«Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων: Ό,τι πιο σύγχρονο και πολύτιμο για την κοινωνία από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου»
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ψυχική-υγεία-παιδιών-και-εφήβων-ότι-π-562045366

«Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων: Ό,τι πιο σύγχρονο και πολύτιμο για την κοινωνία από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου»

«Τα εξ αποστάσεως προγράμματα παρέχουν στους φοιτητές όλα τα αναγκαία εφόδια για τους επαγγελματίες του αύριο»

Η ψυχική υγεία παιδιών και νέων αποτελεί έναν ραγδαίως εξελισσόμενο επιστημονικό κλάδο, ο οποίος αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στις περίπλοκες κοινωνικές συνθήκες του σήμερα. Η παρούσα παγκόσμια κατάσταση δε, οπωσδήποτε ενέτεινε αυτή τη σημασία, αναδεικνύοντας έτι περισσότερο την ανάγκη να στραφούμε και να ασχοληθούμε  με την ψυχική υγεία και των ανηλίκων. 

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) προσφέρει το εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου», με στόχο να εφοδιάσει τους επαγγελματίες του αύριο με τα κατάλληλα εχέγγυα, προκειμένου να αποτελέσουν τους παράγοντες αναβάθμισης και βελτίωσης της ψυχικής υγείας τόσο των παιδιών όσο και των νέων, ευρύτερα.

Το γεγονός ότι οι απόφοιτοι/ες καλούνται να εργαστούν πάνω σε αυτές τις τόσο ιδιαίτερες και μικρές ηλικίες καθιστά το έργο τους ακόμη πιο απαιτητικό και επομένως, θα πρέπει να έχουν εξοπλιστεί με όσο το δυνατόν περισσότερες δεξιότητες, και ερευνητικές μεθόδους, για την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών μίας δημογραφικά συνεχώς μεταβαλλόμενης κοινωνίας.

Προσδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην έγκαιρη παρέμβαση ως προληπτικό μέτρο, τα βασικά μαθήματα αναπτύσσουν δεξιότητες και γνώσεις που σχετίζονται με την  ολιστική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων, ενώ ειδική μνεία γίνεται στην έγκαιρη παρέμβαση ως μέσο πρόσληψης, σε συνδυασμό με την προστασία και την προώθηση της εφ’ όρου ζωής φροντίδας της ψυχικής υγείας και της ευημερίας, μέσω της κριτικής εξερεύνησης τεκμηριωμένης βιβλιογραφίας και έρευνας.

Με έμφαση στην πρόληψη

Το πρόγραμμα, υπό αυτό το πρίσμα, παρέχει στους φοιτητές και στις φοιτήτριες λεπτομερή γνώση των τάσεων πολιτικής και των καινοτόμων πρακτικών, ειδικά σχεδιασμένων για τα παιδιά, τους νέους και νέες, αλλά και τις οικογένειές τους.

Προσδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην έγκαιρη παρέμβαση ως προληπτικό μέτρο, τα βασικά μαθήματα αναπτύσσουν δεξιότητες και γνώσεις που σχετίζονται με την ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων, ενώ ειδική μνεία γίνεται και στις ερευνητικές μεθόδους, τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση της συμπεριφοράς και της ανάπτυξης της υγείας.

Υπό την επίβλεψη των έγκριτων ακαδημαϊκών του τμήματος, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά σε εξειδικευμένη έρευνα, μέσω της οποίας ενισχύουν τις γνώσεις σε αυτό τον τόσο απαιτητικό -και πολύτιμο για την κοινωνία- τομέα. 

Οι απόφοιτοι, επιπλέον, είναι σε θέση να συμβάλουν στον σχεδιασμό στρατηγικών που προωθούν την ένταξη και την προστασία των παιδιών και των νέων σε διάφορους φορείς. Εναλλακτικά μπορούν να ακολουθήσουν διδακτορικές σπουδές σε συναφείς τομείς.

Συμμετοχή σε έρευνες και συνέδρια

Γιατί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, είναι το επόμενο ερώτημα που καλείται να απαντήσει ένας φοιτητής, ο οποίος επιθυμεί να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο. Η απάντηση είναι αρκετά απλή:

Διότι η ποικιλία ειδικοτήτων και ενδιαφερόντων του ακαδημαϊκού προσωπικού, καθώς και οι σχέσεις καθηγητών και φοιτητών με την πολιτική του «open door» (οι φοιτητές ακολουθούν τους καθηγητές σε διεθνή συνέδρια, παρουσιάζουν μελέτες σε εξειδικευμένα έντυπα του χώρου) επιτρέπουν τη δημιουργία «ισχυρών» βιογραφικών από την πρώτη στιγμή.

Επιπλέον, το πρόγραμμα διδάσκεται από διεθνώς διακεκριμένους καθηγητές, οι οποίοι έχουν ως στόχο να μεταλαμπαδεύσουν υψηλού επιπέδου γνώση και κατάρτιση στους φοιτητές, παρέχοντας τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εισέλθουν στην κλάδο ως έτοιμοι επαγγελματίες.

Σπουδές «5 Αστέρων»

Με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας αξιολόγησης πανεπιστήμιων QS Stars University Ratings 2021, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την ανώτατη διάκριση Πέντε Αστέρια (rated excellent) για τη συνολική του επίδοση. Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε πέντε αστέρια για τις επιδόσεις του στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στην διδασκαλία, στην απασχολησιμότητα, στην διεθνοποίηση, στην στήριξη των φοιτητών, και για το πρόγραμμα Ιατρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του Μεταπτυχιακού στην Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου, αλλά και για τα υπόλοιπα μεταπτυχιακά που προσφέρει η Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή να επικοινωνήσετε στο email [email protected] και στο 00357 22 713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2022 στις 3 Οκτωβρίου 2022

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT