Κ – Παρουσίαση: Dimand Real Estate Development – Στρατηγική επιλογή η επένδυση στη βιώσιμη ανάπτυξη

Κ – Παρουσίαση: Dimand Real Estate Development – Στρατηγική επιλογή η επένδυση στη βιώσιμη ανάπτυξη

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σύγχρονο παγκόσμιο περιβάλλον στον τομέα της οικονομίας και των επιχειρήσεων χαρακτηρίζεται από διαρκείς και απρόβλεπτες κρίσεις, αλλά και από σημαντικές ευκαιρίες. Αποτελεί ζήτημα στρατηγικής σκέψης, προσαρμογής και επένδυσης στην καινοτομία η αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών, ώστε το αποτέλεσμα να παραμένει θετικό.

Για την DIMAND, βασικός στόχος και στρατηγική επιλογή είναι ο οραματικός σχεδιασμός και η επένδυση στη βιώσιμη ανάπτυξη, με τολμηρό και φιλόδοξο σχεδιασμό. Το ΜΙΝΙΟΝ στο κέντρο της Αθήνας και ο Πύργος του Πειραιά, που θα λειτουργήσουν μέσα στο 2024, η ανάπλαση της πρώην ζυθοποιίας ΦΙΞ και ο κόμβος επιχειρηματικότητας που αναπτύσσεται στο HUB26 στη Θεσσαλονίκη, το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά, που θα είναι το πρώτο «πράσινο» δημόσιο κτίριο, είναι μερικά δείγματα από τα οραματικά σχέδια της DIMAND. Δημιουργούνται με έμφαση στα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και με στόχο τη βελτίωση της καθημερινής διαβίωσης στις πόλεις μας.

Η αναβάθμιση της Ελλάδας στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον με την επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους Fitch, Standard and Poor’s, DBRS και Scope, ενισχύει την αισιοδοξία που υπάρχει τα τελευταία χρόνια και ευνοεί ακόμη περισσότερο τις επενδύσεις. Από το 2017 παρατηρήθηκε μια τάση στον τομέα του Real Estate, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση σε ό,τι αφορά την αγορά και την ανάπτυξη ακινήτων. Πρόκειται για μια τάση που αναμένεται να ισχυροποιηθεί. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να έχουν πλέον ως προτεραιότητα όλοι όσοι εργάζονται στον τομέα των ακινήτων, είναι η σταθερότητα, η σωστή διαχείριση και η στρατηγική σκέψη σε εταιρικό και εθνικό επίπεδο, ώστε το θετικό αφήγημα να έχει διάρκεια.

Το παγκόσμιο περιβάλλον δημιουργεί μεγάλες προκλήσεις, συχνά αναπάντεχες, όπως οι πόλεμοι στην Ουκρανία και στη Λωρίδα της Γάζας, με συνέπειες που δεν είναι απλό να υπολογιστούν. Είναι αναγκαία η κατανόηση των εξελίξεων, η αξιολόγησή τους και η πρόβλεψη των πιθανών συνεπειών τους. Σε «μόνιμη» κρίση, εξάλλου, εξελίσσεται η κλιματική αλλαγή, που απαιτεί καλύτερη προετοιμασία και πρόβλεψη, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις που δημιουργούν τα νέα έντονα φαινόμενα.

Αντοχή, προσαρμογή και προστασία απέναντι σε απρόβλεπτους παράγοντες

Η επένδυση στην καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, η χρήση νέων τεχνολογιών και πρακτικών, η συνεργασία με τους κατάλληλους ανά σχέδιο συνεργάτες μπορεί να βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις να παραμείνουν ισχυρές μέσα στο διεθνές περιβάλλον, να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες για μελλοντική επιτυχία. Πάντα με έμφαση στην αντοχή, στην προσαρμογή και στην προστασία απέναντι σε απρόβλεπτους παράγοντες, το πρόσημο είναι θετικό και οι προοπτικές ανοίγονται μπροστά μας με αισιοδοξία και χωρίς όρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT