Κ – Παρουσίαση: Lidl Ελλάς – Στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο με προτεραιότητα το απλό και βιώσιμο εμπόριο

Κ – Παρουσίαση: Lidl Ελλάς – Στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο με προτεραιότητα το απλό και βιώσιμο εμπόριο

4' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για σχεδόν 25 χρόνια, η Lidl Ελλάς μεγαλώνει μαζί με τον τόπο και τους ανθρώπους του. Πιστεύουμε στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα με ήθος και ασκούμε με συνέπεια βιώσιμο εμπόριο, αναπτύσσοντας υγιείς συνέργειες με όλες και όλους τους stakeholders μας. Τους θεωρούμε όχι απλώς συνεργάτες ή προμηθευτές μας, αλλά συνοδοιπόρους σε ένα απαιτητικό ταξίδι ανάπτυξης, γεμάτο προκλήσεις και ευκαιρίες εξέλιξης, με κοινό προορισμό την ευημερία. Επιδιώκουμε να παράγουμε όφελος που διαχέεται οριζόντια, ωφελώντας τόσο τις τοπικές κοινωνίες όσο και τη χώρα. Για το 2022 συγκεκριμένα, η συνολική προστιθέμενη αξία που προσφέραμε στην ελληνική οικονομία ήταν 953 εκατ. ευρώ, κάτι που αντιστοιχεί στο 0,46% του ΑΕΠ. Για κάθε 1 ευρώ άμεσης συνεισφοράς μας στο ΑΕΠ, δημιουργούνται επιπλέον 3,89 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία. Παράλληλα, προσφέρουμε όλο και περισσότερες θέσεις απασχόλησης, σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα υποστηρίζουμε στη χώρα περισσότερες από 33.000 συνολικές θέσεις εργασίας, με τις άμεσες να ξεπερνούν τις 6.700. Μόνο πέρυσι δημιουργήσαμε περίπου 200 νέες θέσεις εργασίας.
Είμαστε δυναμικοί και τολμηροί όπου και όταν χρειάζεται. Αυτό που μας ξεχωρίζει πάνω απ’ όλα είναι το επιχειρηματικό μας μοντέλο. Στεκόμαστε δίπλα στους καταναλωτές αλλά και στους επιχειρηματικούς μας εταίρους, με τη δύναμη ενός μεγάλου, ηγετικού πολυεθνικού οργανισμού και την ευελιξία ενός discounter.

Αυτό που μας ξεχωρίζει είναι το επιχειρηματικό μας μοντέλο. Στεκόμαστε δίπλα στους καταναλωτές αλλά και στους επιχειρηματικούς μας εταίρους, με τη δύναμη ενός μεγάλου, ηγετικού πολυεθνικού οργανισμού και την ευελιξία ενός discounter.

Στη Lidl Ελλάς τοποθετούμε τους Έλληνες καταναλωτές στο επίκεντρο, προσφέροντάς τους απλές και γρήγορες αγορές, καινοτομία στην αγοραστική εμπειρία και πάντα την καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη τιμή. Αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο το ευρύ δίκτυο προμηθευτών μας και τη διαπραγματευτική δυναμική των συνεργασιών μας. Γι’ αυτό και διαθέτουμε περισσότερα από 330 προϊόντα με μόνιμα χαμηλή τιμή έως και 37%, που πραγματικά κάνουν τη διαφορά στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Επιπλέον, μέσα από το πρόγραμμα Lidl Plus o μέσος καταναλωτής μπορεί να εξοικονομήσει μέχρι και 1.000 ευρώ τον χρόνο.

Θέλουμε να βρισκόμαστε στην πρωτοπορία των εξελίξεων, να βελτιώνουμε το σήμερα και κυρίως να ανοίγουμε καινούργιους δρόμους που οδηγούν σε ένα «καλύτερο αύριο».

Έχουμε επενδύσει στη χώρα πάνω από 1,4 δισ. ευρώ

Από το 1999 μέχρι σήμερα έχουμε επενδύσει στη χώρα πάνω από 1,4 δισ. ευρώ. Για τα επόμενα 3 χρόνια το επενδυτικό μας πλάνο περιλαμβάνει νέα καταστήματα και συνολικές επενδύσεις πάνω από 120 εκατ. ευρώ για το δίκτυο των καταστημάτων και των αποθηκών μας. Συνεχίζουμε τον ψηφιακό αλλά και τον «πράσινο» μετασχηματισμό μας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Πρόσφατα επενδύσαμε 20 εκατομμύρια ευρώ στην εγκατάσταση ηλεκτρονικών ετικετών τιμών σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων μας, ώστε να παρέχουμε αξιόπιστη και έγκαιρη πληροφόρηση για τα προϊόντα και τις τιμές, αλλά και απλές διαδικασίες για τους εργαζομένους μας. Παράλληλα όμως γινόμαστε όλο και περισσότερο «πράσινοι». Μέχρι σήμερα έχουμε εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες 16 καταστημάτων, ενώ πριν από μερικούς μήνες ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και ενεργοποίηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις αποθήκες της εταιρείας στα Καλύβια Αττικής και στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Έως το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους θα έχουν προστεθεί 4 νέες εγκαταστάσεις, ενώ προγραμματίζουμε μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2025 να έχουμε ολοκληρώσει την προσθήκη 17 επιπλέον φωτοβολταϊκών συστημάτων σε καταστήματα, φτάνοντας συνολικά τα 37. Παράλληλα, βάζουμε προτεραιότητα στην εγκατάσταση σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης στα γραφεία και τα καταστήματα. Σήμερα λειτουργούν σταθμοί σε 28 καταστήματα, καθώς και στις κεντρικές εγκαταστάσεις μας στη Σίνδο, ενώ αναμένεται να εγκατασταθούν σταθμοί ηλεκτρικής φόρτισης σε επιπλέον 29 καταστήματα μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Με αιχμή τη φιλοσοφία μας και το επιχειρηματικό μας μοντέλο, παραμένουμε πιστοί στη στρατηγική μας και στις επιχειρηματικές μας πρακτικές. Οι επενδύσεις μας δεν περιορίζονται μόνο στις υποδομές. Επενδύουμε στην εξέλιξη και την ποιότητα ζωής των συνεργατών μας, των δικών μας ανθρώπων. Έχουμε ως στρατηγική μας αρχή να τους προσφέρουμε αμοιβές και επιπρόσθετες παροχές που είναι και ανταγωνιστικές και πάνω από τον μέσο όρο της αγοράς. Έτσι, από την 1η Δεκεμβρίου καθιερώσαμε τον κατώτατο μισθό πλήρους απασχόλησης στα 1.000 ευρώ για όλους τους εργαζομένους μας. Επιπλέον, εφαρμόζουμε νέα μισθολογική πολιτική για τους εργαζομένους στα logistics centres στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, στα Τρίκαλα, στην Πάτρα και στη Θήβα, με αυξήσεις έως και 18%. Συνολικά, το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στα 650.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Ταυτόχρονα, στεκόμαστε ουσιαστικά δίπλα στους εξαίρετους προμηθευτές μας, δυναμώνοντας τις συνεργασίες μας. Πρόσφατα, οργανώσαμε διαδικτυακά την πρώτη Lidl Supplier Day. Συνομιλήσαμε με περισσότερους από 30 στρατηγικούς προμηθευτές μας σε Ελλάδα και Κύπρο, με στόχο να ευθυγραμμίσουμε τις βιώσιμες πρακτικές μας και να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επιδιώκουμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της βιώσιμης κατανάλωσης, αλλά και να διευκολύνουμε σημαντικά το εξαγωγικό αποτύπωμα των προμηθευτών μας. Ταυτόχρονα, όμως, ενισχύουμε και τις προοπτικές των προμηθευτών μας μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας, σε 31 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Lidl, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα για το οικονομικό έτος 2022 ο τζίρος από τις πωλήσεις των Ελλήνων προμηθευτών στο εξωτερικό ξεπέρασε τα 460 εκατ. ευρώ.

Eπιδιώκουμε να γίνουμε η πρώτη επιλογή

Με προτεραιότητα στην αποστολή μας το απλό και βιώσιμο εμπόριο, εξελισσόμαστε σταθερά μαζί με τον τόπο, με όραμα να γίνουμε η πρώτη επιλογή για τους καταναλωτές, τους επιχειρηματικούς εταίρους και τους εργαζομένους. Και αυτό το όραμα υπηρετούμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα, στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT