Ανδρέας Α. Ανδρεάδης: Να γίνουμε η Νο 1 χώρα παροχής υπηρεσιών στον κόσμο

Ανδρέας Α. Ανδρεάδης: Να γίνουμε η Νο 1 χώρα παροχής υπηρεσιών στον κόσμο

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
SANI/IKOS GROUP

 

Η εντυπωσιακή διαχείριση της πανδημίας, αλλά και η προσωπική και αποτελεσματική εμπλοκή του πρωθυπουργού της χώρας, δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες στη δυναμική του τουρισμού μας. Κλειδί τώρα είναι η οργανωμένη διαχείριση των αφίξεων και η πιστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων σε προορισμούς και ξενοδοχεία. Η διατήρηση σε λογικά επίπεδα των κρουσμάτων με την παράλληλη προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών θα κρίνει όχι μόνο το 2020 αλλά και την πορεία μας τα επόμενα χρόνια.

Είναι γεγονός ότι από την επτάμηνη σεζόν λειτουργίας των εποχικών μονάδων έχουν ήδη χαθεί τρεις μήνες, ενώ και ο Ιούλιος θα είναι ο μήνας εκκίνησης, με πολύ χαμηλές πληρότητες και αριθμούς πτήσεων. Εάν τα πράγματα εξελιχθούν θετικά, μπορούμε να αναμένουμε από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο αφίξεις μέχρι στο 50% του 2019, άρα σε σύνολο χρόνου τουριστικά έσοδα μειωμένα κατά 75%. Τα μόνιμης λειτουργίας καταλύματα ίσως περιορίσουν τις απώλειές τους λόγω του πρώτου αλλά και του τελευταίου διμήνου του έτους στο 50%, με μεγαλύτερα όμως έξοδα.

ΟΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Κύριος στόχος προφανώς για φέτος είναι όχι το οικονομικό αποτέλεσμα, σε μια χρονιά που είναι δεδομένο ότι έχει χαθεί, αλλά η ποιοτική και ασφαλής εμπειρία των επισκεπτών, η διατήρηση και η δημιουργία θέσεων εργασίας και η διάθεση να επενδύσουμε στην επόμενη ημέρα, θέτοντας γερές βάσεις.

Για παράδειγμα, στο Sani/Ikos Group τα #OnlyatSani και Infinite Care Protocols σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τον Όμιλο Βιοϊατρική και την Ecolab και πιστοποιήθηκαν με το Covid Shield Certificate της TUV Austria, το οποίο αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο σχήμα πιστοποίησης που διασφαλίζει τη μείωση των κινδύνων μετάδοσης του κορωνοϊού, μέσα από τη συστηματική εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των κατάλληλων διαδικασιών για την υποδομή, τον εξοπλισμό και το προσωπικό του Ομίλου. Επιπλέον εισήχθησαν προαιρετικά μέτρα αυξημένης ασφάλειας παγκόσμιας κλάσης, που περιλαμβάνουν μοριακά τεστ (molecular COVID-19 testing) για όλους τους υπαλλήλους πριν από την έναρξη και περιοδικά κατά τη λειτουργία των ξενοδοχείων και άμεσα τεστ αντισωμάτων (rapid antibody COVID-19 testing) ή και μοριακά για όλους τους επισκέπτες. Παράλληλα οργανώθηκαν κατάλληλοι χώροι διαμονής των πελατών και των οικογενειών τους που θα βρεθούν θετικοί, ενώ δημιουργήθηκαν πακέτα ασφάλισης των επισκεπτών μας έναντι τέτοιων κινδύνων.

ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Παραμένω ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον του τουρισμού μας. Παρατηρώ ότι η πανδημία έφερε στο προσκήνιο «ξεχασμένες» απόψεις, ότι ο τουρισμός δεν μπορεί να είναι το μέλλον της χώρας. Ένα πιο ισορροπημένο και πολυεπίπεδο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας είναι φυσικά αναγκαίο, αλλά θυμίζω ότι τη δεκαετία που πέρασε ο τουρισμός έσωσε την πατρίδα μας. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει χώρα παροχής υπηρεσιών και πρέπει να γίνει Νο 1 σε όλο τον κόσμο. Η πανδημία μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη ώστε η χώρα μας και οι υπηρεσίες της να κάνουν ένα άλμα σε πιο σύγχρονη, πιο ποιοτική, πιο περιβαλλοντικά φιλική κατεύθυνση.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Ο Όμιλος Sani/Ikos αναπτύσσει τα εμπορικά σήματα Sani Resort και Ikos Resorts στην Ελλάδα μέσω της LBRI, η οποία ιδρύθηκε το 2016, με έδρα το Λουξεμβούργο. Τη διοίκηση της LBRI ασκούν ως co-managing partners οι κ. Σταύρος A. Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin με κύριους μετόχους τους Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη, Mathieu Guillemin, Oaktree Capital Management LP, Goldman Sachs Asset Management, Hermes GPE και επενδυτικά κεφάλαια.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT