Κ – Παρουσίαση: Kallas Incorporation – Eπενδύουμε για να παραμείνουμε ένα βήμα μπροστά στην εξυπηρέτηση των συνεργατών μας

Κ – Παρουσίαση: Kallas Incorporation – Eπενδύουμε για να παραμείνουμε ένα βήμα μπροστά στην εξυπηρέτηση των συνεργατών μας

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέρασαν 56 χρόνια από την εποχή που η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή της στην εμπορία πρώτων υλών τροφίμων, με 4 κωδικούς τότε, που απευθύνονταν στη σοκολατοποιία και τη γαλακτοβιομηχανία. Και η πορεία μας μέχρι σήμερα πιστοποιεί ότι καταφέραμε να υπηρετήσουμε το όραμά μας με μεγάλη επιτυχία. Αξιοποιήσαμε τις γερές βάσεις στις οποίες στήθηκε η εταιρεία για να διευρύνουμε την γκάμα των προϊόντων μας, να επεκτείνουμε τις συνεργασίες μας με προμηθευτές παγκόσμιας κλάσης, να εισέλθουμε σε νέα κανάλια διανομής (Horeca, Λιανεμπόριο) και να επεκταθούμε σε νέες αγορές στο εξωτερικό.

Σήμερα, η γκάμα μας περιλαμβάνει πάνω από 1.500 κωδικούς προϊόντων. To 2022, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση +27% σε σχέση με το 2021 και διαμορφώθηκε σε 251,4 εκατ. €, έναντι 197,5 εκατ. € το 2021, ενώ ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας στην Ελλάδα αυξήθηκε +32% σε σχέση με το 2021 και διαμορφώθηκε σε 208,4 εκατ. €, έναντι 157,7 εκατ. € το 2021. Τα αποτελέσματα αυτά εδραιώνουν τη θέση μας ως Νο 1 εμπορική εταιρεία τροφίμων στην Ελλάδα (εξαιρουμένων των αλυσίδων λιανεμπορίου) και έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στον κλάδο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μια περιοχή στην οποία έχουμε κάνει σημαντικές επενδύσεις και δραστηριοποιούμαστε μέσω θυγατρικών εταιρειών σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Β. Μακεδονία και Κύπρο.

Μακροπρόθεσμη στρατηγική, έμφαση σε νέες αγορές και προϊόντα

Παρά τις κρίσεις των τελευταίων ετών, το επενδυτικό μας πλάνο συνεχίστηκε απρόσκοπτα και ολοκληρώθηκαν σημαντικές επενδύσεις, όπως η λειτουργία σύγχρονων, ιδιόκτητων εγκαταστάσεων της θυγατρικής μας εταιρείας στη Ρουμανία και η ανέγερση της νέας μονάδας στη Θεσσαλονίκη. Η εγκατάσταση αυτή έχει ως αντικείμενο την εμπορία φυτικών ελαίων και γλυκόζης, τα οποία συσκευάζονται σε παλετοδεξαμενές και άλλες συσκευασίες και διατίθενται στο κανάλι της βιομηχανίας. H αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του πλάνου μας, παρά τις αντιξοότητες, μας βοήθησε να ανακάμψουμε δυναμικά από την πανδημία και ήδη από το 2022 ξεπεράσαμε κατά 5% τον τζίρο του 2019. Τα επενδυτικά μας σχέδια συνεχίζονται με ολοκλήρωση της μεγάλης ψηφιακής αναβάθμισης της εταιρείας το 2024, επένδυση στο marketing για την ενίσχυση της αξίας (equity) του εταιρικού brand και των άλλων στρατηγικών μας μαρκών, επένδυση στο R&D για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, αύξηση της διείσδυσής μας στις αγορές του εξωτερικού όπου δραστηριοποιούμαστε και επέκταση σε νέες αγορές. Το προγραμματισμένο πλάνο επενδύσεων για την επόμενη τριετία αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. €. Στον πυρήνα των προσπαθειών μας παραμένει η αναβάθμιση των λύσεων και της τεχνογνωσίας που προσφέρουμε στους πελάτες μας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας και η εξέλιξη των ανθρώπων μας, που με αφοσίωση κάνουν πράξη τα βήματα που έφεραν την KALLAS INCORPORATION στη θέση που βρίσκεται σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT