Χάρης Μπρουμίδης: Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα

Χάρης Μπρουμίδης: Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
VODAFONE

Η πανδημία της νόσου COVID-19 είχε και θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία, στην αγορά εργασίας, στις επιχειρήσεις και στην κοινωνία, πολλές από αυτές αρνητικές. Κάποιοι κλάδοι της οικονομίας πλήττονται περισσότερο, άλλοι λιγότερο, όμως «ανοσία» δεν διαθέτει κανείς, καθώς πολίτες και επιχειρήσεις περιορίζουν τις δαπάνες τους. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, πάνω από το 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ήδη καταγράφει σημαντικές απώλειες εσόδων, ενώ οι εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας (ILO) δείχνουν ότι θα επηρεαστούν έως και 305 εκατομμύρια θέσεις εργασίας διεθνώς.

Με την εμφάνιση της πανδημίας στην Ελλάδα, στη Vodafone θέσαμε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πλάνο έξι αξόνων, αποδεικνύοντας από την αρχή τη δέσμευσή μας για υποστήριξη των εργαζομένων, των πελατών μας, της πολιτείας και της κοινωνίας στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Άμεσα λάβαμε αυξημένα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μας. Μεταφέραμε το 93% των ανθρώπων μας σε εργασία από απόσταση. Αυξήσαμε τη χωρητικότητα του δικτύου μας έως και 60% για να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση, υποστηρίξαμε κρίσιμες εφαρμογές της πολιτείας για εργασία, εκπαίδευση από απόσταση, ψηφιακή εξυπηρέτηση του πολίτη, ενώ παράλληλα υποστηρίξαμε τους πελάτες μας με περισσότερη επικοινωνία, λύσεις για εργασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία.

Συνολικά οι δράσεις που αναλάβαμε στο πρώτο διάστημα της κρίσης αποτιμώνται σε περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ. Και αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην επανεκκίνηση της οικονομίας εφαρμόζοντας ένα νέο πλάνο που στηρίζει τις επιχειρήσεις, αλλά και τις πιο ευάλωτες ομάδες στην ελληνική κοινωνία. 

Παράλληλα, πιστεύουμε ότι μπορούμε να μάθουμε από τις εμπειρίες που αποκομίσαμε το προηγούμενο διάστημα και να δεσμευτούμε στην προσπάθεια να ξαναχτίσουμε την οικονομία, θέτοντας την ψηφιακή στρατηγική στο επίκεντρο των αναπτυξιακών σχεδίων και εστιάζοντας σε τέσσερις τομείς:

1. Ίσες ευκαιρίες και ψηφιακές δεξιότητες: Είναι απαραίτητη η ενίσχυση της πρόσβασης όλων, ανεξαρτήτως ηλικίας, τόπου διαμονής και οικονομικής κατάστασης, στις υποδομές, στα ψηφιακά εργαλεία και στις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για πρόοδο και ανάπτυξη στην ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος.

2. Ενδυνάμωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι βασική μηχανή της οικονομίας και είναι σημαντικό να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της ψηφιοποίησής τους, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν και να συνεχίσουν να δημιουργούν αξία στην οικονομία.

3. Ηλεκτρονική διακυβέρνηση: Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που έχουμε για την ευρύτερη ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα, με στόχο την ενίσχυση της ποιότητας ζωής κάθε πολίτη, αξιοποιώντας σύγχρονες λύσεις πληροφορικής και επικοινωνιών.

4. Ψηφιακές υποδομές νέας γενιάς: Οι βέλτιστες διεθνείς πρακτικές συνηγορούν στην εγκατάλειψη των διαδικασιών διάθεσης φάσματος εισπρακτικής στόχευσης, δίνοντας προβάδισμα σε διαδικασίες που υποστηρίζουν τον βιώσιμο ανταγωνισμό και την αποτελεσματική ανάπτυξη δικτύων.

Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Το ψηφιακό κεκτημένο που έφερε η πανδημία αποτελεί μια πολύτιμη παρακαταθήκη που θα συμβάλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας την επόμενη μέρα, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για όλους. Επιπλέον, η Ελλάδα αποτέλεσε πρότυπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καλλιεργώντας ένα διεθνές προφίλ κύρους, το οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε καταλυτικά. Αυτό το επίτευγμα μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειες της οικονομίας, την επανεκκίνηση του τουρισμού και την προσέλκυση επενδύσεων.

Στη Vodafone, πιστεύουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τολμήσουμε, να ξεπεράσουμε φόβους, προσκόμματα ή εμπόδια του παρελθόντος και να εργαστούμε όλοι μαζί, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για ένα ψηφιακό μέλλον καλύτερο, πιο συναρπαστικό και ελπιδοφόρο.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Η Vodafone Ελλάδας είναι μέλος του Ομίλου Vodafone, ενός από τους κορυφαίους παρόχους τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών στον κόσμο. Με μοναδική τεχνογνωσία και ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό, η Vodafone επενδύει στις πιο σύγχρονες ψηφιακές υποδομές, στηρίζει τις ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων και συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη της χώρας.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT