Κ – Παρουσίαση: ΟΛΠ Α.Ε. – Καθιερώνει συνθήκες εξέλιξης και ευημερίας στο λιμάνι του Πειραιά

Κ – Παρουσίαση: ΟΛΠ Α.Ε. – Καθιερώνει συνθήκες εξέλιξης και ευημερίας στο λιμάνι του Πειραιά

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2023 ήταν μια έντονη χρονιά, γεμάτη από γεγονότα και νέες προκλήσεις, τα οποία αντικατοπτρίζουν απολύτως την εποχή στην οποία ζούμε. Από τη δυναμική επιστροφή στην κανονικότητα, μετά το πέρας της πανδημίας, τις περιπτώσεις εντάσεων ανάμεσα σε χώρες που οδηγούν σε κρίση και αναδιάταξη των γεωπολιτικών ισορροπιών, αλλά και την έντονη πλέον εκδήλωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, τις οποίες βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης.

Η ΟΛΠ Α.Ε., όπως όλα δείχνουν, κατάφερε με απόλυτη επιτυχία να αντιμετωπίσει τις νέες καταστάσεις. Η αλλαγή και οι κρίσεις έγιναν ευκαιρία και αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη για να συνεχίσει απερίσπαστα τη δυναμική πορεία ανάπτυξης του λιμένος Πειραιά. Η εταιρεία κατάρτισε την κατάλληλη στρατηγική, με συγκεκριμένους πυλώνες δράσης, την οποία εφαρμόζει με απόλυτη συνέπεια.

Οι βασικοί πυλώνες, οι οποίοι αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και την ενεργειακή μετάβαση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του λιμένος με επενδύσεις σε έργα υποδομών και ψηφιακού μετασχηματισμού, με την ταυτόχρονη στήριξη της κοινωνίας και τη διατήρηση υψηλής ανταγωνιστικότητας του λιμένος, αποτέλεσαν τη σωστή απάντηση στη νέα εποχή.

Έτσι, το λιμάνι του Πειραιά, παρέχοντας ένα μοναδικό μείγμα λιμενικών δραστηριοτήτων υψηλής ποιότητας και λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις λειτουργίας και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, έχει αναδειχθεί σε έναν ζωτικό μεταφορικό, εμπορικό, εφοδιαστικό, τουριστικό και επικοινωνιακό σημαντικό κόμβο για όλο τον κόσμο. Αξιοσημείωτη είναι η κατάταξη του Πειραιά στην 8η θέση διεθνώς στον Δείκτη Ναυτιλιακών Κέντρων Xinhua-Baltic (ISCD) το 2023. Ειδικά ο τομέας της κρουαζιέρας το 2023 σημείωσε επιδόσεις-ρεκόρ, καθώς εξυπηρετήθηκαν περισσότερα από 750 κρουαζιερόπλοια και σχεδόν 1.500.000 επιβάτες.

Κάθε χρόνο πια, ιδίως μάλιστα μετά και τις πολύ θετικές προοπτικές που διαμορφώθηκαν από τη δραστηριοποίηση του ομίλου της COSCO SHIPPING, η ΟΛΠ Α.Ε. επιτυγχάνει ρεκόρ επιδόσεων στην ιστορία λειτουργίας του λιμανιού. Το 2022 και το τρίτο τρίμηνο του 2023, τα συνολικά έσοδα της χρήσης παρουσίασαν θεαματική αύξηση, με τη μεταβολή αυτή να οφείλεται στην υλοποίηση της στρατηγικής που αφορά τα σπουδαία έργα υποδομών και τον ψηφιακό μετασχηματισμό που έχουν πραγματοποιηθεί στο λιμάνι και έχουν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των εσόδων στον τομέα της κρουαζιέρας, του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων, του σταθμού αυτοκινήτων αλλά και της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. H προστιθέμενη αξία της ΟΛΠ Α.Ε. για τη χώρα βρίσκεται σε τροχιά ανόδου σε ποσοστό που εκτιμάται σήμερα στο 1,56% του ΑΕΠ. Η ΟΛΠ Α.Ε. δίνει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη του λιμανιού, μια ανάπτυξη που υλοποιείται σε αρμονία με τη ζωή του τόπου, λειτουργώντας ως πυλώνας ευημερίας, σταθερότητας, βιωσιμότητας και απασχόλησης, καθώς στις λιμενικές εγκαταστάσεις απασχολούνται περίπου 4.300 άμεσα εργαζόμενοι και έμμεσα πάνω από 12.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT