Κ – Παρουσίαση: Regency Entertainment – Επενδυτικά σχέδια που γίνονται τοπόσημα!

Κ – Παρουσίαση: Regency Entertainment – Επενδυτικά σχέδια που γίνονται τοπόσημα!

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Όμιλος Regency Entertainment συμπληρώνει 30 χρόνια δραστηριότητας στον τομέα της Φιλοξενίας και της Ψυχαγωγίας, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, και αριθμεί 2.000 εργαζομένους.

Η στρατηγική του βασίζεται στο πλέγμα των αρχών της ESG –Environmental, Social and Governance– και διακρίνεται, μεταξύ άλλων, από εξωστρέφεια και δυναμική προσαρμογή στις εκάστοτε οικονομικές, επιχειρηματικές και κοινωνικές συνθήκες, με στόχους:

• Την υλοποίηση επενδύσεων με προσήλωση στο ήπιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και στη μέγιστη ωφέλεια για τις τοπικές κοινότητες και οικονομίες.

• Τη δημιουργία πόλων Φιλοξενίας και Ψυχαγωγίας με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που εξελίσσονται σε τοπόσημα και σημεία αναφοράς.

Μια σημαντική πτυχή της δραστηριότητας του Ομίλου αφορά την πολυετή, αγαστή συνεργασία του με το Δημόσιο, μέσω της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), που κατέχει το 49% της εταιρείας North Star Entertainment. Ένα μοντέλο συνεργασίας που έχει δοκιμαστεί επιτυχώς στην πράξη και που, τώρα, θα αναδειχθεί περαιτέρω και θα διευρυνθεί μέσω της σχεδιαζόμενης επένδυσης άνω των 250 εκατ. ευρώ στο Μαρούσι για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου πόλου Φιλοξενίας και Ψυχαγωγίας.

Η επένδυση στο Μαρούσι θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά, χωροταξικά, οικονομικά και τουριστικά μια ολόκληρη περιοχή, δημιουργώντας υπεραξία για όλες τις πλευρές και πρωτίστως για τα βόρεια προάστια, όπου καταγράφεται έλλειψη επενδύσεων τέτοιων ποιοτικών χαρακτηριστικών, σε αντίθεση με τον νότιο τομέα, όπου υλοποιούνται επενδυτικά σχέδια πολύ μεγάλης κλίμακας.
Σχεδιάστηκε ευθύς εξαρχής με γνώμονα το περιβάλλον, την ισόρροπη αστική ανάπτυξη και τη διάχυση σημαντικών αντισταθμιστικών οφελών και υπεραξίας σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες, από το Δημόσιο μέχρι τους κατοίκους της περιοχής.

Ένα έργο ιδιαίτερης αισθητικής. που έρχεται να αναβαθμίσει τις υποδομές, την ποιότητα ζωής, την καθημερινότητα και, εντέλει, το «πρόσωπο» των βορείων προαστίων:

• Με πραγματικά «πράσινη» ανάπτυξη.

Στο βιοκλιματικό «VORIA», το πράσινο θα κυριαρχεί. Πάνω από το 50% της συνολικής έκτασης των 55.000 τ.μ. θα είναι ελεύθεροι χώροι και κήποι, με 25.000 τ.μ. να παραχωρούνται στις τοπικές κοινότητες προς χρήση.

• Με λύσεις σε χρόνια προβλήματα.

Με βάση ειδική Κυκλοφοριακή Μελέτη, με παραχώρηση 3,5 στρεμμάτων της έκτασης και με δαπάνες του φορέα της επένδυσης, η ανακατασκευή του κόμβου Σ. Λούη και Λ. Κηφισίας, καθώς και αντίστοιχες στοχευμένες παρεμβάσεις περιμετρικά του έργου θα δώσουν «ανάσα» στο χρόνιο τοπικό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

• Με πρόσθετα οφέλη για το Δημόσιο και ένταση Απασχόλησης.

Θα τοποθετηθούν σημαντικά ιδιωτικά κεφάλαια και το Δημόσιο θα αυξήσει τα έσοδά του. Θα δημιουργηθούν 1.000 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και θα ενισχυθεί πολύπλευρα η οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT