Θερινό πρόγραμμα για παιδιά στο ιστορικό τηλεσκόπιο Newall του Αστεροσκοπείου Αθηνών

Θερινό πρόγραμμα για παιδιά στο ιστορικό τηλεσκόπιο Newall του Αστεροσκοπείου Αθηνών

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα θερινό πρόγραμμα για μαθητές Ε’ και Στ΄Δημοτικού κάτω από τον θόλο του ιστορικού τηλεσκοπίου NEWALL θα φιλοξενήσει το κέντρο επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το διήμερο 5-6 Ιουλίου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών και η γνωριμία τους με τα διάφορα συναφή ερευνητικά πεδία όπως παρουσιάζονται από το ίδιο το εξειδικευμένο προσωπικό του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ με όχημα το παιχνίδι, την φαντασία, τη διαδικτυακή αστρονομική παρατήρηση αλλά και την διαδραστική προσέγγιση.

Το ταξίδι ξεκινά από τον απτό, ορατό και σχετικά μικρής κλίμακας περιβάλλον του Ήλιου μας και χρησιμοποιώντας ως γέφυρα τα αστέρια επεκτείνεται στο γαλαξία μας και στον υπόλοιπο αχανή κόσμο των γαλαξιών ιχνηλατώντας το γοητευτικό και αόρατο σύμπαν των ακτινών Χ αλλά και των αινιγματικών μελανών οπών. Το πρόγραμμα που πραγματοποιείται πρωινές ώρες (10-3μμ) περιλαμβάνει διαδραστικές ομιλίες, αστρονομικά παιχνίδια, μίνι παρουσιάσεις ταινιών, ζωγραφική και φυσικά ζωντανή πρωινή παρατήρηση του Ήλιου αλλά και της Σελήνης.

Η παρούσα δράση, η οποία γίνεται σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης, αφορά στην παρουσίαση διαφορετικών επιστημονικών ενοτήτων οι οποίες συνθέτουν ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του φάσματος δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου αλλά και του ΕΑΑ γενικότερα.

Πληροφορίες, κρατήσεις & λεπτομέρειες του προγράμματος στο [email protected] και εναλλακτικά στο 210 – 3490022 καθημερινές 10-3μμ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT