Κ – Παρουσίαση: LAMDA Development – Ανθεκτικότητα απέναντι στις προκλήσεις της εποχής

Κ – Παρουσίαση: LAMDA Development – Ανθεκτικότητα απέναντι στις προκλήσεις της εποχής

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2023 υπήρξε μια εξαιρετική χρονιά για την ελληνική οικονομία. Η χώρα μας κατέγραψε νέα ρεκόρ στον τουρισμό, ο οποίος συνεισφέρει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο στο ΑΕΠ της, η ανεργία υποχώρησε κάτω από 10% για πρώτη φορά ύστερα από 14 χρόνια και η Ελλάδα ανέκτησε πρόσφατα την επενδυτική βαθμίδα της από τους οίκους αξιολόγησης S&P και Fitch.

Η αναμενόμενη εξασφάλιση αυτού του ορόσημου και από τη Moody’s, το 2024, θα επισφραγίσει το κλίμα αισιοδοξίας που έχει δημιουργηθεί γύρω από τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Γεγονός που αντανακλάται στις διαρκείς νέες εισαγωγές εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η συνέχεια της επιτυχίας δεν είναι όμως αυτονόητη. Η ανασφάλεια που προκαλείται από τις δυσμενείς διεθνείς εξελίξεις μαζί με μια εντυπωμένη δυσπιστία μέρους της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στο επιχειρείν αυξάνουν τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν. 

Οι συνεργασίες της LAMDA Development με τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελλάδας και του εξωτερικού τόσο στην υλοποίηση όσο και στον σχεδιασμό του Ελληνικού ενίσχυσαν την αξιοπιστία του έργου και εκτόξευσαν το ενδιαφέρον για τις οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις του Ελληνικού.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του εμβληματικού έργου του Ελληνικού, της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, πραγματοποιήσαμε τη μεγαλύτερη συνεχούς διάρκειας σκυροδέτηση στην Ελλάδα, διάρκειας 40 ωρών, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της γαλλικής εταιρείας Bouygues, η οποία έχει υλοποιήσει αντίστοιχα έργα στο εξωτερικό, και που μαζί με την Intrakat έθεσαν τα θεμέλια του Riviera Tower, του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη της χώρας, ύψους 200 μέτρων.

Παράλληλα, η βραβευμένη συνεργασία μας με τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ και την εταιρεία Lafarge Beton του Ομίλου Ηρακλής οδήγησε σε μία ακόμη καινοτομία για τα ελληνικά κατασκευαστικά δεδομένα: τη δημιουργία των πρώτων πράσινων μονάδων για την παραγωγή έτοιμου σκυροδέματος εντός της ανάπτυξης του Ελληνικού.

Την ίδια στιγμή, οι επιχειρήσεις οφείλουν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα της εποχής. Κλιματική κρίση, ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης. Για εμάς λοιπόν, είναι σημαντικό κάθε ενέργεια και δράση που προγραμματίζουμε, τόσο στο Ελληνικό όσο και στα εμπορικά μας κέντρα και στις μαρίνες, να είναι προσαρμοσμένες στις προκλήσεις της εποχής.

Στόχος μας στη LAMDA Development είναι ένα καλύτερο μέλλον για όλους, το οποίο διαμορφώνουμε αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας. Αποτελεί πεποίθησή μας ότι όσο εμείς γινόμαστε καλύτεροι, τόσο και η χώρα μας θα αφήνει οριστικά πίσω της το παρελθόν και θα προχωρά με σταθερά και γρήγορα βήματα στο μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT