Κ – Παρουσίαση: BAT Hellas – Συνεχής συμβολή στην ελληνική οικονομία και κοινωνία

Κ – Παρουσίαση: BAT Hellas – Συνεχής συμβολή στην ελληνική οικονομία και κοινωνία

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η BAT, ένας από τους μεγαλύτερους Oμίλους διεθνώς, συνεχίζει δυναμικά την επιχειρηματική δραστηριότητά της στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Η εταιρεία έχει σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά από το 1999, ενώ επενδύει σταθερά με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη σταθερή στήριξη του λιανεμπορίου και την υλοποίηση πρωτοβουλιών με σημαντικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Ο Όμιλος βρίσκεται σε ένα διαρκές ταξίδι μετασχηματισμού, που βασίζεται σε τέσσερις κύριους πυλώνες, που αφορούν την υψηλή τεχνολογία, την πρόοδο, την απασχόληση και την επιστήμη. Αυτοί είναι οι άξονες δράσης που ενισχύουν τη δυναμική παρουσία της ΒΑΤ στην Ελλάδα, με σκοπό να συνεχίσει να δημιουργεί ένα Kαλύτερο Aύριο για τους ενήλικες καταναλωτές, για την κοινωνία και για τους ανθρώπους της εταιρείας.

Επενδύσεις βασισμένες στην τεχνολογία

Η Ελλάδα συνιστά διαχρονικά στρατηγική αγορά για την ΒΑΤ και μία από τις πρώτες χώρες που επιλέχθηκαν παγκοσμίως για να εισαχθούν οι νέες κατηγορίες προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Η εταιρεία πιστεύει στο μέλλον της χώρας και συμμετέχει στη διαμόρφωση αυτού, αφού η Ελλάδα αποτελεί μία από τις αγορές που έχουν επιλεχθεί για επενδύσεις βασισμένες στην τεχνολογία. Η Ελλάδα, παράλληλα, αποτελεί το περιφερειακό κέντρο και για την Κύπρο, το Ισραήλ και τη Μάλτα.

Επιπλέον, η BAT επενδύει σημαντικά στην έρευνα και ανάπτυξη των εναλλακτικών στο κάπνισμα προϊόντων. Παγκοσμίως, πάνω από 1.500 επιστήμονες και ειδικοί εργάζονται στα κέντρα Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας, με στόχο να εξασφαλίσουν ότι οι ενήλικες καπνιστές έχουν στη διάθεσή τους μια ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων, υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών. Στο πλαίσιο αυτό, η BAT Hellas έχει στραφεί στην ανάπτυξη Νέων Κατηγοριών, παρέχοντας προηγμένη τεχνολογία με το προϊόν θέρμανσης καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vuse.

Μέσω του Πειραιά διακινούνται προϊόντα 1,1 δισ. ευρώ

Μια ακόμα χαρακτηριστική κίνηση που υποδηλώνει τη δυναμική επιχειρηματική συνέχεια της BAT στην Ελλάδα είναι και η επιλογή του Πειραιά ως Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου. Μέσω αυτού διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δισ. ευρώ και 2,5 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, συμβάλλοντας ενεργά στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην εμπορευματική κίνηση στο λιμάνι. Παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει το δίκτυο των διανομέων και τα παραδοσιακά σημεία λιανικής πώλησης, αλλά και τους καπνοπαραγωγούς με την αγορά καπνού ετησίως. Τα τελευταία χρόνια, επίσης, η εταιρεία έχει συμβάλει 3,2 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα.

Η BAT Hellas ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν διεθνή όμιλο που λειτουργεί από το 1902, απασχολεί περισσότερους από 52.000 εργαζομένους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 175 αγορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT