Κ – Παρουσίαση: Όμιλος Quest – Αναπτυξιακός σχεδιασμός με το βλέμμα στο μέλλον

Κ – Παρουσίαση: Όμιλος Quest – Αναπτυξιακός σχεδιασμός με το βλέμμα στο μέλλον

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τελευταία 10ετία, μια περίοδος με αλλεπάλληλες κρίσεις σε γεωπολιτικό, οικονομικό, υγειονομικό και κοινωνικό επίπεδο, έχει δημιουργήσει μια «νέα κανονικότητα» για τον επιχειρηματικό κόσμο, που καλείται να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες προκλήσεις, επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα και ευελιξία.

Ο Όμιλος Quest, μέσα από αναπτυξιακές επενδύσεις, που μόνο το 2022 άγγιξαν τα 50 εκατ. €, την αξιοποίηση και την ανάπτυξη των ταλαντούχων ανθρώπων του, τον συνεχή μετασχηματισμό και την ενίσχυση της εξωστρέφειας, εξελίσσεται διαρκώς σε έναν από τους μεγαλύτερους Ελληνικούς Επιχειρηματικούς Ομίλους, που σήμερα αποτελείται από 14 εταιρείες με δραστηριότητα σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας, όπως Ψηφιακές Τεχνολογίες, Κλιματισμός, Ταχυμεταφορές και Πράσινη Ενέργεια.

Ο Όμιλος κατάφερε μέσα σε μία δεκαετία να υπερτριπλασιάσει τον κύκλο εργασιών του, από 283 εκατ. € το 2012 σε 1,04 δισ. € το 2022, ενώ οι εταιρείες του έχουν δραστηριότητα σε πάνω από 30 χώρες, με το 24% περίπου των ενοποιημένων πωλήσεων να προέρχεται από το εξωτερικό. Κατά το εννεάμηνο του 2023, ο Όμιλος πέτυχε πωλήσεις 827 εκατ. €, κέρδη EBITDA 60 εκατ. € και κέρδη μετά φόρων 32 εκατ. €, και για το σύνολο του 2023 εκτιμάται αύξηση στα έσοδα και στη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Για τα επόμενα χρόνια ο Όμιλος προσβλέπει σε αναπτυξιακή πορεία σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του. Στην εμπορική δραστηριότητα, με δεδομένες τις εξελίξεις στον κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών και τη διεύρυνση των αναγκών ψηφιακού μετασχηματισμού, αναμένεται συνεχής επέκταση των δραστηριοτήτων, ενώ αντίστοιχη ανάπτυξη αναμένεται και για τα προϊόντα κλιματισμού κατά τη μετάβαση σε πιο πράσινες και οικονομικές λύσεις. Στον τομέα των υπηρεσιών πληροφορικής εκτιμάται ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης των τελευταίων χρόνων θα συνεχιστούν, λόγω του ύψους των ανεκτέλεστων έργων του Ομίλου (> 500 εκατ. €) αλλά και των επερχόμενων έργων του Ταμείου Ανάκαμψης. Αντίστοιχα, στον κλάδο των ταχυμεταφορών οι προοπτικές ανάπτυξης φαίνονται καλές και συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και τη διείσδυσή του στην αγορά λιανικής στην Ελλάδα. Τέλος, στον τομέα της παραγωγής πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, ο Όμιλος στοχεύει στην αύξηση του χαρτοφυλακίου του σε σταθμούς ΑΠΕ κατά 50% μέχρι το 2026.

Ολοκληρωμένη ESG στρατηγική, με δέσμευση σε 10 συγκεκριμένους στόχους

Η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί στρατηγικό προσανατολισμό του Ομίλου Quest. Ο Όμιλος έχει αναγνωρίσει τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν την επίδρασή του στο Περιβάλλον, στην Κοινωνία και στην Εταιρική Διακυβέρνηση και έχει διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη ESG στρατηγική, με δέσμευση σε 10 συγκεκριμένους στόχους, που θεμελιώθηκε σε τέσσερις πυλώνες: περιβάλλον, εργαζόμενοι, υπεύθυνη επιχείρηση και βιώσιμα προϊόντα. Κατά το 2022 ο Όμιλος πέτυχε ή/και ξεπέρασε όλους τους ετήσιους ESG στόχους που είχε θέσει.

Με το βλέμμα πάντα στο μέλλον, ο Όμιλος Quest επιδιώκει να συνεχίσει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργεί προστιθέμενη αξία και έναν καλύτερο, πιο προηγμένο κόσμο για όλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT