Νάσος Ζαρκαλής: Να εκμεταλλευτούμε σωστά τις ευκαιρίες της κρίσης

Νάσος Ζαρκαλής: Να εκμεταλλευτούμε σωστά τις ευκαιρίες της κρίσης

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
WIND

Η κρίση του COVID-19 αποτελεί μια πρωτοφανή πρόκληση, επαναπροσδιορίζοντας τις προτεραιότητες, τα σχέδια και τους στρατηγικούς στόχους των επιχειρήσεων και των κρατών.

Ως μοναδική προτεραιότητα για τη χώρα και για εμάς στη WIND τέθηκε η προστασία της δημόσιας υγείας και η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής. Σήμερα, με τα μέχρι στιγμής θετικά αποτελέσματα στη διαχείριση της πανδημίας, το νέο στοίχημα είναι η ομαλή και επιτυχής ένταξη στην επόμενη μέρα για την κοινωνία, την επιχειρηματικότητα, τον πολίτη, εργαζόμενο και καταναλωτή.

Για πρώτη ίσως φορά η υγειονομική κρίση στη χώρα μας αποκατέστησε στη συνείδηση των πολιτών τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι τηλεπικοινωνίες στην οικονομία και στη ζωή μας. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο προφανές ότι τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών αποτελούν το θεμέλιο για τη λειτουργία πολλών κλάδων της οικονομίας, αλλά και βασικό στοιχείο της κοινωνικής ζωής. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η νέα πραγματικότητα απαιτεί συνεχή και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα. Απαιτεί δίκτυα.

Αξιόπιστα, μεγαλύτερα, ταχύτερα και ασφαλέστερα.

Οι επενδύσεις όλων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων απέδωσαν τα μέγιστα, καθώς τα ελληνικά δίκτυα λειτούργησαν άψογα, παρά την πρωτοφανή αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες Internet και τηλεφωνίας. Στη WIND επενδύουμε περίπου 100 εκατ. € ετησίως σε δίκτυα νέας γενιάς και σε νέες τεχνολογίες, και αυτό συνεχίζουμε και την επόμενη μέρα. Η εταιρεία μας διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια και παράγει λειτουργικά κέρδη ικανά να μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό το επενδυτικό μας πλάνο.

Την ίδια στιγμή, παρατηρούμε τη χώρα να πραγματοποιεί ψηφιακά άλματα με τον καταλύτη να είναι η πανδημία του COVID-19. Ο συνδυασμός της ετοιμότητας των εταιρειών, που άντεξαν την πρωτόγνωρη ζήτηση υπηρεσιών –τη στιγμή μάλιστα που δίκτυα σε άλλες, πιο ανεπτυγμένες χώρες δεν το κατάφεραν–, και η σαφής στόχευση της Πολιτείας συνετέλεσαν στην ψηφιακή πρόοδο το προηγούμενο διάστημα και τοποθετούν τις βάσεις για τον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας από την πλευρά της Πολιτείας είναι η στήριξη και η διευκόλυνση των επενδύσεων.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ήδη στη WIND έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στην επόμενη ημέρα. Παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στην υλοποίηση της αναπτυξιακής μας στρατηγικής, συνεχίζοντας να επενδύουμε ώστε οι συνδρομητές μας να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες επικοινωνίας και συμμετέχουμε ενεργά στα μεγάλα έργα τηλεπικοινωνιακών υποδομών που προωθεί η Πολιτεία. Μεταξύ αυτών, το «Σύζευξις II», που έχει ως κύριο αντικείμενο την παροχή αναβαθμισμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο σύνολο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, και το Ultra Fast Broadband (UFBB), το οποίο αφορά 2,4 εκατ. πολίτες και επιχειρήσεις, δημιουργώντας περισσότερες από 810.000 συνδέσεις ταχύτητας τουλάχιστον 100 Μbps. Παράλληλα έχουμε ήδη ξεκινήσει να θέτουμε τα θεμέλια για την ανάπτυξη του δικτύου 5G. H σχετική διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση του απαραίτητου φάσματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος του έτους. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Πολιτεία να προσεγγίσει με καινοτόμο τρόπο τη δημοπρασία του φάσματος 5G, ώστε τόσο το τίμημα όσο και οι όροι πληρωμής να μη βασίζονται στη μεγιστοποίηση εσόδων, αλλά πρωτίστως στην αναπτυξιακή προοπτική των νέων δικτύων και στην επιτάχυνση των επενδύσεων.

Η νέα πραγματικότητα που έχει ήδη δημιουργηθεί είναι περισσότερο πολύπλοκη από ποτέ. Ωστόσο η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει σύντομα τις επιπτώσεις της πανδημίας, εφόσον όμως αξιοποιήσουμε σωστά τις ευκαιρίες που κάθε κρίση μπορεί να αναδείξει.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΕΔΡΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΙΔΡΥΣΗ 1992
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ~1.000
ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 531.788.000 €
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT