Κ – Παρουσίαση: Noval Property – Yψηλές επιδόσεις που ενισχύουν την επενδυτική στρατηγική με επίκεντρο τη βιωσιμότητα

Κ – Παρουσίαση: Noval Property – Yψηλές επιδόσεις που ενισχύουν την επενδυτική στρατηγική με επίκεντρο τη βιωσιμότητα

3' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Noval Property, θυγατρική της Viohalco, είναι η 2η μεγαλύτερη Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (A.E.Ε.Α.Π.) στην Ελλάδα. Διαθέτει ένα σύγχρονο και ιδιαίτερα ευρύ χαρτοφυλάκιο 62 ακινήτων, το οποίο εκτείνεται σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς (κτίρια γραφείων, κατοικίες, αστικές αναπλάσεις, logistics, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και πάρκα), με το σύνολο του ενεργητικού της να αγγίζει τα 620 εκατ. ευρώ.

Με ισχυρές βάσεις από τη μητρική της εταιρεία, Viohalco, πρωτοπόρο στις σύγχρονες μεγα-τάσεις της βιωσιμότητας και στην παραγωγή βιώσιμων προϊόντων χαμηλών εκπομπών σε άνθρακα και αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία της διοικητικής της ομάδας, η εταιρεία εξελίσσει απρόσκοπτα το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της, σημειώνοντας εξαιρετικά θετικές οικονομικές επιδόσεις. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2023, η Noval Property κατέγραψε σημαντική αύξηση εσόδων, κερδών, αξίας χαρτοφυλακίου και εσωτερικής λογιστικής αξίας, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις διαδοχικές αυξήσεις στα επιτόκια. Τα καθαρά κέρδη του πρώτου εξαμήνου του 2023 σημείωσαν αύξηση 54% και ανήλθαν στα 23,2 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου δικαιώνουν την αναπτυξιακή επενδυτική στρατηγική της Noval Property, που έχει ως γνώμονα τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για όλους.

Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων

Ο κεντρικός άξονας του επενδυτικού σχεδιασμού της Noval Property είναι η υλοποίηση έργων, τα οποία διασφαλίζουν ότι το δομημένο περιβάλλον διαμορφώνεται με τρόπο ανθεκτικό, ευέλικτο και συμπεριληπτικό, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην καινοτομία και στην ανθρώπινη εμπειρία. 
Το όραμα της εταιρείας για τον ολιστικό επαναπροσδιορισμό της ανάπτυξης και της σχέσης του ανθρώπου με το αστικό τοπίο συνοψίζεται στο εταιρικό της μήνυμα «re:purpose growth», το οποίο αποτυπώνει εμφατικά την πρόθεση της Noval Property για τη δημιουργία κτιρίων, που δίνουν νέο νόημα στον αστικό ιστό. 

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει υλοποιήσει και διαχειρίζεται μια σειρά εμβληματικών έργων, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν το συγκρότημα γραφείων «The Orbit» στη Λεωφόρο Κηφισίας και το κτίριο γραφείων «Butterfly» στο Χαλάνδρι, δύο υπερσύγχρονες αναπτύξεις, πιστοποιημένες όχι μόνο κατά LEED (Platinum για το The Orbit, και Gold για το Butterfly) για το χαμηλό ενεργειακό τους αποτύπωμα, αλλά και με WiredScore για την υψηλή ψηφιακή συνδεσιμότητά τους.

Επιπλέον, στο διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται το εμπορικό κέντρο River West, όπου με την προσθήκη του River West Open αποτελεί πλέον μία από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις της Δυτικής Αττικής, καθώς και το Mare West στην Κόρινθο, το πρώτο πράσινο εμπορικό πάρκο στην Ελλάδα πιστοποιημένο κατά BREEAM.

Την ίδια στιγμή, η Noval Property υλοποιεί νέες, πρωτοποριακές αναπτύξεις, συμβάλλοντας στην αναμόρφωση του αστικού περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της Αθήνας, όπως: 

• Η κατασκευή νέου συγκροτήματος γραφείων «The Grid» στο Μαρούσι (σε συνεργασία με την Brook Lane Capital). Το έργο, που αναπτύσσεται σε οικόπεδο 16 στρεμμάτων, θα λάβει πιστοποίηση LEED Platinum κατά την ολοκλήρωσή του.

• Η ανακατασκευή ενός υφιστάμενου κτιρίου γραφείων επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο κτίριο γραφείων με το χαμηλότερο πραγματικό αποτύπωμα άνθρακα κατά τη λειτουργία του στην Ελλάδα.

• Η ανακατασκευή ενός υφιστάμενου κτιρίου στην οδό Αρδηττού στο Μετς, το οποίο θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και υψηλής αισθητικής κτίριο μικτών χρήσεων με high-end κατοικίες και γραφεία. 

• H κατασκευή κτιρίου γραφείων επί της οδού Χειμάρρας στο Μαρούσι. 

• Η πρόσφατη ολοκλήρωση και παράδοση στον μισθωτή των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων logistics στη Μάνδρα Αττικής, ένα έργο το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο κτίριο logistics με πιστοποίηση LEED Gold στην Ελλάδα.

Η βιώσιμη ανάπτυξη στον πυρήνα της Noval Property

Η βιώσιμη ανάπτυξη για τη Noval Property είναι η καθημερινή δέσμευση της εταιρείας, την οποία και τηρεί πιστά, τοποθετώντας στο κέντρο της φιλοσοφίας και της στρατηγικής της τις σύγχρονες και μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Παναγιώτης Καπετανάκος, CEO της Noval Property, «σήμερα τα βιώσιμα κτίρια είναι μονόδρομος. Η βιωσιμότητα είναι και θα εξακολουθήσει να αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη πυξίδα σε έναν κόσμο που δεν σταματά να δημιουργεί προκλήσεις». 

Ήδη πάνω από το 20% του χαρτοφυλακίου της εταιρείας αποτελείται από πιστοποιημένα πράσινα κτίρια, ενισχύοντας έτσι το υφιστάμενο κτιριακό απόθεμα με πράσινες αναπτύξεις σε όλες τις κατηγορίες του κλάδου των ακινήτων. Παράλληλα, η εταιρεία δίνει μεγάλη έμφαση στον κύκλο ζωής του κάθε κτιρίου, μεριμνώντας οι επενδύσεις της να έχουν διαχρονικό και βιώσιμο χαρακτήρα, μια πρακτική που οδηγεί στη συνεχή αναβάθμιση των έργων της. 

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Noval Property εφαρμόζει τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, ενσωματώνοντας ανακυκλωμένα υλικά, υλικά μειωμένου ενσωματωμένου άνθρακα, συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και επανάχρησης νερού, φυσικό αερισμό και φωτισμό, φυτεμένες οριζόντιες και κατακόρυφες επιφάνειες με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των κτιρίων της.

Η Noval Property επαναπροσδιορίζει την έννοια της ανάπτυξης, μεταμορφώνοντας το αστικό τοπίο, με έργα πιστοποιημένα με διεθνείς περιβαλλοντικές διακρίσεις (π.χ. LEED και BREEAM), δημιουργώντας έτσι ένα δομημένο περιβάλλον που προσαρμόζεται και εξελίσσεται με τρόπο βιώσιμο, ανθεκτικό και φιλικό για όλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT