκεντρο, οι πρωτοβουλίες της εταιρείας είχαν μέσα στο 2022 περισσότερους από 262.400 ωφελούμενους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες 41 περιοχές της Ελλάδας.

Μία από τις πιο μακροχρόνιες δράσεις της εταιρείας είναι αυτή που υλοποιεί σε συνεργασία με την HOPEgenesis ενάντια στην υπογεννητικότητα. Η Εurolife FFH βρίσκεται σταθερά τα τελευταία χρόνια δίπλα στις οικογένειες στις ακριτικές περιοχές της χώρας μας, με ενέργειες που στόχο έχουν την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Η συνεργασία της εταιρείας με την HOPEgenesis έχει πλέον συμπληρώσει πάνω από 4 χρόνια ζωής, μέσα στα οποία η Eurolife FFH στηρίζει τα ζευγάρια που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές στην Ελλάδα και θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, αλλά δεν έχουν εύκολη ή άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και φροντίδας. Μέσα από τη συνεργασία της με τη HOPEgenesis, η εταιρεία προσφέρει σε κάθε ωφελούμενη του προγράμματος τακτική παρακολούθηση από γυναικολόγους, άμεση φροντίδα κατά την κύηση και τον τοκετό, ψυχολογική υποστήριξη και μεταφορά σε κέντρα υγείας και μαιευτήρια, προκειμένου να φέρουν με ασφάλεια στον κόσμο τα παιδιά τους.

Αποδεικνύοντας τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της στο πρόγραμμα, η εταιρεία έχει υιοθετήσει 12 απομακρυσμένες περιοχές στις οποίες υλοποιεί την κοινή της δράση με την HOPEgenesis – Πάτμο, Άγραφα, Καστελόριζο, Ανάφη, Άνω Κουφονήσι, Νίσυρο, Χάλκη, Κάσο, Τήλο, Λειψούς, Σίκινο και Οινούσσες. Δεν σταματάει όμως εκεί, αφού έχει δεσμευτεί να δημιουργεί και από έναν παιδικό σταθμό σε καθεμιά από τις υιοθετημένες περιοχές, τον πρώτο σε κάθε σημείο, στηρίζοντας έτσι όλο τον «κύκλο της ζωής» της οικογένειας στις περιοχές αυτές.

Μέχρι στιγμής 189 οικογένειες έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα, μέσα από τα 166 μωρά που έχουν γεννηθεί και άλλα 26 που αναμένονται, ενώ 4 παιδικοί σταθμοί έχουν παραδοθεί στις τοπικές κοινωνίες και άλλοι 8 βρίσκονται υπό κατασκευή.

* Τα ποσά αφορούν στις εταιρείες Eurolife FFH Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία Ασφαλίσεων Ζωής και Eurolife FFH Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT