Κ – Παρουσίαση: ManpowerGroup Ελλάδας – Ενδυναμώνουμε ανθρώπους, στηρίζουμε επιχειρήσεις

Κ – Παρουσίαση: ManpowerGroup Ελλάδας – Ενδυναμώνουμε ανθρώπους, στηρίζουμε επιχειρήσεις

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς η εικόνα της Απασχόλησης αλλάζει και στην Ελλάδα, με κυρίαρχη πρόκληση την αυξανόμενη έλλειψη ταλέντων, η πρόσβαση στο ανθρώπινο κεφάλαιο αναδεικνύεται ως κρίσιμος παράγοντας διαφοροποίησης στην αγορά εργασίας. Στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται, η δέσμευση των επιχειρήσεων στη δημιουργία ισορροπημένων ομάδων που συνδυάζουν ανθρώπους, τεχνολογία και δεξιότητες παραμένει ζωτική για την προσαρμογή στις ριζικές μεταβολές που επιφέρει η αυτοματοποίηση και η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ). Είναι προφανές ότι προκύπτουν νέες απαιτήσεις για δεξιότητες, ωστόσο, ενώ ορισμένοι κλάδοι αντιμετωπίζουν τις αλλαγές ως ευκαιρίες, άλλοι βρίσκονται σε διαδικασία αναγκαστικής προσαρμογής καθώς έρχονται αντιμέτωποι με επείγουσες προκλήσεις. 

Σε αυτή τη διαδρομή του μετασχηματισμού της Aπασχόλησης, βρισκόμαστε μπροστά σε μια σημαντική πρόκληση: επιχειρήσεις, οργανισμοί αλλά και εταιρείες λύσεων ανθρώπινου δυναμικού θα πρέπει να αξιοποιήσουν άμεσα τις δυνατότητες της TN και παράλληλα να προσαρμόσουν το ανθρώπινο δυναμικό στα νέα ζητούμενα.

Ωστόσο το «στοίχημα» είναι δύσκολο στην Ελλάδα, καθώς, ενώ οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης το α΄ τρίμηνο του 2024 αποτυπώνουν δείκτη +12%, από την άλλη το 82% των εργοδοτών δηλώνουν «σοβαρή δυσκολία να βρουν ταλέντα» (Έρευνα Έλλειψης Ταλέντου ομίλου ManpowerGroup-2024), ενώ το ποσοστό των εργοδοτών που δυσκολεύονται να εντοπίσουν ταλέντα στην Πληροφορική ανέρχεται στο εξίσου υψηλό 74%.

Προς το παρόν, οι εργοδότες αντιμετωπίζουν την πρόκληση με ευελιξία ως προς την τοποθεσία και τον χρόνο εργασίας (44%), μπόνους (31%), νέες δεξαμενές ταλέντων (28%), αύξηση μισθών (25%), διακράτηση ταλέντων ακόμη και αν δεν είναι απαραίτητο (24%). Σε αυτό το πεδίο, περισσότερο δυσεύρετες είναι οι τεχνικές δεξιότητες Πληροφορικής και Δεδομένων (28%) και HR (24%). Η εκπαίδευση του προσωπικού για την αξιοποίηση της ΤΝ (25%), η εύρεση ειδικευμένων εργαζομένων (23%) και ο καθορισμός ρόλων που μπορούν να επωφεληθούν από την ΤΝ (19%) αποτελούν 3 κορυφαίες προκλήσεις κατά την εξέταση θέσεων εργασίας AI που απαιτούν δεξιότητες.

Παρακολουθώντας στενά τις αλλαγές, η ManpowerGroup  Ελλάδας παρέχει ολοκληρωμένο σύστημα λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, από τη στελέχωση και την αναβάθμιση δεξιοτήτων μέχρι την εκπαίδευση και τη διαχείριση σταδιοδρομίας. Στον τομέα της μόνιμης τοποθέτησης προσωπικού, έχοντας ειδίκευση σε 7 κλάδους της Οικονομίας, υποστηρίζει τις ανάγκες των οργανισμών. Παράλληλα ανταποκρίνεται στην πρόκληση του upskilling, αντικείμενο των Tech Academies που εκπαιδεύουν αποφοίτους με ευκαιρία πρόσληψης αλλά και υφιστάμενους εργαζομένους σε τεχνολογίες όπως Java, C#/.ΝΕΤ framework, Cyber Security και Data Analytics, πρόσφατα και σε συνεργασία με τη ServiceNow ως Εξουσιοδοτημένος Συνεργάτης Τοποθέτησης προσωπικού στην Ελλάδα. Παράλληλα, η Right Management λανσάρει την πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα PowerSuite Next, μεταμορφώνοντας την εμπειρία των συμμετεχόντων στα προγράμματα Μετάβασης και Διαχείρισης Καριέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT